Plin ali steklokeramična plošča

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nisi zgoraj pisal sarkastično...saj si podal svoj odgovor na vsako vprašanje, pa že v drugih postih te teme nakazuješ na to, da smo gumpci, ker se pač zavedamo, da zagotovo seva, posledic tega sevanja pa itak noben še ne pozna.

Sicer se pa da EMV razbrati iz navodil za montažo...nič oz. čimmanj kovine v bljižini indukcijske plate, v vseh smereh.

Sicer pa...jaz bom čez kak mesec kupil indukcijo....počakal bom, da vidim če se cene sploh kaj premikajo.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Recimo, da se v primeru, da je plošča vključena in na njej ni posode, rabi elektrika kot pod štantgasom
grin1.gif
Sevanje v tem primeru je malenkostno, enako tudi s prostega dela plošče (področje plošče, na katerem ni posode).

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Meni na steklokeramiki nikakor ne uspe speči estetskih palačink. Dam glas za plin!
zmaga.gif

Pol pa si pa res smotan. Oprosti, ne najdem drugega razloga. Jaz sem pekel palačinke na navadni steklokeramiki, zdaj jih pečem na indukciji. Pa sem se potem spraševal od kod za vraga izhajajo te govorice o palačinkah in steklokeramiki. Zdaj vem. Dam ti pa še eno možnost in lahko bolj pojasniš, zakaj jih ne moreš spečt.
17758-icon_confused.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Nisi zgoraj pisal sarkastično...saj si podal svoj odgovor na vsako vprašanje, pa že v drugih postih te teme nakazuješ na to, da smo gumpci, ker se pač zavedamo, da zagotovo seva, posledic tega sevanja pa itak noben še ne pozna.

Mene, gumpca, dajte ne-gumpci razsvetliti, ker živim v temi? Posledice EMV so znane in dokazane, me ja ne boš pustil crkniti na onkologiji, ker se ti ni dalo pisati po forumu
d055.gif

Citat:
Uporabnik Malecky pravi:Sicer se pa da EMV razbrati iz navodil za montažo...nič oz. čimmanj kovine v bljižini indukcijske plate, v vseh smereh.

Zakon
cheer.gif
Torej tudi plehnatih loncev ne?

Citat:
Uporabnik Malecky pravi:Sicer pa...jaz bom čez kak mesec kupil indukcijo....počakal bom, da vidim če se cene sploh kaj premikajo.

Si prepričan? Žale že rezervirane?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jojno smartass....
bonk.gif
prilepi študije, katere komplet ovržejo EMV vpliv na človeka.

Ali si ti kak priznan poznavalec na tem področju sam blage nimaš?
bonk.gif
Lepo, da si znalec...in to bolj, kot nekaj nemških inštitutov in nemška kuharska stroka (šola).

Nikjer nisem pisal, da ne kupit indukcije zarad sevanja, lepo je pa če se kupci vedo, kaj kupujejo, sploh zato, ker je to informacija, katere ne bodo dobili pri prodajalcu.

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Saj sem napisal, da je vpliv EMV na zdravje dokazan, beri!
rolleyes-1.gif

Na nekaj švabskih (kuharskih?) inštitutov in srednjo gostinsko šolo se (si) požvižga(va)m Lili Marlen
grin1.gif

Argumentov očitno ni, važno, da pamet je
write.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
steklokeramična je sicer dost bol varna, ampak v osnovi je plin vedno plin, prej zavre. Tut cena je
drugačna, steklokeramična je v osnovi dober display item, je draga in vse, ampak vračunaj, da se
ti (nevem kje sem bral) možnost ognja v stanovanju zmanjša za 85%.
Tako da j*** plin in hitro vrenje, varnost bajte je le varnost bajte.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Recimo, da se v primeru, da je plošča vključena in na njej ni posode, rabi elektrika kot pod štantgasom
grin1.gif
Sevanje v tem primeru je malenkostno, enako tudi s prostega dela plošče (področje plošče, na katerem ni posode).

Večina plošč se potem ko odstaviš lonec, po parih sekundah ugasne sama. In to ni govora o highclass platah,
ampak mislim da to obvlada vsaka novejša. (beri: ne-varne sploh več ni možno kupiti nove)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Sem že enkrat pisal moje mnenje....ali indukcija ali plin, steklokeramične ne bi kupil nikoli! Ne vem zakajto še sploh prodajajo.

Mogoče zato ker zaradi indukcije še ni nobeden umrl, plin pa je pobil že na miljone ljudi, v zrak vrgel že na stotisoče hiš,
in vedi da če ti (ne mi rečt da se še ti ni zgodlo, ker se pripeti mimogrede) slučajno pustis plin prižgan in greš od hiše,
pa se plin (ogen) ugasne (recimo pomankanje kisika/ prazen tok, kjer plina za sekundo sfali) ti v 5ih urah nafila
stanovanje do tal, samo vprašanje časa je, kako bo zadeva šla v zrak, bodisi prides domov, sicer plin navonjaš,
ampak si v temi in refleksno prižgeš luč ; zadeva gre v zrak. Recimo da ne prides domov, in se plin nakopiči vse do
poda, in ko hladilnik recimo preklopi, ko začne ponovno zladit, preskoči iskra; zadeva gre v zrak) Večje šanse
proti temu imaš če imaš bombo, ker je tam plin omejen, na javnem plinovodu je neomejen. Kolko stanovanj je že
zgorelo na račun takšnih in podobnih pripetljajev. Dovol je že samo dejstvo da imaš psa doma pa ga zaduši, kajšele
da gre v zrak celo stanovanje s tabo vred in še kakim sosedom.

