Pivo (obicno, tako z alkoholom :D )

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Šit no, to naše sploh ne moreš rečt da je pivo, ko nekaj takega poskusiš
bonk.gif

True dat!

BTW, eno vprašanje... Zakaj iz Belgije nosiš tudi tisto kar lahko tu kupiš?

V LJ lahko kupiš verjetno marsikaj, pri nas v MB pa imamo Duvel, Leffe dubbel temno in svetlo, svetli Hoegaarden, kako češnjevo pivo, pa se počasi že konča...... sem jih domov prinesel do sedaj že vsaj 20 različnih
smile-1.gif
ni mi problem, imam veze v belgiji in lahko dobim novo pošiljko skoraj vsak teden.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ksz...

Jaz sem zadnjič v Šparu v Kamniški Qlandiji nabavil Kozel (temno češko) v 0,5l piksni, Staropramen temno v 0.33 steklenici in Holsten svetlo v 0.5 piksni. Kozel super pivo, staropramen dober, ampak ne tako kot Kozel, Holstna pa ne kupim več.

Kolega pa mi je zadnjič natočil Paulanerja, naravno motnega iz piksne (baje so jih v Hoferju imeli v eni akciji) in je bil super. Sem ga ponavadi na Gardskem jezeru pil. Moram zdaj malo v nabavo
grin1.gif

Kozel je dober ja.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Se mi zdi(že več kot pol leta nisem pil tako da nisem zihr) da so v Gala in (Lesce) malo izbolšali pir. Se bolj občuti aromo hmelja kot včasih

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Sem pil temni Kozel, dobro pivo ja... včeraj prvič temnega Bernarda, pivo za prste polizat
smile-1.gif

Bernard temni (insert Homer Simpson drooling.jpg)
grin1.gif

Danes v Hoferju kupil dva Osiječka Tamni Radler. Pitna zadeva, če bi bilo po mojem okusu bi bilo še malo manj po limoni vse skup.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Par dni nazaj sem bil v Hoferju in so imeli v eni gajbici več vrst tujih piv, vse po 99 centov. Sem takoj nagrabil ene 10 različnih.
Zdajle pijem Licorne black, temno, 6% alc in je res dober. Je bolj sladek, ga lahko pijem kot sok
smile-1.gif

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik Thazz pravi:
Par dni nazaj sem bil v Hoferju in so imeli v eni gajbici več vrst tujih piv, vse po 99 centov. Sem takoj nagrabil ene 10 različnih.
Zdajle pijem Licorne black, temno, 6% alc in je res dober. Je bolj sladek, ga lahko pijem kot sok
smile-1.gif

Tudi jaz sem vzel ene dva za probo - enega danskega v črni piksni in enga, na kateri je narisan pater. Ta od patra mi ni glih kej posebej dober, je pšenični, mogoče niti zato, ker nisem navajen piti pšenično pivo.

Kje pa se da dobit pri nas najceneje Kozla? Nikjer ga še nisem našel pod 1,09 EUR. Sem šel za hec gledat kolk je recimo v češkem Sparu - 0,29 EUR! Banda!!!
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Sem ga vzel pred kakšnim mescem ali dvema ko je imel leclerc večino piv cenejših od uniona in laškega.
Sicer pa imam občutek da mi bolj sedejo ”nemški” kot češki piri. Nimam pojma zakaj.

Nazadnje urejeno:

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Duvel maš v leklerku, tud leffe-oba temn in svetu sta v sparu in leklerku.

Men osebno union pa laško ne potegne več odkar pijem te bolše pire.

Recimo kul so mi La Chouffe, gulden draak , Triple Karmeliet, ,,, tok iz glave

recimo od fullers mi je ful dober golden pride, london pride, Fuller´s Imperial - mi je bil svetovn (to se splaca probat) napram Vintage Ale 2013 mi pa sploh ni bil tok hud.

Točeno mi je pa najboljše pšenično erdinger ufff :D

morte probat mal teh boljših ... (ne sam uni pa laško)

a mogoč ve kdo kej se da kupit kozarce, krigle itd??

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
KSZ, samo v vednost:

... piva so nepasterizirana, ležak je še nefiltriran. Prvi trije so že v prodaji, čakamo še bocka!
zmaga.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Triglav je vsaj meni gladko zanič. Alkohol preveč ven seka.
Amber je kar ok.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Triglav je na ravni poljskih "švoh" pirov. Amber je preveč karamelen, ležak je potencialno ok (sicer ima zame preveč Union okusa). Serijo lahko reši še Bock, bomo videli kaj bodo dali ven. Sicer pa karkoli dajo ti monopolisti novega ven je za pozdravit, 10 let nazaj so samo spali na svojih "paradnih" lovorikah.

Aja retro flaške so zakon!
grims-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Če Union neha uporabljat kukuruz bo to že en velik napredek v okusu, oziroma vrnitev ene 15 let nazaj.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Zadnje čase kupujem pale ale pive, še najraje indian pale ale. Za poleti sem zdijo naravnost fantastični, osvežilni. Pelicon 3rd Pill ali Bevog Kramah sta zakon.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
zadnjič sem v spinu vzel KUMPEL 1l v plastični flaši....odličen 5 voltni nekaj čez euro

Kumpel_svetlo_pivo_plastenka_1L.jpg

Nazadnje urejeno: