Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.356
6.126
113
Fides se vedno stavka, se vedno zahteva, da se ga vkljuci v pripravo zakonov in uveljavljanje sprememb. Se vedno in od zacetka, ampak to gre in je šlo vedno mimo. Javnost se s tem ne ukvarja, ker je vse zreducirano samo na plače, kot da je to vse, kar spada v pogoje dela.

Zbornica opozarja, ampak Beovićeve ne maramo, ker... Spet neke paranoicne fore, ki diskreditirajo na osebni ravni. Medtem ko stroka jo izvoli za predsednico. (To se najbrz ve, da je predsednik zdravniske zbornice voljena funkcija, ki jo izvolijo zgolj in samo člani in ni politicno nastavljena funkcija?)

Startamo iz pozicije, da nam sigurno nekdo nekaj slabega hoce na nek nacin in mešamo to paranojo za intelekt. Definitivno pa so zdravniki prvi, ki si zelijo delujocega javnega zdravstva, ker vedo, kaj pomeni biti bolan in koliko to lahko stane. Financno, socialno, časovno - bolezen terja na vseh aspektih, mi pa sistematično unicujemo support na vseh nivojih. In se zavedajo, da nihce ni nad tem, vključno z njimi in njihovimi. Folk pa verjame, da če dela kontra, kar recejo, da se jih bo zjebal. Sami sebe najprej...
 

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.039
977
113
Zato je pa treba plačat še kakšno dodatno zavarovanje privat zavarovalnicam.
"Triažni" pregled, napototev in storitev v 10 dneh. In to dejanskih 10 dni, ne tistih 30, kot je FaTa obljubljala pred volitvami.

Je pa zanimovo, da imajo vse privat zavarovalnice z dodatnimi zavarovanji "svoje" zdravnike in same opravljajo triažo in posvete in potem napototve.
Le "državni" Triglav za posvet, triažo in napotnico uporablja "javno" zdravstvo. Na Triglavu ti rečejo "pojdite do svojega zdravnika in si zrihtajte napotnico, potem pa pridite k nam". Torej Triglav brezplačno uporablja "javne" storitve.