No referenčni podatek o 7 litrih na 100 km je mal optimističen za naše razmere, ko je v vse smeri gužva.
Ampak zavedaj se da je to totalen mix kar jast vozim. Pretežno v službo in domov, včasih tudi kaka službena pot. Velikokrat naložen do max. Pa še to Astra je Caravan in ne navadna. Lahko bi načeloma vzel tudi nabitek na porabo bencina v %, sam potem je treba skos kar neki računat, pa še predpostavke se ti menjajo.
Ja to s porabo po spritmonitorju je čist res. Če vzameš moje kilowate sem najvišje pozicioniran.
Po še to vozim večje gume kot original (+3,3 % letne + 4,4% zimske), ker moram plezat čez robnike ko vozim na šiht na parkplac. Ampak kilometri vpisani v spritmonitorju so pa po kilometer števcu brez pribitka zaradi večjih gum.
Kar se tiče servisa in stroškov v zvezi s plinom je zaenkrt takole. 1 menjava filtra na magnetnem ventilu. Cena menjave 0€ (NULA). Poč priporoču kolega serviserju da mu je vgradil plin in je bla to ena mala zahvala.
Drugač se pa strinjam, da gre Astra na bencin na relacijo tud pod 7 litrov/100, ampak gre v mestu tudi nad 8 pa do 9.
No jest sem zato izbral povprečje 8, čeprav bi ga lahko tudi 7,5.
Kar pa se tiče dejanske ekonomilnosti pa ne meni pravit kaka je v resnic. Jest že vem
Pravi nategatorji so tisti ki delajo reklamo o 50% in podobnih cifrah prihranka. Te po pa tapravi jagri. Ne pa jest, ki mam vse dokumentirano. (Pač vodim evidenco mal za dušo)
No cena plina pa žal ni vredna dostojnega komentarja.
Še tole bom dodal ker je vežno. Povprečje je bilo narejeno na ceno plina 0,575€/lit, sedaj je pa cena 0,62€, tako da je sedaj prihranek resnično max 30% glede na benz. (xmovc tle maš pa čist prav).