Plasma ali LED

I

Izbrisan uporabnik #488

LCD LED bi jaz, to je ja novejša tehnologija.

Je pa res, da imam doma plazmo, ker pač takrat še ni bilo velikih lcd, kaj šele led.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
To da je novejša tehnologija še ne pomeni da je boljša (kar se kvalitete slike in ostalih bonbončkov tiče)
ne-ne-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Za TV vsebine zagotovo da omenjena plasma bolši rezultat. Če bo gor tud PC pa je za premislit.
S plazmo bo račun za elektriko nekoliko višji kot z LED.
Sam od omenjenih nebi kupil nobenega, ker je 42" krepko premajhno za HD in PC.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Baje so plazme v zatonu...
17758-icon_confused.gif

Jaz sem vzel od LG-ja LCD TV ((bil v akciji) mislim da je 107cm diagonala) in kasneje še kino in sem čisto zadovoljen.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Odvisno od tega, kako daleč bo gledal TV.
Imam Panasonic plazmo 46" pa mi je žal, da nisem kupil večje. Gledam na 3 metre, drugače pa je priporočilo do 1,9 metra.
Po enem letu mi je enostavno postala premajhna.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
ja saj, pa smo spet tam. po alter kalkulaciji je 42 inč za razdaljo max pol metra. po zdravi pameti in drugih, bolj priznanih in poznanih lestvicah pa je 42 za 2,5m
smirk-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ja saj, pa smo spet tam. po alter kalkulaciji je 42 inč za razdaljo max pol metra. po zdravi pameti in drugih, bolj priznanih in poznanih lestvicah pa je 42 za 2,5m
smirk-1.gif
Dajmo se držat topica, ker s tem kdo ima prav ne bomo prišli do konca
ne-ne-1.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
smirk-1.gif

Tudi o tem, kdo je pri zdravi pameti, se da razglabljati .....

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Smeh je pol zdravja.
cheer.gif
A pojma nimaš!

Na meni optimalni razdalji pred 42" ne morem nog stegnit, kaj šele, da bi kdo mim prišel. Pa mi do 2 m kar nekaj manjka. 46" ki jo trenutno uporabljam za primarca pa bo relativno kmalu dobila večjega naslednka. Vse kar je več kot diagonala*1,6 je predaleč. Razen seveda za sliko v rangu SIOL IPTV mpeg4 različico kodiranja... Ko pa se kaj konkretnega gleda pa vidiš ravno toliko - skupino pikslov. Da o branju PC desktopa niti ne govoim. In tle ne gre za nikakršne "alter" razdalje ampak za gola fizična dejstva.

Če vam paše ekran na obzorju iskat pa izvolite. A ni logično, da pratično celo vidno polje zapolniš s sliko? Nekaterim očitno še ne. Piksel pri 1080 ekranih je že dosti majhen za tako postavitev.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Jaz bi se med omenjenima odločil za plazmo. Ker ima za moje (!) oči lepšo sliko, bolj naravne barve. To, da je cenejša, pa tudi mislim, da ni ovira ..
wink-1.gif

Če pa že govorimo o sami velikosti, je pa res, da je odvisno od tistega, ki gleda. V bistvu imate vsi prav. Če človek misli, da je 107 premalo, si kupi vsaj 127. Če ne, pa 162. Seveda je pa še bol od vsega res to, da smo postali preveč razvajeni. Ali pa imamo pač preveč časa? Ker, če gledaš TV 1 uro na dan, se res ne moreš pritoževat nad velikostko ekrana, če pa v TV buljiš pol dneva, pol pa verjamem, da si bolj zahtevne sorte.
Ampak, kako je že bilo pred tridesetimi leti? Mislim, da smo šli mi s fičkom (al pa že stoenko) na morje. Kampirat.
Dons pa s karavanom v hotel, pa še mal placa zmanjka ... seveda ni isto, je pa precej podobno ...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
kar se velikosti tiče, mam 50" plazmo na 4,5 metra in ja, lahko bi imel večjo.

so pa še drugi razlogi za plazmo. lepša slika, boljše barve, ni nekih artefaktov v gibanju... barve so boljš... tudi pri velikosti 50" je plazma cenovno precej ugodnejša.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa če si na spremembe slike s kotom gledanja alergičen, pol itak ni debate: plazma.

Sem prejšnji teden bil v Big bangu:
- postaviš se pred TV: kul slika
- sosednji ima malo bledo sliko, postaviš se pred njega...
- opa, zdaj pa ima ta živobarvno sliko, sosednji pa sprano
LCD
Zdaj če gledaš sam in ima sedež točko pred TV pol je najbrž vseeno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.925
-383
113
in koliko bi morala biti tv velika za gledat iz 4m po vaših izračunih in pričakovanjih?