Plenilec Petrol grozi

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.485
6.870
113
Sem imel nekaj let, lepa za pogledat, zahtevna za pridelat. Pol so pa eno leto nekaj s cenami mutili, ko se je ravno med odkupom zaradi neke krize dvignila cena na trgu in so seveda skušali plačati čim manj (pa še 22% davek je, ker je energetska rastlina) in od takrat je več ne sejem. Mogoče kdaj v prihodnosti, odvisno od trga.

Pri trenutnih odkupnih cenah moraš biti res posebne sorte umetnik, da preživiš samo od njiv.

mistique

Guru
16. jun 2009
17.089
4.054
113
Ja kdo drug dela take brezidejne basic bitch izdelke na katere vsi padejo kot da je Banksi.
A po sporočilnosti ali kreativnosti?
Po mojem sta tam tam. Oba sta mainstream medijsko nahajpana, ampak meni je ta umetnost (tudi sporočilnost) propagandnih plakatov všeč. Mi je pa tudi Pavlihova pratika všeč, za razliko od neke "crknjene mrhovine na strankarskem plakatu" in AI "kreativcev". Maš na Alterju polno navdušencev nad tem sranjem, če to iščeš.

Lej, to je neki kar ti bo všeč, k ni tok na prvo žogo...
1774337790244.png

1774338521507.png
1774337747261.png

Tomato je pač grafični oblikovalec. Imaš takoj čez mejo enega svetovnega "Koširja"...Štefana Sagmeistra (ta ima mojster v priimku tko da ga boš moral priznati!).

Da ne bom povsem off topic: Kaj se bo naslednjih 30 dni dogajalo z delnico Petrola?

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.571
6.198
113
Padla bo, ker bo država masovno prodajala delnice. Ugotovila je namreč, da so podjetja, ki so v večji lasti države neučinkovita, slabo delujejo in najmanj ubogajo želje politike.
:evil:

• Haha
Reactions: BuDi

mistique

Guru
16. jun 2009
17.089
4.054
113
Kot pozitiven korak je navedel pomoč države, ki je zagotovila dodatne kapacitete prek Slovenske vojske. "Na voljo so štiri avtocisterne, vendar to predstavlja približno dva odstotka celotnega obsega oskrbe trga – in to le ob predpostavki, da bi delovale neprekinjeno," je pojasnil. Dodatna težava je bila po njegovih besedah, da so bili vozniki sprva na voljo le v dnevnem času.

Kako je lahko dodatna težava, da ti nekdo posodi 4 cisterne in 4 šoferje od 8h do 15h? :valjamse:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.187
1.708
113
Kot pozitiven korak je navedel pomoč države, ki je zagotovila dodatne kapacitete prek Slovenske vojske. "Na voljo so štiri avtocisterne, vendar to predstavlja približno dva odstotka celotnega obsega oskrbe trga – in to le ob predpostavki, da bi delovale neprekinjeno," je pojasnil. Dodatna težava je bila po njegovih besedah, da so bili vozniki sprva na voljo le v dnevnem času.

Kako je lahko dodatna težava, da ti nekdo posodi 4 cisterne in 4 šoferje od 8h do 15h? :valjamse:
So bile vse izpravne in primerne za delo ?
Soferjev mislim da niso dali ali ?

Toliko kontra informacij da ne vem tocno komu bi kaj verjel.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.571
6.198
113
Farsa in kapljica v morje. Slovenska vojska se ne misli boriti izven standardnega delovnega časa :).
Sicer bi nekaj pomenilo, če je poraba zrasla za 3 do 5 %. Potem se 2 % pri logistiki že pozna in se lahko izide z dobrim načrtovanjem. Kaj ste opazili alter stručkoti, je povpraševanje zraslo za manj kot 5 %, da je vlada dobro priskočila na pomoč?

zakon

Guru
16. maj 2008
10.020
1.383
113
toti Maribor
Pišejo, da je problem, ker hodijo Italijani in Avstrijci tankat v Slovenijo. Ker se menda ne sme omejevati pretoka blaga (čeprav HU in od danes SK omejujeta prodajo goriva tujcem oz. imata zanje višje cene), naj omejijo na 30 litrov na tankanje samo na obmejnih območjih. Italijan in Avstrijec se ne bosta vozila tankat v Litijo. V Litiji (figurativno), če je problem folk z IBCji, pa naj omejijo na 70 litrov na tankanje za osebne in 300 litrov za gospodarske, da se lahko za normalne potrebe še vedno tanka.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.571
6.198
113
Ne bom šel iskat, ampak mislim, da je zakonodaja glede prevoza goriv precej podobna kot je bila pred desetletji. Prevoz goriva izven rezervoarja vozila nad 60 litri je posebej reguliran in v plastični kocki to ne gre. Pa še kakemu pogoju je treba zadostiti od primernega gasilnega aparata naprej, tudi če imaš certificirano posodo za prevoz.
Potrebno je samo izvajati obstoječo zakonodajo ...

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.485
6.870
113
A ni bilo nekje omenjeno, posoda do 60 litrov, skupno do 240 litrov. Za več so pa pogoji precej strožji.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.023
5.323
113
Kako stran, dve nazaj je nekdo prilepil pravilnik. FURS in policija na cesto pa bo hitro mir. Ampak potem bodo danijeli spet v luft skočli - njim pa naj začnejo na dvorišče dostavljat!

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.023
5.323
113
Si se našel v KGZ? Zato sem napisal z malo, ker za nekatere tukaj predstavljaš kmete in le-ti se precej trudijo in pritožujejo okoli kurilca (+400% poraba zadnja dva tedna). Če je problem prevoz, naj vam ga na dvorišče vozijo, kot bi ga itak morali, ker da ga v sodih ali plastiki vozite je varnostno tvegano.

Zdaj pa telefon v roke pa dobre vile na ramo in hajd v novi dan!

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.485
6.870
113
Ne, napisal si z malo in je izpadlo, kot da sem lastnoročno izpraznil lokalno črpalko. Si že vedel zakaj.

Povišanje je normalno (sicer ne 400%, k čemur so pripomogli tudi tisti, ki kurijo na kurilca), če boš šel kaj na podeželje, boš videl, da je ogromno traktorjev na poljih. Sicer samo še danes, potem sledi umiritev za par dni. Sicer pa to kar sem natankal včeraj je +36 eur, bo pa ravno za dva dni, ko se bo predelovalo za sejanje koruze.

Naj naj naj... Ne deluje. Dostave ni. Hvala za razumevanje.