Planet Golob

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.850
2.630
113
Klemen Boštjančič: sem od otrok zvedel(!), da z denarjam IJJ vlade lahko kupijo slušalke!

Mladoletni otrok je z dovoljenjem staršev kupil slušalke. Ali pa je to naredil mimo Vas - staršev?
Polnoletni otrok je slušalke kupil po lastni odločitvi. Ste mi Vi - starši - svetovali kaj drugega?

Kupili so si, kar so želeli, z karakteristikami, ki so jih sami! določili. Manjkajoči denar ste prispevali Vi starši ali pa je šel iz žepnine.
Kupili so si tisto, kar mu Vi - starši - niste mogli ali hoteli? kupiti!

In sedaj je teh 150€ za slušalke problem!
Ne 1000€ ali 600€ ali 300€ za IPhone! :), za superge za 200€, majčka, ki kaže popek za 150€.

Kaj če je Vaš otrok slušalke kupil, da bo prava limke ali pravi gaser?

G. Minister Klemen Boštjančič (ostali starši). Kaj če je otrok kupil slušalke za ''gušt'' z denarje IJJ vlade!?
A ja, Vi ne veste kaj je to ''gušt''!

Slušalke ima že nekaj časa, računalniki bodo še dolgo v skladišču!

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in nacek

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no dej. tud tist dnar je bil stran vrzen. se trudimo, da bi mladino drzali stran od ekranov, takrat smo pa to sponzorirali, da so kupovali razme elektronske neumnosti za tist denar. ampak, kot je hojs reku, vazno, koliko ddvja pride nazaj.

ce bojo te racunalniki prisli v prave roke, ceprav sele aprila, ok.

je bila pa tale minostrica vceraj v odmevih ze kar malo jezna. se je kar dobro upirala tistemu iz sds.

Najboljsi je bil pa Han v tarci... erika: kaksen komentar na tole... Han: uf.... ne, nimam kaj rect. pa cist razocaran celo oddajo... ocitno so scat peljal vse tavisoke in se je pokazalo, koliko dela dejansko opravljajo te ministri.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.718
6.490
113
je bila pa tale minostrica vceraj v odmevih ze kar malo jezna. se je kar dobro upirala tistemu iz sds.
Meni pa se je zdelo smešno, da je poslancu očitala, da še vedno niso uspeli razdeliti računalnikov, ki jih je za javni sektor kupila prejšnja vlada. Saj to je že nekaj časa stvar nove vlade?

Emilija se zelo rada prepira in ni prijetno sodelovati z njo. V času prejšnje vlade je bila redno na protestih v Mariboru in nasprotovala šolanju na daljavo, aplikaciji za opozarjanje na stike, ... Mediji so njene izjave pogosto posneli (kamere so zanjo magnet) in zamolčali, da je svetovalka Tanje Fajon / SD za informacijsko tehnologijo. Ko je dobila premalo glasov za poslanko, je prestopila v Svobodo in se zlobirala za ministrico. Ves čas pa igra na karto "ženske", zraven je tudi pri Ona ve.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Meni pa se je zdelo smešno, da je poslancu očitala, da še vedno niso uspeli razdeliti računalnikov, ki jih je za javni sektor kupila prejšnja vlada. Saj to je že nekaj časa stvar nove vlade?

Emilija se zelo rada prepira in ni prijetno sodelovati z njo. V času prejšnje vlade je bila redno na protestih v Mariboru in nasprotovala šolanju na daljavo, aplikaciji za opozarjanje na stike, ... Mediji so njene izjave pogosto posneli (kamere so zanjo magnet) in zamolčali, da je svetovalka Tanje Fajon / SD za informacijsko tehnologijo. Ko je dobila premalo glasov za poslanko, je prestopila v Svobodo in se zlobirala za ministrico. Ves čas pa igra na karto "ženske", zraven je tudi pri Ona ve.

hotela je povedat, da so tudi oni kupovali velike količine, spravili v skladišča in izdajali po potrebi.

Da je zakon neustrezno spisan, je pa že velikokrat priznala, in da ga popravljajo.

Tukaj je spet čudno, kdo je ta zakon podpisal in odobril - no, sej vemo - vlada. Očitno se tudi zakone podpisuje in sprejema brez kakršnekoli debate in razprave. Počasi se kaže, da vse vodijo sekretarji in ljudje v ozadju, ministri so pa samo lutke za pred kamere.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Linux pač ni neuporaben.

Računalnik "brez sistema" ima gor free dos.
Pogledal sem razpisno dokumentacijo, ki je na voljo na : https://www.enarocanje.si/App/Datoteke/486885/RD_ODPRENOSNI-19_2023.zip . Za operacijski sistem je zahteva linux ali free dos. Laž opozicije je tudi, da so računalniki brez procesorjev. Pa še poudarjanje, da so računalniki brez antivirusnih programov, kot da nihče ne ve, da imajo windowsi čisto soliden antivirusni program že vgrajen. Pa še nabijanje, da so računalniki zastareli. Zahteva je, da morajo biti izdelani v zadnjem letu.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Pogledal sem razpisno dokumentacijo, ki je na voljo na : https://www.enarocanje.si/App/Datoteke/486885/RD_ODPRENOSNI-19_2023.zip . Za operacijski sistem je zahteva linux ali free dos. Laž opozicije je tudi, da so računalniki brez procesorjev. Pa še poudarjanje, da so računalniki brez antivirusnih programov, kot da nihče ne ve, da imajo windowsi čisto soliden antivirusni program že vgrajen. Pa še nabijanje, da so računalniki zastareli. Zahteva je, da morajo biti izdelani v zadnjem letu.

Kakšno vezo ima windows antivirus na računalniku z linuxom ali freedosom veš samo ti...

Kar se procesorjev tiče je ena s kumrovško akademijo trdila da jih bodo po potrebi nadgradili, posnetek je prilepljen nekje tu na alterju