piroliza

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Pozdravljeni
Nisem nasel teme o pecici z pirolizo, zato vprasujem uporabnike ali v praksi ciscenje deluje res tako kot teorija.
Lep pozdrav
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

zmaga.gif
Deluje odlično.
 

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ne vem kako deluje, ampak moja pravi da ji je žal ker sva vzela brez...
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Pri nas to naredimo takole 1 x na leto. Nekako sva se z našo zedinila, da je piroliza vseeno "matranje" mašine, čeprav je narejena za to in ne pretiravamo.
Saj je itak treba čistiti. Ko pa rata preveč, pa zakuriš!
evil.gif


Smotano je vodila odstranjevati (čeprav čisto enostavno, samo preredkokrat se to izvaja in se vsakič na novo učiš) , pa vratca, ki so seveda večdelna, so posebno poglavje pri čiščenju.

Če bi menjal, bo morala piroliza biti obvezno zraven!
 

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Saj to sem hotel slisat
smile-1.gif
,drazje je ,ampak zgleda da kdor ima hvali. Sem pogledal se po drugih forumih, vglavnem obvezno .
Hvala
 

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Obavezno vzet s pirolizo, drugače boš preklinjal povprek in počez, tako kot jaz danes ob čiščenju pečice po peki ribe.
Brez pirolize si primoran uporabljat dihalom in koži agresivna kemična čistila.

Mati je bla bolj pametna, kupila si je pečico s pirolizo in jo boli briga.
 
22. jul 2007
13.600
1.774
113
124
Ali pa uporabljaš pri peki - vrečke za pečt, notri namečeš meso, krompir in zelenjavo in imaš zadevo kot "izpod peke", pa še pečica ni usrana
grims-1.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:

...kako točno to deluje.

Pečico segreješ na 500 C za 1.5 - 2 uri. Vse kar je organskega, izgori in ostane samo fini prah - pepel, ki ga na koncu samo obrišeš.
Za občutek: pri 500 C zadeva že rahlo rdeče žari
grims-1.gif


Pred postopkom je pa treba odstraniti iz pečice vodila za pekače, pa morda še kaj - odvisno od proizvajalca in opreme. Po bajti se ob izvajanju pirolize vleče smotan vonj po zažganem, tudi tisti rezki, kot bi se izolacije žgale itd, verjetno tista grafitna tesnila cvilijo.
grin1.gif


Po končani pirolizi počakaš par ur, da se zadeva ohladi in očistiš notranjost. Sedaj razdreš ter spucaš še vrata, ki so večdelna.
Voila - pečica je kot nova!
cool-1.gif


Definitivno to mora biti v kuhinji, vendar ne gre pretiravat. Za 1 x ali 2 x na leto, več pa ne.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Prve pol urce kar smrdi in je treba luftat kuhinjo, pol naprej je pa OK. Jaz naredim to ene 2-3x na leto.

Je pa vsakič amazing pogled, kako ostane le malce BELEGA prahu.
shocked-1.gif


PS. Jaz imam tako boševo, da so vodila vgrajena v stranski pleh, tako, da mi jih ni treba vzemat ven, je pa potem minus, ker ne morem met teleskopskih vodil. Stopnje so 3, na prvih dnel lahko pucaš tudi mrežico in pladnje (original).
 

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Obvezno piroliza... to je prva zadeva, ki sem jo videl in seveda kupil, ki dejansko deluje kot obljubljeno ( vsi vemo kako je s temi "se samo naredi" stvarmi ), nastaviš program in pečico na koncu RES samo obrišeš.
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Torej je tole podobno pokritemu žaru, ko po koncu peke nabiješ gretje na polno (pri plinu), zapreš pokrov in čez 15 minut samo še podrgneš umazanijo dol
grin1.gif