Plenilec Petrol grozi

ferdo

Guru
3. sep 2007
12.098
4.369
113
Ljubljana
hmpg.net
Vlada razmišlja tudi o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu "zaradi obstoja morebitnih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in ogrožanja varnosti prebivalstva s strani odgovornih oseb".

TOle sicer po moje ne zdrži resne presoje, bi pa morda morala vlada in agencija za nadzor konkurence razmisliti o stanju na trgu, kjer Petrol očitno ima preveliko vlogo.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.129
-469
113
Vlada razmišlja tudi o kazenski ovadbi odgovornih v Petrolu "zaradi obstoja morebitnih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in ogrožanja varnosti prebivalstva s strani odgovornih oseb".

TOle sicer po moje ne zdrži resne presoje, bi pa morda morala vlada in agencija za nadzor konkurence razmisliti o stanju na trgu, kjer Petrol očitno ima preveliko vlogo.
Zakaj ne? Dostava goriva spada, oziroma bi morala spadati pod kritično infrastrukturo in kot taka tudi podvržena določenim zakonom zahtevam...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.525
9.679
113
Logo ima, shell ima, mol ima... Tako pravijo. Imas pa par stometrske kolone na petrolu. Zakaj? Kartica zvestobe. Pravijo, da ne morejo drugje kot na Petrolu. Mislim, ni kriv potem ne Petrol, ne Golob, ampak...

Ce pa Logo, Shell, MOL & Co tudi nimajo. Tudi tako pravijo, potem pa... Ja saj zakaj pa ne tozit Petrola, tak mal za vsečke, narod vse plača. Konec koncev, en mora, ce te cenene fore ne bi palile, potem groznje s tem sploh ne bi moglo biti.

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.288
4.646
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net

Pa naj Petrolu vzamejo to "preveliko vlogo".
Saj sami hočejo na Hrvaško.
Naj tu zaprejo pumpe, interesentov za nakup je dovolj...

erikson

Guru
25. avg 2007
26.117
9.402
113
Ce pa Logo, Shell, MOL & Co tudi nimajo. Tudi tako pravijo, potem pa... Ja saj zakaj pa ne tozit Petrola, tak mal za vsečke, narod vse plača. Konec koncev, en mora, ce te cenene fore ne bi palile, potem groznje s tem sploh ne bi moglo biti.
Golob točno ve, kakšna je hitrost naših sodišč. Primer bo na vrsti enkrat leta 2030.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.525
9.679
113
Primera ne bo. Pozabljeno bo tole drug teden v sredo. Bodo drugi problemi, ampak ne vec s Petrolom.

• Všeč mi je
Reactions: erikson

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.784
12.021
113
EU
Podobna primera:
V času korone je bencina bilo dovolj, in stal je liter en Euro. Vendar se nisem smel peljat z avtom.
Sedaj je bencina tudi dovolj pravijo. Zaloge polne, vendar ga ne dajo. Peljat se "ne morem".

Takoj bi zamenjal generalnega od Petrola, zaradi nesposobnosti. Tudi ekipo zraven.
Težava je, ker je verjetno strankarski direktor, pa je vedenje sprejemljivo.

• Všeč mi je

erikson

Guru
25. avg 2007
26.117
9.402
113
Tajska je malo bližje in so tankerji prenehali prihajati pred enim tednom.

Težave pa so tudi že z dobavo gnojil, helija, LPG, ... in vsaka stvar za seboj potegne množico povezanih dejavnosti, ki bodo v težavah.

Ne vem, če se čisto zavedamo vseh posledic, v primeru da se spopadi ne nehajo v kratkem.

• Všeč mi je
Reactions: sad

mistique

Guru
16. jun 2009
17.093
4.055
113
Mi se lahko zavedamo ali ne...imamo pa plejerje, ki se 100% zavedajo, ampak...demokratija all over baščaršija.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.023
5.323
113
Podobna primera:
V času korone je bencina bilo dovolj, in stal je liter en Euro. Vendar se nisem smel peljat z avtom.
Sedaj je bencina tudi dovolj pravijo. Zaloge polne, vendar ga ne dajo. Peljat se "ne morem".

