Kot so že drugi omenili, kar pogosto imajo "gotovinski popust". Ampak... a niso nekaj let nazaj "ukinili" gotovinske popuste?Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa še en kveščen, Jado... A če se prisvaljkam s kešem, a mi boš dal popust vsaj v vrednosti provizije na Eurocard ali drugi kartici? Namreč, gotovina ni poceni...
To itak spada v temo "Resnica o Hoferju"... (če še ni odprta, bi morala biti)Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Zaradi tvojega posta sem pred pol ure nesel 32,45€ v drobižu na blagajno - in ne boš verjel niti grdo me ni pogledala kaj šele kaj rekla drugega kot hvala in na svidenje.Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz
Zdej sem ze 2x slisal da v Hoferju zavracajo kovance. Nek gospod hotel placati z nevem koliko kovanci in mu je prodajalka zatezila da hocejo kartico da je to praksa hitre prodaje.
Po celem svetu je možno.Citat:
Uporabnik dem pravi:
Ko smo ravno pri karticah; ali je možno na hrvaškem plačevati z mastercardom ali pa z navadno nlb kartico?
Danes sem bil tam in so rekli, da je cena enaka.Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
K smo že pr karticah in plačevanju, ...nek sem bil na pici in sem reku, če lahko s kartico, pravi, da lahko, da je pa 1.5€ al 2€ višiji račun, če plačam z njo. Lahko to nardi? K če lahko je potem rešitev na dlani za plačevanja s kartico. Mi je blo pa mal čudno, da ti plačaš zarad tega višiji račun, ampak tko ma ta gostinec
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Sej jo imajo...
Kaj pa če se zmenijo in naredijo vsi naenkrat?Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tok neumne niso, da bi to prevalil na končnega kupca. Tisti, ki bo to storil prvi se pa lahko nadeja upada prometa...
Razlog je delno tudi v stroških. V ZDA so zelo nizki, tako za trgovce, kot za uporabnike. Evropska komisija se že nekaj mesecev prepira z MasterCardom in Viso glede znižanja provizij za trgovce.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sodelavec je govoril (bil pred kratkim v NY in a Floridi) da se vse plačuje s plastiko, gotovina laufa samo pri nigrih in mafijcih. 50U$ bankovec so pregledali kot da je apriori ponaredek...
Kmalu bo tudi pri nas tako...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tok neumne niso, da bi to prevalil na končnega kupca. Tisti, ki bo to storil prvi se pa lahko nadeja upada prometa...
Sodelavec je govoril (bil pred kratkim v NY in a Floridi) da se vse plačuje s plastiko, gotovina laufa samo pri nigrih in mafijcih. 50U$ bankovec so pregledali kot da je apriori ponaredek...
Kmalu bo tudi pri nas tako...