Reskirat zavoljo hitrejšega vrenja in še ne popolno dokazanega sevanja? Za moje pojme bedarija. Pa še
stilsko je dost lepše.

Sam imam pri bajti to keramično zadevo, in nebi vrjel kako fino je recimo, ko grem v sluzbo, pristavim gor
recimo golaž/pasulj/juho/karkoli, nastavim timer "ob 14 se vklopi na jakosti 5, ob 14.30 se izklopi", 14.40
stopim v hišo in malo že diši po hrani
wink-1.gif

Ko se enkrat navadiš na ta sistem, najraje niti v restavracijah kjer kuhajo na plin več nebi jedel
smirk-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
hysterical-1.gif

Uporaba plina za kuhanje adrenalinski šport....ruska ruleta.
hysterical-1.gif

Sej kul no.
zmaga.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Samo ena stvar v vednost: gospodinjski plin je težji od zraka in se nabira od tal na gor (in ne obratno).
V balkanski vojni (92-96) so bajte podirali tako, da so na mizi pustili prižgano svečo, vse pozaprli, spustili plin direkt iz bombe in šli. Čez nekaj minut je roknilo in bajta je šla adijo.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Sploh pa, dvomim da na plinu voda prej zavre kot na indukciji. Mislim da ne, če že delamo primerjave.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Samo ena stvar v vednost: gospodinjski plin je težji od zraka in se nabira od tal na gor (in ne obratno).
V balkanski vojni (92-96) so bajte podirali tako, da so na mizi pustili prižgano svečo, vse pozaprli, spustili plin direkt iz bombe in šli. Čez nekaj minut je roknilo in bajta je šla adijo.

Tako bi šlo če bi direkt jeklenko odprl

Če bi pa na štedilniku samo odprl pa bi se samo zaprlo :p

Je pa res da je indukcija cca 33% hitrejša od plina
wink-1.gif

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Plina nikoli ne bi imela v kuhinji, od nekdaj imamo električne štedilnike, tako s ploščami kot sedaj steklokeramiko in ne zamenjam za nič. Manj je nevarno, pa tudi ne maram gledati plamenov pod posodami.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
doma imamo 2 plin + 2 steklokeramiko

mt vedno kuha na plin (razen goveje juhe :D ), jaz pa tud kadar kuham to vedno na plin
da bi pozabil plin odprt in odšel iz bajte ter bi ogenj ugasnil je pa itak varnostno da zapre dovod plina

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik Akasha pravi:
pa tudi ne maram gledati plamenov pod posodami.

paranoja?
evil.gif
Upam, da svečko, si kdaj prižgeš.

Pri nas doma imam že od nekdaj 4 plin + 2 elektrika (še navadne plate) pa jih (odkar pomnim) te električne uporabljamo zgolja za odlaganje posode ko se kuha na plinu.

A o ekologiji pa noben nobene ne bo rekel? Da je kuhanje na elektriko ena večjih neumnosti s področja varovanja okolja?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
A o ekologiji pa noben nobene ne bo rekel? Da je kuhanje na elektriko ena večjih neumnosti s področja varovanja okolja?
Potem je vsekakor smiselno ukinit čimveč nepotrebnih aparatov na elektriko. Tudi klime, ki jih Vincent zagovarja... Vsekakor pa električne bojlerje, ki so precej večji porabniki in bi bili povsem nadomestljivi z denimo plinskimi grelniki. Edino po bombo bi malo večkrat letel.
Razen tega pa je vprašanje, če je plin v jeklenki skozi celotni cikel, da nastane jeklenka, polnjenje, prevozi... ne vem kako hudo ekološko sprejemljiv.
Kuham seveda na elektriko, nekoč pa sem na plin in ne bom več... Ampak zdi se mi, da se glede tega kregati nima smisla. Vsaka reč ima svoje prednosti in slabosti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
glede klime...jih zagovarjam z vidika ogrevanja...in na tem področju so daleč ekološko najbolj sprejemljiva rešitev.

glede plina pa...obstojajo tudi plinovodi (isto kot z elektriko) ki ti pripeljejo plin do hiše - polsdično direktno do štedilnika (bi se reklo da bi lahko preko plamena povprašal rusa če ga kaj zebe).

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Potem je vsekakor smiselno ukinit čimveč nepotrebnih aparatov na elektriko. Tudi klime, ki jih Vincent zagovarja... Vsekakor pa električne bojlerje, ki so precej večji porabniki in bi bili povsem nadomestljivi z denimo plinskimi grelniki.
klime (kadar se uporablja za gretje) in boljerja niti pod razno ne moreš primerjat

ToplotnaČrpalka.press