Plenilec Petrol grozi

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.022
11.449
113
Zakaj lažeš, kaj imaš od tega? Ti je laganje način življenja?
Sej s tem ni mislil direktno tebe. Si bil pa tudi ti glasen, ko smo komentirali morona, ki je tankal v IBC posode na prikolici da kok takih kompozicij da se je pa že zvrnilo in podoben bulšit. In takih je blo kar nekaj, pa jim niso preprečli tega, pa bi jim lahko, s tipko izza pulta. Mene teh 50l omejitve ne moti, čeprav grem po navadi tankam 60l, ker imam sistem aditiva in na ta način dlje zdrži, svak ima pa kar težave nafilat 1000l kamion in mu ta glupost naredi dodatne težave na že tako našponanem dnevu. Tko da je Petrol povzročil s svojo šibko verigo težave marsikateri drugi panogi. Vsak malo večji kmet bi pa itak moral met cisterno doma in redno dostavo, ne pa da se tanka v IBC posode na tankštelah.
In če se po kakem čudežu Petrolovci ne lažejo, se je pa zdaj pokazalo, da so navili dobavno verigo na maksimum in se je ne sam strgala, ampak razpadla na prafaktorje. Saj niso edini s tako navitim poslovnim modelom, marsikaka proizvodnja dela na deliver just in time, pol so bila pa jamranja, da ceste niso splužene.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.485
6.870
113
Stvar je čisto enostavno. Če bi dostava na dom v tem času normalno delovala bi bilo na črpalkah 3/4 težav manj. Ker je dostava na dom trenutno neobstoječa pa pač imamo kar imamo.

Delat je treba, če želite jesti. In to sedaj, ne čez 3 tedne ali 3 mesece.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in Gatto

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.022
11.449
113
Stvar je čisto enostavno. Če bi dostava na dom v tem času normalno delovala bi bilo na črpalkah 3/4 težav manj. Ker je dostava na dom trenutno neobstoječa pa pač imamo kar imamo.

Delat je treba, če želite jesti. In to sedaj, ne čez 3 tedne ali 3 mesece.
Kaj ima spodnji stavek s tankanjem v IBC posode?

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.571
6.198
113
A ni bilo nekje omenjeno, posoda do 60 litrov, skupno do 240 litrov. Za več so pa pogoji precej strožji.
Jaz vem, da mi je na Petrolu, ki je tebi najbližji, pred cca 20-imi leti težil, ker sem hotel peljati 80 litrov. Res pa je, da v eni posodi. Mogoče je res do 60 litrov na posodo. Moj oče je nekoč vozil v kovinskem 200 litrskem sodu zadaj na traktorju. Avta tako ali tako nismo imeli, do črpalke pa več kot 10 km, kar je za traktor že razdalja. Potem pa mu tega niso hoteli več dovolili in smo morali večkrat po gorivo. To je bilo še v SFRJ.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.023
5.323
113
Včeraj popoldan Shell Rače-Fram na izvozu z AC - policija usmerjala/razporejala kamione na tankanje, ker so zapirali izvoz iz AC že. Očitno je prišla nafta.
Medtem EOC na drugi strani krožišča prazno.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.023
5.323
113
Ne, napisal si z malo in je izpadlo, kot da sem lastnoročno izpraznil lokalno črpalko. Si že vedel zakaj.
Napisal sem z malo, ker je to bila prispodoba za kmete, tako kot je darjani prispodoba za (nas) EV fanatike. Ko koga poimensko navajam ga tagam ali dosledno pišem z veliko, tudi če ima v nicku z malo.

