Plače zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.893
-358
113
seveda ne.

ampak take place so jim dali ljudje, ki so bili od ljudstva izvoljeni.

in ko enkrat naredis korak naprej, gres nazaj zelo tezko.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Najbolj je ko je njihov izgovor da je to plača z dodatki in
No jaz pa dodam temu spisku zraven obraze in se cudim s cim so si to zasluzili.

dejansko so place ogromne. Vprasanje, koliko je neto, ker to je cisti bruto ne?
To je čisti bruto ponekod s poračunom nadur za pol leta. Enega od teh višjih policistov vodnika službenega psa poznam. Ne prinese ostale mesece niti približno tega domov, kot decembra.
Sam dejmo gnojnico po njih zlivat in se zgražat in vpit, da dodatkov v gospodarstvu ni. To niti približno ni res. Managerčku volkcu nenavratihobtreh se na en zanimiv dan takega policista, sploh ko je poslan na južno mejo migrante po hosti lovit, sam ritka odpre in se pokaka. Al pa kle pri nas na intervencijo kjer Romski kaj zakuhajo.
Policaja taki ljudje vidijo sam takrat ko jim kazen piše. Ko se pripelje na prometno nesrečo in gleda bogve kaj, takrat vas ne zanima obraz zraven plače, pa familija, ki ga čaka doma.
Vidite sam bruto plače in juhu gremo kozlat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Pol pa do šefa in rečt, da bi mel višjo plačo. Al pa na akademijo in oblečt uniformo in bo plača.... Kako je že napisan na Siolu.... vrtoglava.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.751
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
Zakaj bi bili jezni? Pač so se izpogajali. Res pa najbolj profitira balast na Štefanovi. Tam tako kot povsod v JS je dovolj ljudi, da bi jih uporabili koristneje. Ampak dokler ne pride do reform bo tako kot je.

• Všeč mi je
Reactions: map

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Ja, med tem ga bodo pa fantje in dekleta na terenu še zmer nasankal. Bi pa vprašal tele jezneže, ki zdaj zavidajo decembrsko plačo 3 jurje bruto višjih policistov, ki mimogrede vsebuje še nadure za pol leta, če si želijo, da jim nekoč pride na pomoč policaj na minimalcu.
Ko fantje v črnih rokavicah poskačejo ven iz Škod in se postavijo med tebe in 35 ciganov, ki so se namenil pretepst človeka, ki se je slučajno znašel v konfliktu z enim izmed njih na tvojem dvorišču, jih začneš, fante v modrem, prekleto spoštovat.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Skrajni čas je da se jih izvzame iz enotnega plačnega sistema- To je specifičen poklic z javnimi pooblastili, praktično edini ki lahko legalno pod določenimi pogoji človeku življenje vzamejo. Z tem se ne morejo primerjat ne gasilci, medicinske sestre (čeprav si tudi oni zaslužijo več, da nebi kdo kej narobe razumu) in še mnogi drugi. Najbolj žalostno pa je da so na koncu v istih plačnih razredih z recimo računovodkinjo na kaki šoli ali ustanovi, ki praktično samo položnice za malico domov pošilja, edina nevarnost pa je, da z stola pade in si trtico zlomi. Malo grdo povedano, ampak tako je. Se pa strinjam, fikusarjem na MNZ in GPU pa kej pobrat. Kaj je tega tam gor, dober da se ta bajta v LJ ne podre.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
NA splošno je menda logično, da morajo biti takšne službe plačane več kot odlično, ker se s tem izogneš temu, da bodo policaji, vojska in še kdo podkupljivi. Če bo plača prenizka si hitro na tisti tanki liniji, ko ga lahko nepoštena ponudba spravi na drugo stran, tega pa si menda ne želimo...
Sicer pa kot sem že napisal niti za eno mesto na seznamu ne vemo, kaj je dejansko njegovo delo, morda je hišnik s 1,8k bruto delo opravljal na 5 policijskih postajah poleg tega tega opravljal še kakšno dodatno zadolžitev znotraj postaje in se nabere.
Še zmeraj sem mnenja, naj vsak proba policijsko delo za 1 mesec in potem pove če imajo res visoke plače. Ko vidiš prometno nesrečo, mrtve ljudi, otroke ali prideš na kraj zločina kot je bil na Ptujskem koncu, ko je tip ubil punco in njene starše....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.183
1.194
113
www.adriamedia.si
Najbolj je ko je njihov izgovor da je to plača z dodatki in so zato visoke. Ampak v privatnem sektorju razen malice in minimalnega prevoza drugih dodatkov sploh ne dobiš. To si talajo lepo sam ov javnem sektorju, in zato tudi zako lepe debele plače pridejo na koncu ven.

