Plače zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.890
-360
113
ovce!!!

apollo vam je lepo povedal od kje taki zneski!!!

res no. ne nasedat zgolj številkam.

2. jul 2020
5.035
6.569
113
Meni se zdi iz drugih razlogov nesprejemljivo, da je minister objavil plače z imenom in priimkom. To je varnostno tveganje za zaposlene, pa obrnemo tako ali drugače.
Za izboljšanje pogajalskega položaja bi zadoščala tudi objava seznama brez tega podatka.

Nobenega varnostnega tveganja ni. Tisti kateri pozna, je pač pogledal plačo svojega soseda ali znanca ali tistega, kateri mu je dal nazadnje kazen. Brez imen bi - kot napisano - se zgražali, da so to lažni podatki.

Je pa en cukerček od poteze. Pri prejšnjem protestu je prejšnja vlada na lepe oči odprla malho in se tudi zadolžila za plače v javni upravi. Trenutna vlada pa je pogledala bilance in si rekla, koj k** se pa ti gredo. Hočejo višjo osnovno plačo, prispevki pa bi jasno ostali enaki. Zanimivo bi bilo še slišati povprečje potnih stroškov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.890
-360
113
Meni se zdi iz drugih razlogov nesprejemljivo, da je minister objavil plače z imenom in priimkom. To je varnostno tveganje za zaposlene, pa obrnemo tako ali drugače.
Za izboljšanje pogajalskega položaja bi zadoščala tudi objava seznama brez tega podatka.

tako je. in da to naredi nekdo iz njihovih vrst je to čista izdaja. Z izdajalci pa vemo kako se ravna.

ne vem čemu vsi zakoni o varstvu podatkov, da otrok v šoli ne sme imeti niti zveska podpisanega z imenom in priimkom, takole se pa razkriva identifikacijo policistov.

mislim, res me preseneča, da ste se vsi obesili na cifre, ko pa je problem drugje.

in tudi - kaj ima javnost za razsojat o plačah?? zato so zaposleni ljudje, da se s tem ubadajo. Ampak nekomu se pač ne ljubi in fukne ven podatke z imeni.

bolano, res bolano od tega hojsa.

pa da tip v 1 letu naredi tok dreka, je res fenomen.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.452
1.906
113
Sej teh cifer ne moremo komentirat. Sanja se nam ne kaj sploh pomenijo. Menda naj bi bili vključeni tudi poračuni in nevem kaj vse še.

Največji problem tu pa je seveda varnostni. In da si to privošči minister je milorečeno bolano.

Z necenzurirano.si so zahtevali plače od MORSa. Poimensko. Odgovor je da morajo menda najprej preverit če to sploh lahko storijo.

link

• Všeč mi je
Reactions: kajote

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.890
-360
113
Nobenega varnostnega tveganja ni. Tisti kateri pozna, je pač pogledal plačo svojega soseda ali znanca ali tistega, kateri mu je dal nazadnje kazen. Brez imen bi - kot napisano - se zgražali, da so to lažni podatki.

Je pa en cukerček od poteze. Pri prejšnjem protestu je prejšnja vlada na lepe oči odprla malho in se tudi zadolžila za plače v javni upravi. Trenutna vlada pa je pogledala bilance in si rekla, koj k** se pa ti gredo. Hočejo višjo osnovno plačo, prispevki pa bi jasno ostali enaki. Zanimivo bi bilo še slišati povprečje potnih stroškov.

lej, imen in priimkov zaposlenih se brez soglasja ne sme javno objavljati.

• Všeč mi je
Reactions: kajote

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.214
3.621
113
tako je. in da to naredi nekdo iz njihovih vrst je to čista izdaja. Z izdajalci pa vemo kako se ravna.

Phja... ...zna biti različno od primera, do primera.
Nekako pa nisem še uspel ugotoviti - sem le bolj počasne pameti - po kakšnem ključu (mediji) nekatere "izdajalce" proglasijo za heroje, druge pa za gnoje.
.
Pozdravlja Vas Gale.
:evil:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Je hojsi včeraj zvečer na 24 kur zvečer rekel, da bo plače objavljal vsak mesec. Res grize, laja in brca na vse strani, ni milosti. Takega bi rabu da mi hišo čuva, pa medvede v gmajni odganja. Kdo ve, kje bi lahk kupil čistokrvnega hojsa?

• Všeč mi je
Reactions: gimi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Očitno ima vlada tud pooblaščenko pod komando.
Ker to je kršitev, ki se jo iz aviona vidi. Javni podatki so plača, del. mesto, ne pa ime in priimek.
Ja menda že. Po drugi strani pa je prekršek snemanje prometnega prekrška, ker se lahko vidi registrska tablica, ki je - baje - podatek ki razkriva identiteto voznika. Fuknjeno.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi