Plačilo s kartico - diskrecijska pravica lokala?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Zdej sem ze 2x slisal da v Hoferju zavracajo kovance. Nek gospod hotel placati z nevem koliko kovanci in mu je prodajalka zatezila da hocejo kartico da je to praksa hitre prodaje.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Pica je res dobra, nisem pa nikoli plačal s kartico. No, naslednjič bo kartica.
cheer.gif

Čemu tako veselje, samo dražje boš plačal, raj za ta dnar naroč še eno pivo
wink-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Čemu tako veselje, samo dražje boš plačal, raj za ta dnar naroč še eno pivo
wink-1.gif

Mislim, da ne namerava nič dražje plačati...
grin1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Pod črto:

a) gostinec sam določa plačilne pogoje

b) gostinci v Kobaridu si svojo ponudbo lahko nekam vtaknejo

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz

Zdej sem ze 2x slisal da v Hoferju zavracajo kovance. Nek gospod hotel placati z nevem koliko kovanci in mu je prodajalka zatezila da hocejo kartico da je to praksa hitre prodaje.

Meni gredo tudi na živce penzionerji, ki stresejo ves svoj pleh na pult, prodajalka naj pa zdaj prešteva in to ne samo zase, ampak osnovnošolsko, na ves glas, transparentno, da bo še ata videl, da ga ni prikrajšala za kak cent.

Zato imam pa jaz rad hitre blagajne v sparu, nič se ne pritožujejo, tudi ko usujem notri cele kupe rdečk.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Vem ampak nima noben pravice tezit da nebo kovance sprejel, Baje da teh kovancov ni bilo nic extra , men ce bi to rekla jo posljem v 3 krasne in zahtevam poslovodjo in se to posljem v 3 krasne.

Sicer pa ce se ze toliko mudi, se najvec folk dela probleme ko zlaga artikle v vozicek, mu prodajalka pove znesek in potem tisti butasti ksiht naredi in zacne razmisljat kje je denar ali kartica, ali pa se zglaga artikle do zadnjega in nato zacne iskat denarnico kot da jo je prvic v zivljenju nekje pri sebi imel.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
točno tako, ker je prodajalka tista, ki je kriva, da imajo tako politiko poslovanja in je edino prav da jo pošlješ v tri krasne.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz

Zaradi tvojega posta sem pred pol ure nesel 32,45€ v drobižu na blagajno - in ne boš verjel niti grdo me ni pogledala kaj šele kaj rekla drugega kot hvala in na svidenje.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ko smo ravno pri karticah; ali je možno na hrvaškem plačevati z mastercardom ali pa z navadno nlb kartico?

lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
K smo že pr karticah in plačevanju, ...nek sem bil na pici in sem reku, če lahko s kartico, pravi, da lahko, da je pa 1.5€ al 2€ višiji račun, če plačam z njo. Lahko to nardi? K če lahko je potem rešitev na dlani za plačevanja s kartico. Mi je blo pa mal čudno, da ti plačaš zarad tega višiji račun, ampak tko ma ta gostinec
frown-1.gif
Kdaj si to bil in s katero kartico? To je nekaj novega, doslej tega ni bilo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Ko smo ravno pri karticah; ali je možno na hrvaškem plačevati z mastercardom ali pa z navadno nlb kartico?
Prej se pozanimaj, če lahko plačaš s kartico. Namreč ne jemljejo jih povsod. Raje vidijo gotovino, tudi evre ponavadi vzamejo.

Pa poglej, kakšen račun boš dobil.
grin1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Nazadnje v petek prejšnji teden, ampak je bla gotovina
smile-1.gif
K me je čez dolenko pošiljala pa kake tri tedne nazaj, kartica pa obična nlb.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.161
701
113
na poštah mislim da imajo provizijo če plačuješ s kartico, pa vem da eni tehnični pregledi v velenju tudi zaračunajo provizijo pri plačilu z kartico.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.627
3.992
113
Pošta računa konkretno provizijo pri plačilu s kartico, čakam da jim bo Davidoff napel. Po možnosti ničhudegasluteči študentki
smile-1.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Nisem šel brat celih 5 strani, bom pa napisal mojo izkušnjo iz ultra razvite Nemčije, kjer naj balkanskih poslov ne bi bilo.
Sva šla s kolegom za novo leto v en klub, Pacha, naročila dve redbull vodki in dobila račun 20€. Ok, šok kot prvo zaradi cene, potem pa še zaradi tega, ker ni šlo plačat s kartico. Reče baba, da je najmanjši znesek 30€. Ko je vidla, da neki oklevam je zagrozila z varnostnikom. Jst sm se obrnil da grem, no pol je pa kolega 'zajebal' in naročil še eno pivo. Čeprav res ne vem, bi naju fuknila ven iz lokala? Uglavnem poden, je pa mogoče res boljše, da se je tako razpletlo, ker bi lahko še najebala od kakega mačo varnostnika.
bonk.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Si moral povedati katera gostilna je to? In sedaj bo Davidoff poslal kelnarco v tri krasne!
evil.gif

Zakaj bi jih komu napel? Kdo pa sem jaz? Lokalni šerif za provizije? Sem firbec, zato me zanimajo izkušnje ljudi. Mi je pa čudno, ker meni ni še nihče zavrnil plačila s kartico oz. omenil, da je končni znesek višji, zaradi uporabe kartice. Ne rečem, da se ne dogaja, zato bi rad to sam izkusil.