Tu so notri lahko nadure (tudi za več mesecev, izplačane naenkrat), tule (ker je to december lani) je koronadodatek, ki jim pripada po kolektivni, pa seveda vsi ostali dodatki. Objavit "plače" enega samega meseca je seveda zavajanje. Naj objavijo povprečja zadnjih 12 nekoronskih mesecedv, pa bomo videli. Ena taka plača z vsem opisanim je zlahka x2 od normalne plače.
Tudi v privat sektorju se da najti take lepe mesece ... Pogledaš tiste, ko so bila zraven nagrajevanja, recimo, ali pa božičnice, pa kake nadure, pa je hitro kaj podobnega.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.324
-2.658
113
NA splošno je menda logično, da morajo biti takšne službe plačane več kot odlično, ker se s tem izogneš temu, da bodo policaji, vojska in še kdo podkupljivi. Če bo plača prenizka si hitro na tisti tanki liniji, ko ga lahko nepoštena ponudba spravi na drugo stran, tega pa si menda ne želimo...
Torej bi moral bit po tvoje policaj plačan več kot EU poslanec Thaler, saj je tudi njega pri njegovi plači zamikalo, in ga postavilo na drugo stran zakona. Al koliko predlagaš, da nekdo nebi bil podkupljiv??
Še zmeraj sem mnenja, naj vsak proba policijsko delo za 1 mesec in potem pove če imajo res visoke plače. Ko vidiš prometno nesrečo, mrtve ljudi, otroke ali prideš na kraj zločina kot je bil na Ptujskem koncu, ko je tip ubil punco in njene starše....
In kaj naredi policaj, ko pride na kraj nesreče? Da tako trpi?
Naredi zapisnik, poslika, ponesrečene iz avta pa izrežejo gasilci, prvo pomoč nudijo reševalci, iz asfalta pa te postrgajo komunalci. Vsi ti za pol plače policaja.

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Ne, po moji logiki mora imeti plačo takšno, da je drugje s podobno izobrazbo ne dobi in ga ne bo zamikala nespodobna ponudba Je pa zadeva malo bolj kompleksna kot samo plača jasno, zgolj primer, ki verjamem, da ga razumeš ;)
Thaler je politik, teh že po definiciji ne moreš primerno plačati, da ne bi bili podkupljivi.

• Všeč mi je
Reactions: map

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.324
-2.658
113
Ne, po moji logiki mora imeti plačo takšno, da je drugje s podobno izobrazbo ne dobi in ga ne bo zamikala nespodobna ponudba Je pa zadeva malo bolj kompleksna kot samo plača jasno, zgolj primer, ki verjamem, da ga razumeš ;)
Thaler je politik, teh že po definiciji ne moreš primerno plačati, da ne bi bili podkupljivi.
Se ne strinjam.
Ali si pošten, ali pa nisi. To velja tako za politika kot za policaja, neglede na plačo.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.158
6.996
113
Najbolj je ko je njihov izgovor da je to plača z dodatki in so zato visoke. Ampak v privatnem sektorju razen malice in minimalnega prevoza drugih dodatkov sploh ne dobiš. To si talajo lepo sam ov javnem sektorju, in zato tudi zako lepe debele plače pridejo na koncu ven.
Fora je, da ce ne bos dal dodatkov ti nihce ne bo ponoci delal. Zakaj bi za isti denar delal ponoci ce lahko podnevi? Od tu pridejo dodatki.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.214
3.621
113
Fora je, da ce ne bos dal dodatkov ti nihce ne bo ponoci delal. Zakaj bi za isti denar delal ponoci ce lahko podnevi? Od tu pridejo dodatki.
?
Dodatki za popoldansko, nočno, delo preko vikenda itd... ...so zakonsko predpisani.
Ni zdaj tukaj, da se bo delodajalec/nadrejeni odločal, ali jih bo dal ali ne.
No vsaj za realni sektor veljajo taka pravila.
Tudi, če nadrejeni odloči, da se dela 3-izmensko, pač taka narava posla, kar policija itak 100% je, ni zdaj tukaj, da se bodo posamezni zaposleni izmišljevali kdaj bi oz. kdaj nebi delali.
Saj so vedeli kako se dela, ko so podpisali pogodbo o zaposlitvi.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Torej bi moral bit po tvoje policaj plačan več kot EU poslanec Thaler, saj je tudi njega pri njegovi plači zamikalo, in ga postavilo na drugo stran zakona. Al koliko predlagaš, da nekdo nebi bil podkupljiv??

In kaj naredi policaj, ko pride na kraj nesreče? Da tako trpi?
Naredi zapisnik, poslika, ponesrečene iz avta pa izrežejo gasilci, prvo pomoč nudijo reševalci, iz asfalta pa te postrgajo komunalci. Vsi ti za pol plače policaja.
Moderatorju predlagam, ne zahtevam, izbris žaljivega sporočila.

Žal pa imajo moderaorji radi trole, ki jim zvišujejo obiske strani.

Ps nisem policaj