- Žužemberk (ogled gradu, spodaj ob Krki je PZA brez oskrbe, par km stran imaš še livarski muzej, v vasi Dvor če se prav spomnim)
- Dobova - terme Paradiso (lahko prespiš na parkingu - dovolijo), cca. 3km stran je Lovski muzej Polovič, imajo tudi žive živali v ogradi (ful zanimivo), muzej je nekoliko odmaknjen v hosto, pred muzejem je kar zajeten parking, za ogled se je treba naročit, jaz bi vprašal če dovolijo prespat ...ne zelo daleč stran so tudi Klunove toplice (tam še nisem bil)
- Kozjansko (je PZA), zna biti zanimivo in prijetno (narava, grad, ogledi, ni hudič da ne bi imeli tudi česa za pojest)
- bolj proti glavi Kure sem bolj švoh v poznavanju, kaj pa vem... Ormož, Ptuj, kakšen terme in znamenitosti v Pomurju, Vulkanija mogoče na Goričkem (vas Grad)
- glede na želje pa še 99%
kamp Weiss, pa mogoče
PZA v Solčavi, kamp Resnik v Kamniku je zanimiv (Kamnik sam itak), sicer imaš pa tam v okolici tudi kak PZA
- nam je bilo zelo všeč tudi v Starem Trgu pri Ložu (samo mi imamo PK in smo bili mobilni z avtom), je pa res da dovolijo z AD tudi parkirat in spat pri hotelu v Rakovem Škocjanu, ogled Rakovega Škocjana pa itak zelo priporočam (tamau bo najbrž rabil ruzak je kar nekaj hoje)
Glede na termin bi znalo biti ok tudi v Vipavski dolini (je par kmetij s PZAji in ponudbo robe iz kleti in svinjaka), drugače pa tudi ne škodi če greš kdaj kam na blef. Recimo PZA v Materiji (to ti je tam od Kozine proti Starodu), potem kamp v Razdrtem, PZA Bistra pri Borovnici, na Vrzdencu pri Horjulu imaš mini ZOO (prostovoljni prispevki), par km navzgor v Šentjoštu pa eno najboljši gostiln v Slo. in širše (Grič), če bi vprašal bi tam nekje verjetno lahko tudi spal...
Potem mogoče kaj v okolici Divače, Lipice, tam je tudi jama Vilenica (sem 99% da lahko na P pred jamo prespiš brez problema), PZA pivka (in muzej vojaške zgodovine)
Težko sem posebno pameten za 3-letnika, meni se zdi da naši dve pri tej starosti nista imeli nekih zahtev, še najboljša je bila kaka mivka ali pesek da sta lahko rili naokoli
Edit: še par dodatkov...
malo sem pozabil na gorenjski konec...
- Planica PZA (ogled skakalnic, zipline, pohod v Tamar), če kolesarite potem še izlet do belopeških jezer....
- Soriška Planina... Železniki (saj tole najbrž poznate ne?
http://www.camperstop.si/)
- V Gozdu Martuljku je sicer zelo lep kamp, samo je precej oderuški, v troje z majhnim otrokom bi mogoče celo bilo nečemu podobno
Pa v Ajdovščini je lušten kamp, dokler se ne odpre letno kopališče je v ceni vključen notranji bazen (cca. 25 x 10 m)