Plače zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.425
3.731
113
Pa vedno poslušam, kako težko je policajem ko vidijo smrtne nesreče, pa kako zato potrebujejo višje plače. Za komunalce pa kaj takega še nisem zasledil.
Pravzaprav se komunalci, gasilci, reševalci precej več ukvarjajo s ponesrečenimi. Vse za manjše plače od policijskih.
To je tako kot s šerpami na gorah.
Šerpa brez imena vse nosi, "Tomo Česen" se pa slika v soncu.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in mirsi

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Jaz bi rekel da je mogoče pri čistili nagrada ker moja matka je čistilka v JU pa ti lohk povem da je decembra dobila 1043,29 bruto. 2 leti pred penzijo

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.160
6.997
113
Folk v zdravstvu ne dobi dodatka za delo v nevarnih pogojih od kje policajem pol ta dodatek?
Dobijo. Morali bi. Tisti ki ne - cas je da se obrnes na svoj sindikat. Zadeva je namrec dolocena na nivoju javnih usluzbencev in ne policije. Je pa dejstvu da je prepusceno vodstvu posameznih zavodov/organizacij da sami tolmacijo to... in pol prihaja do tega da imajo nekateri 40 eur dodatka, drugi pa 400.
Na policiji so se drzali dikcije da je dodatek 65% place. Nato so izracunali koliko ur delovne obveze si oddelal in pomnozili s tem. Zato jih je na seznamu kar nekaj ki imajo naziv “svetnik” ampak jih prehiti vecina policistov. Namrec “svetniki” so vodstvo/generali in jih je veliko delalo od doma in zato niso dobili dodatka. Itd

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.160
6.997
113
Tragično.
Ampak niso samo policaja poklicali, ampak tudi komunalce.
Policaj je naredil zapisnik, poslikal, popisal izjave očividcev, punce se ni dotaknil.
Komunalci so pa zavihali rokave pobirali njene raztresene posmrtne ostanke, (pri takšni nesreči najbrž ni ostala v enem kosu), vse to za pol policajeve plače.
Kdo je tu na slabšem?

Pa vedno poslušam, kako težko je policajem ko vidijo smrtne nesreče, pa kako zato potrebujejo višje plače. Za komunalce pa kaj takega še nisem zasledil.
Pravzaprav se komunalci, gasilci, reševalci precej več ukvarjajo s ponesrečenimi. Vse za manjše plače od policijskih.
Se en prikaz tvoje omejenosti - vsako truplo najprej pregleda policija, obicajno skupaj z mrtvaskim oglednikom.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... truplo najprej pregleda policija, obicajno skupaj z mrtvaskim oglednikom.
.. in pol utegnejo ugotovit, da je ta tujka full naglas poslušala s slušalkami musko, ali pa kazala prjatlci kakšen odštekan video, ta pa je rekla "Get Out Of It" in jo za hec malce odrinla, ta pa padla na tire ... kako bi pač ne čula vlaka za hudiča (če ni bla glih gluhonema): veeno žalostno, da so morali kose ogledovat po tirih :obesise: ... je pa to psihični stres (vsaj za policaja) ... Sem nekaj videl, kako imajo neki ameriški še po ogledu kakšnega kraja okrutnega zločina nočne more, če niso že od vsega videnega imuni na krvave scene ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dobijo. Morali bi. Tisti ki ne - cas je da se obrnes na svoj sindikat. Zadeva je namrec dolocena na nivoju javnih usluzbencev in ne policije. Je pa dejstvu da je prepusceno vodstvu posameznih zavodov/organizacij da sami tolmacijo to... in pol prihaja do tega da imajo nekateri 40 eur dodatka, drugi pa 400.
Na policiji so se drzali dikcije da je dodatek 65% place. Nato so izracunali koliko ur delovne obveze si oddelal in pomnozili s tem. Zato jih je na seznamu kar nekaj ki imajo naziv “svetnik” ampak jih prehiti vecina policistov. Namrec “svetniki” so vodstvo/generali in jih je veliko delalo od doma in zato niso dobili dodatka. Itd
Zdravstvo je itak u kurcu samo nategovanje zaposlenih s temi dodatki. Doloceni butci tu na forumu mislijo da policija zaradi covida nosi pistolo za pasom.
Saj mi je vseeno koliko imajo place hvala bogu, ni mi pa res jasno kako policaji dobijo dodatek, zaposleni v zdravstvu ki delajo s covidom pa prst v rit.

