Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
ing. elektrotehnike ima začetni PR 23. kar znese 1030 bruto NE NETO! Z napredovanji pa veste da je trenutno bolj tko tko.
Pa še tak butast sistem ima JS, če jaz kot tehnik naredim ob delu VI stopnjo mi skinejo vsa napredovanje in imam potem kot ing. nižjo plačo
Pod tole se lahko podpišem, poznam več takšnih primerov. Sicer so bolj anti za kaj novega naučit ampak zato so pa na dnu.
Osebno sem MAG. elek. - 2 meseca delovne dobe (uradno), prej bil pri podjetju več kot eno leto preko študenta. Delam pa v strojni idustrijo oz. v avtmobilsk industriji na štajerskem. Naloge; strojegradnja (poznavanje načrtov, strojev, tako mehansko kot električno - popravilo strojev, dograjevanje oz. izpopolnjevanje strojev), poznavanje energetike IN elektronike, po novem se ukvarjam še z AVR-ji in vgrajenimi sistemi za pomoč, poleg programiranjev PLC-jev in pomaganja v proizvodnji pri končnih delih, poznavanje senzorike ....
Deklica za vse torej
PLAČA: 1300€ bruto.
Ni slabo za začetek, je pa to max. plača ki jo pač dobiš, ker si tako ali tako "brez" izkušen in delovne dobe. Sam sem sicer zadovoljen z njo, zaenkrat ne rabim niti več, bi preživel tudi z manj. Me pa razjezi, da se tehnika in znanje v SLO tako malo ceni. Oz. delodajalci vse obravnavajo kot samoumevno, bomo pa drugače vzeli drugega, in se za vse konča... Seveda, če si za firmo pomemben se bodo pogajali, marsikoga pa niti ne potrebujejo...