Jaz svojo placo lahko objavim ne rabim ministrstva za to.Sta sam onadva na spisku? Tole lohk vas doleti, ministra mate ravnopravega.
Jaz svojo placo lahko objavim ne rabim ministrstva za to.Sta sam onadva na spisku? Tole lohk vas doleti, ministra mate ravnopravega.
To je tako kot s šerpami na gorah.Pa vedno poslušam, kako težko je policajem ko vidijo smrtne nesreče, pa kako zato potrebujejo višje plače. Za komunalce pa kaj takega še nisem zasledil.
Pravzaprav se komunalci, gasilci, reševalci precej več ukvarjajo s ponesrečenimi. Vse za manjše plače od policijskih.
Od kje hisniku 2500 bruto place, to je vprasanje. Pa cistilka, pa medicinska sestra z nekimi posebnimi znanji wtf...in kaj imata čistilka in hišnik veze s pištolo in dodatkom za delo v nevarnih pogojih. Sprašujem namreč, ker se vse navezuje na tvoje vprašanje:
Dobijo. Morali bi. Tisti ki ne - cas je da se obrnes na svoj sindikat. Zadeva je namrec dolocena na nivoju javnih usluzbencev in ne policije. Je pa dejstvu da je prepusceno vodstvu posameznih zavodov/organizacij da sami tolmacijo to... in pol prihaja do tega da imajo nekateri 40 eur dodatka, drugi pa 400.Folk v zdravstvu ne dobi dodatka za delo v nevarnih pogojih od kje policajem pol ta dodatek?
Pomoje si nekaj zamesal.A ti in BojanP sta bla sošolca?
Se en prikaz tvoje omejenosti - vsako truplo najprej pregleda policija, obicajno skupaj z mrtvaskim oglednikom.Tragično.
Ampak niso samo policaja poklicali, ampak tudi komunalce.
Policaj je naredil zapisnik, poslikal, popisal izjave očividcev, punce se ni dotaknil.
Komunalci so pa zavihali rokave pobirali njene raztresene posmrtne ostanke, (pri takšni nesreči najbrž ni ostala v enem kosu), vse to za pol policajeve plače.
Kdo je tu na slabšem?
Pa vedno poslušam, kako težko je policajem ko vidijo smrtne nesreče, pa kako zato potrebujejo višje plače. Za komunalce pa kaj takega še nisem zasledil.
Pravzaprav se komunalci, gasilci, reševalci precej več ukvarjajo s ponesrečenimi. Vse za manjše plače od policijskih.
.. in pol utegnejo ugotovit, da je ta tujka full naglas poslušala s slušalkami musko, ali pa kazala prjatlci kakšen odštekan video, ta pa je rekla "Get Out Of It" in jo za hec malce odrinla, ta pa padla na tire ... kako bi pač ne čula vlaka za hudiča (če ni bla glih gluhonema): veeno žalostno, da so morali kose ogledovat po tirih ... je pa to psihični stres (vsaj za policaja) ... Sem nekaj videl, kako imajo neki ameriški še po ogledu kakšnega kraja okrutnega zločina nočne more, če niso že od vsega videnega imuni na krvave scene ...... truplo najprej pregleda policija, obicajno skupaj z mrtvaskim oglednikom.
Vsako truplo najprej pregleda zdravnik policaj pa stoji 2 metra stran pa sprasuje kaj vidi heheSe en prikaz tvoje omejenosti - vsako truplo najprej pregleda policija, obicajno skupaj z mrtvaskim oglednikom.
Zdravstvo je itak u kurcu samo nategovanje zaposlenih s temi dodatki. Doloceni butci tu na forumu mislijo da policija zaradi covida nosi pistolo za pasom.Dobijo. Morali bi. Tisti ki ne - cas je da se obrnes na svoj sindikat. Zadeva je namrec dolocena na nivoju javnih usluzbencev in ne policije. Je pa dejstvu da je prepusceno vodstvu posameznih zavodov/organizacij da sami tolmacijo to... in pol prihaja do tega da imajo nekateri 40 eur dodatka, drugi pa 400.
Na policiji so se drzali dikcije da je dodatek 65% place. Nato so izracunali koliko ur delovne obveze si oddelal in pomnozili s tem. Zato jih je na seznamu kar nekaj ki imajo naziv “svetnik” ampak jih prehiti vecina policistov. Namrec “svetniki” so vodstvo/generali in jih je veliko delalo od doma in zato niso dobili dodatka. Itd
Kot pravim, za policaja je to težek psihični stres, bi zaslužil še višjo plačo, (seveda v paketu s šefi...) za komunalca, ki je za pol manjšo plačo od policaja njene koščke zbiral po okolici in zlagal v trugo, to pa ni omembe vredno... in pol utegnejo ugotovit, da je ta tujka full naglas poslušala s slušalkami musko, ali pa kazala prjatlci kakšen odštekan video, ta pa je rekla "Get Out Of It" in jo za hec malce odrinla, ta pa padla na tire ... kako bi pač ne čula vlaka za hudiča (če ni bla glih gluhonema): veeno žalostno, da so morali kose ogledovat po tirih ... je pa to psihični stres (vsaj za policaja) ... Sem nekaj videl, kako imajo neki ameriški še po ogledu kakšnega kraja okrutnega zločina nočne more, če niso že od vsega videnega imuni na krvave scene ...
Saj Corona dodatek ne dobi zaradi pistoleRabiš pri svojem delu pištolo?
Študenti zdravstva delajo na covid (intenzivah) oddelkih za 5,5€/h. Res da je to netto znesek, ampak dajmo ovrednotiti tveganje policaja in tega študenta.Zdravstvo je itak u kurcu samo nategovanje zaposlenih s temi dodatki. Doloceni butci tu na forumu mislijo da policija zaradi covida nosi pistolo za pasom.
Saj mi je vseeno koliko imajo place hvala bogu, ni mi pa res jasno kako policaji dobijo dodatek, zaposleni v zdravstvu ki delajo s covidom pa prst v rit.
Kot pravim, za policaja je to težek psihični stres, bi zaslužil še višjo plačo, (seveda v paketu s šefi...) za komunalca, ki je za pol manjšo plačo od policaja njene koščke zbiral po okolici in zlagal v trugo, to pa ni omembe vredno.
No meni se be zdijo spet talk velike plače. Res je da bi bile lahko boljše razporejene ampak ok. Se ve kok je enih dodatkov bilo in da bruto plača včasih nič ne pove.
Se mi pa vseeno zdi tako pranje v javnosti butasto.
A ti razumes kaj je 65% dodatka za tveganje za covid? Ocitno ne.Študenti zdravstva delajo na covid (intenzivah) oddelkih za 5,5€/h. Res da je to netto znesek, ampak dajmo ovrednotiti tveganje policaja in tega študenta.
S tem da po mojih info študentu ne pripada noben dodatek, lahko pa vprašam..
Policaj ima pa samo dodatka več, kot študent celega plačila!