Takoj bi zamenjal generalnega od Petrola, zaradi nesposobnosti. Tudi ekipo zraven.
Težava je, ker je verjetno strankarski direktor, pa je vedenje sprejemljivo.
Za zagotovitev stabilnosti oskrbe so nujne takojšnje sistemske rešitve, predvsem sprememba metodologije oblikovanja cen naftnih derivatov. O tem je bilo soglasje med deležniki doseženo že na sestanku krizne skupine pri Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo 16. marca 2026, vendar do realizacije žal ni prišlo.

Generala lahko menja nadzorni svet, ki ga menja skupščina, država ima cca 1/3.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.025
11.450
113
Logo ima, shell ima, mol ima... Tako pravijo. Imas pa par stometrske kolone na petrolu. Zakaj? Kartica zvestobe. Pravijo, da ne morejo drugje kot na Petrolu. Mislim, ni kriv potem ne Petrol, ne Golob, ampak...

Tvojmu decu pa ni glih lahko. Vse zgoraj nflakano ti je že bilo razloženo, sam ti se ne daš, teraš svoje dalje do bridkega konca. Kje si od mene slišala za kartico zvestobe, prosim citat.... privat avti so vsi tam kjer morjo bit do konca apokalipse, beri po torku, noben pa ni full.

Glede službenih kartic, pa verjetno nimaš blage veze kako gredo stvari, ampak še kar teraš. Delodajalec ti da kartico in to je to, sam ti že fejst dolgo nisi za delodajalca delala, uprave ne zanima kako, ti morš stvorit.

Če Petrol polima večino pump, imajo posledično tudi ostali težave, verjetno ni tok težko to predelat brez eksela? 9

• Všeč mi je

mistique

Guru
16. jun 2009
17.093
4.055
113
Glede službenih kartic, pa verjetno nimaš blage veze kako gredo stvari, ampak še kar teraš. Delodajalec ti da kartico in to je to, sam ti že fejst dolgo nisi za delodajalca delala, uprave ne zanima kako, ti morš stvorit.
Jaz sem svoj čas veliko vozil in tankal za delodajalca...pred plačilno Petrol kartico, s plačilno kartico, brez plačilne kartice (pozabljena),...na šaltru sem rekel: na davčno pliz. A je to pri vas kršenje internega pravilnika? Priznam, da zadnjih...10 let nisem enkrat peljal nič službenega, razen tajnico na ta kratke...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.188
1.708
113
Tudi Kitajska je prepovedala izvazat goriva v druge drzave. Kljub temu da bi naj imela za kako leto zalog ?
Kar precej problemov v drugih drzavah zaradi tega. Saj so bili vsi odvisni od tega.

dask

Guru
21. sep 2023
1.034
1.182
113
Pomoje bo petrokemija oz. njeni proizvodi precej večji problem, kot nafta v primeru Hormuške ožine, če šerifi ne nehajo srat kmalu po Iranu... nafte gre ca. 20% tam čez, marsičesa iz petrokemija pa 80+.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.188
1.708
113
Pomoje bo petrokemija oz. njeni proizvodi precej večji problem, kot nafta v primeru Hormuške ožine, če šerifi ne nehajo srat kmalu po Iranu... nafte gre ca. 20% tam čez, marsičesa iz petrokemija pa 80+.
Savdska arabija ima naftovod za te primere. Preko gre cca 7m sodčkov preko ozine pa je slo 20-22.
Ostalo je velik problem. Pac tovornjaki kolikor se da...

2. sep 2007
1.605
945
113
Dolenjska
Kar nekaj uporabnikov foruma lapa/je lapalo o nujnosti reseta trenutne gospodarsko-politične ureditve. Evo vam ga, šele začelo se je (no, v bistvu se ne bo nič spremenilo) pa že stokanje.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

javr

Guru
6. dec 2011
2.119
1.217
113
od vseh Petrolovih črpalk v naši upr.enoti je bilo gorivo na volilno nedeljo na voljo samo v občini kjer je desni župan. Ostale Petrolove pumpe odprte, a ročke rumeno prelepljene. Naključje, ali pravilo po celi SLO?