Pivo (obicno, tako z alkoholom :D )

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
samo pri nas imajo cist nenormalne cene.

dunkel_main.png

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
isto jest... v A pride (ce imas flaso, pri nas ni povratna) 99 centov, pri nas dunkel cca 2€

prevoz zgleda pride 1cent/km/flaso

lp

q8ol

Zelenc'
3. sep 2007
7
0
1
@krava, @KrNeki99: kje v Avstriji pa ga dobita tako ugodno? Ker sem se zapalil za ta pir, ker je res dober...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Men je kolega prinesel gajbo Bevoga. 8x Kramah, 8x Tak, 8x Ond. Nisem preveč navdušen moram po resnici povedat. Je pitno ampak ni pa da bi lih dol padel. Pa če ga pri nas kupuješ je pa itak odfukana cena. Že v .at je drag (1.6 oz 1.7 eura po 0.33 flaši).

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Ker je to ena večjih znamk, ne bo težko najti. Razni Špari, Billa, Merkur ...

Billa nima temnega, imajo pa svetlega. V merkurju pa se dobi, ponavadi je problem, ker jih nimajo za celo gajbo.
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja svetlega sem tud zadnjič v Pliberku v Sparu videl, temnega pa nikoder, sem ga hotel vsaj 6 pack vzet.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Men je kolega prinesel gajbo Bevoga. 8x Kramah, 8x Tak, 8x Ond. Nisem preveč navdušen moram po resnici povedat. Je pitno ampak ni pa da bi lih dol padel. Pa če ga pri nas kupuješ je pa itak odfukana cena. Že v .at je drag (1.6 oz 1.7 eura po 0.33 flaši).

Kramah je IPA (India pale ale) in če si do sedaj vajen povprečnega evropskega lagerja, ti je v Kramahu čist preveč okusa, ker je nabit s hmeljem in je normalno, da ti ne potegne. Če hočeš, oziroma, če si pripravljen okusit kaj več od lager brozge, ki je na voljo pri nas, začni s Takom in ko se navadiš, da ima pivo dejansko različne okuse (več njih) in nehaš v vsakem iskat dosedanjega (okusa po pivu) potem si šele pripravljen na hmelj bombo kot je Kramah. Kot pivovar in ljubitelj piva (tud Union spijem) ti lahko povem, da je Kramah pivovarska mojstrovina, na katero moraš bit pa pripravljen, če si bil do sedaj vajen zgolj Laško union in podobno. Kraft pivo je še stopnjo višlje pri okusih kot vsa industrijska v Leclercu.
Ond je pa čisto druga zgodba, je stout in to ne navaden stout, ampak oatmeal stout (oatmelal so ovseni kosmiči) sladko čokoladno....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Aja, pa ponavad začneš raziskovat okuse piva s stoutom, ker v njem ne iščeš znanih okusov.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
No ja če malce subjektivno povem mojo izkušnjo o Bevogu.

Tak - soliden pale ale, probal 1x nič posebnega ampak bi priporočil vsakemu za probat
Kramah - strong IPA, osebno mi par zadev ne odgovarja, kaj vem premalo osvežilen
Baja - čokolino stout, cool zadeva (paše za zajtrk)
grims-1.gif

+ sicer nisem 2x probal zapored različnih batchev ampak se mi zdi da jim kvaliteta še vedno niha (beri: pir nima enakega okusa).

BTW v šparu imajo sedaj neke estonske ale pire. So sicer industrijski ampak se vsaj nekam premika ponudba v širino.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
No ja, obstaja tudi zajeten kupček ljubiteljev piva, ki jim IPA preprosto ni všeč in imajo raje piva s povdarjenim okusom sladu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
No ja če malce subjektivno povem mojo izkušnjo o Bevogu.

Tak - soliden pale ale, probal 1x nič posebnega ampak bi priporočil vsakemu za probat
Kramah - strong IPA, osebno mi par zadev ne odgovarja, kaj vem premalo osvežilen
Baja - čokolino stout, cool zadeva (paše za zajtrk)
grims-1.gif

+ sicer nisem 2x probal zapored različnih batchev ampak se mi zdi da jim kvaliteta še vedno niha (beri: pir nima enakega okusa).

BTW v šparu imajo sedaj neke estonske ale pire. So sicer industrijski ampak se vsaj nekam premika ponudba v širino.

Seveda niha, saj to je spet cela znanost, ponovit identičen batch. Samo tko kot pa letos niha Človeška ribica je pa katastrofa.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No ja, obstaja tudi zajeten kupček ljubiteljev piva, ki jim IPA preprosto ni všeč in imajo raje piva s povdarjenim okusom sladu.

Seveda, samo upam pa stavit, da se bo pri vrhunskem pale alu, pa naj bo okus po sladu, okus po hmelju, ni važno skremžila večina Laško in union prisežnikov, ker enostavno za njih ne bo podobno pivu.

PS: Meni okus očitno varira, en čas mi paše stout, spet en čas tak sladni pale ale, en čas pa u iber nahmeljeni IPA. Men je pr Kramahu všeč citra, naravnost obožujem pa Cascade, ki ga pa v tem pivu ni. Sto ljudi sto okusa, zato je pa pivo ena taka super pijača.