Za ogrevanje vem samo, da tašča čaka 3 tedne na dostavo - obljubljeno za 31.3. - bomo pa odpovedali, tako da ugodno odstopim 1200L kurilca s Petrolovo dostavo. :fredi:

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.485
6.870
113
Jaz vem, da mi je na Petrolu, ki je tebi najbližji, pred cca 20-imi leti težil, ker sem hotel peljati 80 litrov. Res pa je, da v eni posodi. Mogoče je res do 60 litrov na posodo. Moj oče je nekoč vozil v kovinskem 200 litrskem sodu zadaj na traktorju. Avta tako ali tako nismo imeli, do črpalke pa več kot 10 km, kar je za traktor že razdalja. Potem pa mu tega niso hoteli več dovolili in smo morali večkrat po gorivo. To je bilo še v SFRJ.
Možno. 20 let nazaj je bilo več zaposlenih. Če sva seveda pri isti črpalki.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.022
11.449
113
To, da brez nafte, ki ni dostavljena ne moreš premakniti traktorja. Zato se praznijo črpalke. Delo pa mora biti opravljeno sedaj. Ne čez mesec ali dva.
Tega se zavedam, zavedaj se pa tudi ti, da tankanje v IBC posode ni rešitev. Poznam lokalca, ki je poleg svoje cisterne ki mu po navadi zadostuje za kar lep čas, natočil z nafto še vse IBCjke ki jih ima doma, v kovinske sode pa bencin, da bo za 4kolesnik. To ni mel nobene povezave z delom, ki mora biti opravljeno.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.485
6.870
113
Ja potem pa njemu povej, da to ni najboljša ideja, jaz mu ne morem. Itak se mu bo voda vsedla pa bo imel veselico, če ima kaj novejšega doma.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.571
6.198
113
Dovolj bi bilo, če policisti namesto plana meritev hitrosti in napačnega parkiranja, zadnja dva tedna izvajali pregled vozil po črpalkah. Bi hitro bilo več reda. Kot povsod. Brez kontrole je zakonodaja sama sebi namen.
Mislim sicer, da je trgovec tudi odgovoren, če vidi, da nekdo dela prekršek. Enako kot denimo pri prodaji cigaret mladoletnim. Ampak za kontrolo trgovcev, pa je pač treba inšpektorje poslati na teren. Sedaj pa je še kar mrzlo ...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.278
5.913
113
Pritisneš gumb ki ustavi točenje in kličeš organ, ki je. Sej gre, anede?
zakaj bi?

ko je meni zmanjkajo bencina 700m od bencinske in dejansko ni bilo možnosti porivanja teh 700m mi je uslužbenec reku "lej, jaz ti res ne smem povedat da mamo za stavbo prazne flaše od pijač... pa da se da not natankat glih tolk da pripelješ teh 700m... to bi bilo res narobe... niso testirane pa tko... ti pa kakor veš... ne smem ti povedat, niti ti ne smem preprečit... lahko ti sicer rečem da mamo tuki v prodaji tud taprave kestle za 40€ ... kakor veš"

jello

Guru
22. sep 2008
11.638
4.799
113
Dovolj bi bilo, če policisti namesto plana meritev hitrosti in napačnega parkiranja, zadnja dva tedna izvajali pregled vozil po črpalkah. Bi hitro bilo več reda. Kot povsod. Brez kontrole je zakonodaja sama sebi namen.
Mislim sicer, da je trgovec tudi odgovoren, če vidi, da nekdo dela prekršek. Enako kot denimo pri prodaji cigaret mladoletnim. Ampak za kontrolo trgovcev, pa je pač treba inšpektorje poslati na teren. Sedaj pa je še kar mrzlo ...
Jebali bodo kmeta ker ne tanka v pravi kanister, istočasno pa bo popolnoma legalno vojak pripeljal 30.000 litrov s pregnito cisterno in tremi dnevi brez spanja.
Inšpektorji so na terenu, kazni pa del računice. Petrol ni nijz, ampak d.d.. prodaja naj kramo, prodajo naftnih derivatov pa prepusti tistim, ki si to želijo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.053
2.081
113
Pritisneš gumb ki ustavi točenje in kličeš organ, ki je. Sej gre, anede?
"V teoriji ni razlike med teorijo in prakso. V praksi pa je."
Zakaj bi se 60 kilski študent na črpalki spravljal v konfilkt s 110 kilskim kmetom? A za podjetje? Ki mu plača 10€/h? Za državo, ki mu od tistih 10€ četrt požre?