• Všeč mi je
Reactions: zoom

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.327
-2.658
113
.. in pol utegnejo ugotovit, da je ta tujka full naglas poslušala s slušalkami musko, ali pa kazala prjatlci kakšen odštekan video, ta pa je rekla "Get Out Of It" in jo za hec malce odrinla, ta pa padla na tire ... kako bi pač ne čula vlaka za hudiča (če ni bla glih gluhonema): veeno žalostno, da so morali kose ogledovat po tirih :obesise: ... je pa to psihični stres (vsaj za policaja) ... Sem nekaj videl, kako imajo neki ameriški še po ogledu kakšnega kraja okrutnega zločina nočne more, če niso že od vsega videnega imuni na krvave scene ...
Kot pravim, za policaja je to težek psihični stres, bi zaslužil še višjo plačo, (seveda v paketu s šefi...) za komunalca, ki je za pol manjšo plačo od policaja njene koščke zbiral po okolici in zlagal v trugo, to pa ni omembe vredno.

P.S. Vlak zna pridrvet presenetljivo tiho. Ga z lahkoto preslišiš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Zdravstvo je itak u kurcu samo nategovanje zaposlenih s temi dodatki. Doloceni butci tu na forumu mislijo da policija zaradi covida nosi pistolo za pasom.
Saj mi je vseeno koliko imajo place hvala bogu, ni mi pa res jasno kako policaji dobijo dodatek, zaposleni v zdravstvu ki delajo s covidom pa prst v rit.
Študenti zdravstva delajo na covid (intenzivah) oddelkih za 5,5€/h. Res da je to netto znesek, ampak dajmo ovrednotiti tveganje policaja in tega študenta.
S tem da po mojih info študentu ne pripada noben dodatek, lahko pa vprašam..
Policaj ima pa samo dodatka več, kot študent celega plačila!

• Všeč mi je
Reactions: zoom
2. jul 2020
5.036
6.570
113
Kot pravim, za policaja je to težek psihični stres, bi zaslužil še višjo plačo, (seveda v paketu s šefi...) za komunalca, ki je za pol manjšo plačo od policaja njene koščke zbiral po okolici in zlagal v trugo, to pa ni omembe vredno.

Ni vsak policist deležem ogleda trupel, imajo pa že na akademiji priprave - slike v učbenikih (vsaj včasih je bilo tako, pa so potem eni kazali to sošolcem, da so njihovo malico pobrali) pa nekaj delovne prakse je tudi v mrtvašnici. So pa trupel deležni tudi gasilci, tako prostovolni in poklicni, zdravniki, sestre in reševalci, komunalci. Zanimivo bi bilo slišati ali v vojski dobivajo podobne dodatke. Eni sedijo v konzervah z par kg razstreliva pod ritjo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Študenti zdravstva delajo na covid (intenzivah) oddelkih za 5,5€/h. Res da je to netto znesek, ampak dajmo ovrednotiti tveganje policaja in tega študenta.
S tem da po mojih info študentu ne pripada noben dodatek, lahko pa vprašam..
Policaj ima pa samo dodatka več, kot študent celega plačila!
A ti razumes kaj je 65% dodatka za tveganje za covid? Ocitno ne.
Kako lahko hisnik na policijski postaji dobi dodatek za covid, student na covid oddelku pa ne?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Apollo8

Vprašanje za Apolla :) Veš kaj me res zanima, ne mislim nič podjebavati, fotr je pokojni policist.

1. Koliko dobi po tvojem mnenju (iskreno) na račun policist na terenu, po 10 letih delovne dobe, normalni mesec, po normalnem delavniku (torej dela nočne po razporedu, zagotovo kako naduro oddela, vikend itd..), dobi minimalno za prevoz, ker npr živi in dela v Ljubljani. Koliko dobi izplačila na račun vse skupaj, če ne upoštevamo covid dodatkov, ki se zdaj izplačujejo?

2. Kaj je po tvojem mnenju razlog, da se je en od obeh sindikatov sedaj spustil v stavko?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N