Klikenzi:
ne to je to, ceneje ne gre.
alter.si
Kot prvo -
Jabe thx, da si se prebila skozi, ker meni se ni dalo, čeprav me je bilo “strah” penalov - no, strah, da ni kapice.
Čeprav nekateri sledečega ne bodo radi slišala, ostaja dejstvo, da lahko (skoraj) vsak si zmanjša strošek elektrike z manjšim prilagoditvami.
Priznam, da TČarji in Teslači malo težje ozr. bodo ti morali paziti na ustrezno dogovorjeno moč in celo najverjetneje vzeti še nekaj € v roke za hranilnike, ostali “navadni” zemljani (ja vem, vedno manj nas je) pa bomo dejansko privarčevali in to brez nekega rizika.
Če pogledam lastni primer (2-stanovanjska bajta iz srede prejšnjega stoletja, “povečana” konec prejšnjega stoletja, izolirana takratnemu znanj u primerno (“ka boš deval 8 cm gor, to košta” - še danes ko srečam majstra, ki je že ornk v letih, me prime, da bi mu eno dve okoli kepe in sam sebi tudi …)), kurjava peleti, sanitarna poleti “prepovedan” bojler, a stare navade, da se pere ponoči, posoda ponoč, gretje sanitarne ponoči, itd, mi sedaj “pomagajo”, da je nov sistem* zame cenejši - pozimi smo tu-tu, v nizki sezoni pa prinese 25,- nižjo položnico.
Je pa treba resnici na ljubo vseeno pogledati in urediti “posebneže” - glej kmetijo, kjer se špicam ne morejo izogniti (visoko temperaturno pranje), pa do industrije, kjer v nekaterih primerih prihaja do “anomalij” - a resnici na ljubo, bi se morala ravno ta, visoko “potratna” industrija, sama zavedati kaj jih čaka in so imeli časa za prilagoditev ozr. vsaj pripravo argumentov.
Bo pa sedanja akcija presvetlega žal ukradla več kot pol leta, kjer bi se dejansko lahko pristopilo urejanju in popravkom zakona.
* dokler ga naš