Zakaj ne? Dostava goriva spada, oziroma bi morala spadati pod kritično infrastrukturo in kot taka tudi podvržena določenim zakonom zahtevam...Vlada razmišlja tudi o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu "zaradi obstoja morebitnih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in ogrožanja varnosti prebivalstva s strani odgovornih oseb".
![]()
Vlada razmišlja o kazenski ovadbi, Petrol: Stabilizacija bo trajala več dni | 24ur.com
Zaradi težav pri oskrbi z naftnimi derivati je vlada na dopisni seji sprejela šest dodatnih ukrepov za zmanjšanje motenj preskrbe. Razmišljajo tudi o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu "zaradi obstoja morebitnih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in...www.24ur.com
TOle sicer po moje ne zdrži resne presoje, bi pa morda morala vlada in agencija za nadzor konkurence razmisliti o stanju na trgu, kjer Petrol očitno ima preveliko vlogo.
Pa naj Petrolu vzamejo to "preveliko vlogo".Vlada razmišlja tudi o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu "zaradi obstoja morebitnih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in ogrožanja varnosti prebivalstva s strani odgovornih oseb".
![]()
Vlada razmišlja o kazenski ovadbi, Petrol: Stabilizacija bo trajala več dni | 24ur.com
Zaradi težav pri oskrbi z naftnimi derivati je vlada na dopisni seji sprejela šest dodatnih ukrepov za zmanjšanje motenj preskrbe. Razmišljajo tudi o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu "zaradi obstoja morebitnih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in...www.24ur.com
TOle sicer po moje ne zdrži resne presoje, bi pa morda morala vlada in agencija za nadzor konkurence razmisliti o stanju na trgu, kjer Petrol očitno ima preveliko vlogo.
Golob točno ve, kakšna je hitrost naših sodišč. Primer bo na vrsti enkrat leta 2030.Ce pa Logo, Shell, MOL & Co tudi nimajo. Tudi tako pravijo, potem pa... Ja saj zakaj pa ne tozit Petrola, tak mal za vsečke, narod vse plača. Konec koncev, en mora, ce te cenene fore ne bi palile, potem groznje s tem sploh ne bi moglo biti.
Za zagotovitev stabilnosti oskrbe so nujne takojšnje sistemske rešitve, predvsem sprememba metodologije oblikovanja cen naftnih derivatov. O tem je bilo soglasje med deležniki doseženo že na sestanku krizne skupine pri Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo 16. marca 2026, vendar do realizacije žal ni prišlo.Podobna primera:
V času korone je bencina bilo dovolj, in stal je liter en Euro. Vendar se nisem smel peljat z avtom.
Sedaj je bencina tudi dovolj pravijo. Zaloge polne, vendar ga ne dajo. Peljat se "ne morem".
Takoj bi zamenjal generalnega od Petrola, zaradi nesposobnosti. Tudi ekipo zraven.
Težava je, ker je verjetno strankarski direktor, pa je vedenje sprejemljivo.
Tvojmu decu pa ni glih lahko. Vse zgoraj nflakano ti je že bilo razloženo, sam ti se ne daš, teraš svoje dalje do bridkega konca. Kje si od mene slišala za kartico zvestobe, prosim citat.... privat avti so vsi tam kjer morjo bit do konca apokalipse, beri po torku, noben pa ni full.Logo ima, shell ima, mol ima... Tako pravijo. Imas pa par stometrske kolone na petrolu. Zakaj? Kartica zvestobe. Pravijo, da ne morejo drugje kot na Petrolu. Mislim, ni kriv potem ne Petrol, ne Golob, ampak...
Ce pa Logo, Shell, MOL & Co tudi nimajo. Tudi tako pravijo, potem pa... Ja saj zakaj pa ne tozit Petrola, tak mal za vsečke, narod vse plača. Konec koncev, en mora, ce te cenene fore ne bi palile, potem groznje s tem sploh ne bi moglo biti.
Jaz sem svoj čas veliko vozil in tankal za delodajalca...pred plačilno Petrol kartico, s plačilno kartico, brez plačilne kartice (pozabljena),...na šaltru sem rekel: na davčno pliz. A je to pri vas kršenje internega pravilnika? Priznam, da zadnjih...10 let nisem enkrat peljal nič službenega, razen tajnico na ta kratke...Glede službenih kartic, pa verjetno nimaš blage veze kako gredo stvari, ampak še kar teraš. Delodajalec ti da kartico in to je to, sam ti že fejst dolgo nisi za delodajalca delala, uprave ne zanima kako, ti morš stvorit.
www.instagram.com
Savdska arabija ima naftovod za te primere. Preko gre cca 7m sodčkov preko ozine pa je slo 20-22.Pomoje bo petrokemija oz. njeni proizvodi precej večji problem, kot nafta v primeru Hormuške ožine, če šerifi ne nehajo srat kmalu po Iranu... nafte gre ca. 20% tam čez, marsičesa iz petrokemija pa 80+.