Planet Golob

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.331
-64
113
verjemi, da otroci vegeterijancev tako tudi jejo v šoli, če je to želja staršev. že v vrtcu so posebej obroki.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.226
9.310
113
In to se posebej plača tam kjer je možno. Ni pa cela šola prilagojena temu, razumeš zdaj izpostavljen problem? Sicer se po mojem s tem zaenkrat močno dramatizira s strani znanih rasistkov tukaj gor, kar pa ne pomeni, da problem ponekod ne obstaja in da je to prav.
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.303
3.805
113
Ljubljana
hmpg.net
Kakšni so to jedilniki brez svinjine? Jao jao.
Sicer vem, na prvo žogo muslimanski.

Resnica pa je čisto drugačna.
Že v Stari zavezi (evo čitaj sam) je bila svinjina prepovedana, zato je tisti, ki upoštevajo to sveto knjigo, ne jedo. Židje in svinjina ne grejo skupaj. Pa se je našel židovski lobi in namesto, da bi zahteval košer hrano, raje spustil bombico, da muslimani ne marajo svinjine. V resnici so pa to oni.

Kasneje je prišel na svet en Jud, ki je učil krivo vero in je med drugim dejal (zapisali so tako) tudi:
»Vse je dovoljeno,« vendar ni vse koristno! »Vse je dovoljeno,« toda vse ne izgrajuje.
Nihče naj ne išče svoje koristi, temveč korist drugega.
Vse, kar je v mesnici naprodaj, jejte in se nič ne sprašujte glede vesti, kajti Gospodova je zemlja in kar jo napolnjuje.
Če vas kdo izmed nevernikov povabi in bi radi šli, jejte vse, kar postavijo pred vas, in se nič ne sprašujte glede vesti!
Če pa bi vam kdo rekel: »To je sveta žrtev,« ne jejte zaradi tistega, ki vas je opozoril, in zaradi vesti. Tu pa ne mislim na vašo vest, ampak vest drugega

Skratka - to da se ne sme jesti svinjine zaradi muslimanov je židovska zarota, ki ji vsi nasedamo in zato ne jemo svinjine.

Sedaj pa moram na čevape - leskovačke (s svinjino)
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.331
-64
113
In to se posebej plača tam kjer je možno. Ni pa cela šola prilagojena temu, razumeš zdaj izpostavljen problem? Sicer se po mojem s tem zaenkrat močno dramatizira s strani znanih rasistkov tukaj gor, kar pa ne pomeni, da problem ponekod ne obstaja in da je to prav.

torej, trojni meni pa bomo vsi srečni. super za vodjo prehrane.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.367
5.519
113
Še nekaj se vprašajmo, zakaj je svinjina bila prepovedana?

Povejte če se motim; Ker je veljala za hitropokvarljivo meso, oziroma v tistih deželah težko za hrambo ob teh temperaturah. Kokoš si obglavil in še isti dan spekel in pojedel. Pujsa bolj težko poješ prvi dan po zakolu...... No vmes je civilizacija izumila hladilnik. In kot kaže nekatera ljudstva živijo še v enem drugem tisočletju....
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.408
2.719
113
v lokalni ostariji
Del integracije v družbo pomeni da sprejemes njene navade/običaje tudi jedilnike v kraj v katerega prides. Pač zavedati se moraš da večinsko prebivalstvo nima težav s svinjino in je nekaj normalnega da je na jedilniku. Drugače se gremo neko pozitivno diskriminacijo in prilagajanje manjšini ki pa dolgoročno ni ok (recimo prilagajanje navadam Romov je malo eskaliralo zadnje čase). Če komu kaj ne paše/ne sme naj pač vzame porcijo brez tega (jebi ga samo prilogo/solato). Edino prilagajanje ki je sprejemljivo je prilagajanje na zdravstveni osnovi, kjer zdravnik predpiše dieto.

Verjemi da starejši muslimani nimajo težav z našimi jedilniki.
 

jello

Guru
22. sep 2008
9.971
3.798
113
Ti nisi prebral zgoraj prilimanih jedilnikov ali jih samo razumel nisi? Ali samo pridigaš malo v tri pyzde, zato ker se lepo sliši in da se ti pofočkajo glavni debili, z realnostjo pa vse skupaj nima nobene veze. Šole kar se tiče diet ne jebejo drugega kot zdravniških potrdil.
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: leibstandarte

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.005
6.275
113
pri taščici
Poglej priponko 91773

evo... sploh ne jejo slabo, še manj vegeterijansko in še manj vegansko.

Za kosilo podobne zadeve kot jest jem za malico.


Zdej pa nekaj vprašanj za naše alter ozaveščence za zdravo prehrano s svinjskim mesom:

Le katero suho meso ima pasulj? a a a? In suha salama - 100% govedina? Pa mesni sir je tudi baje iz 100% govedine...

In riba v petek?! kako predvidljivo!

in piščanec le 1x v tednu?! kako je to mogoče, če jih stalno pitajo s piščancem...

ha ha ha ha....
Ko bo tole vidla Tinca, bo odletela vsaj vodja kuhinje, ce ne celo ravnatelj
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.005
6.275
113
pri taščici
Kaj pa bi morali oni nadomeščat? njihov mulc bo tudi brez svinjine čisto normalno zrasel. Sej imajo naši probleme, da bi njihov otrok čutil manjko svinjine v razvoju - torej, če v šoli ni svinjine, jo nadomeščaš doma - če se ti zdi, da je to nujno potrebno. Pa dej, a ni fajn za večerjo eno klobaso povečerjat?
Ce bo moj mulc brez svinjine normalno gor zrastel, tudi njegov ne bo pobrcal ko jo bo zagledal na krozniku pred seboj. Se vedno jo lahko pusti na krozniku.