pick-upi amerikanizacija slovenije?

Bi moral pri vsaki hiši biti pick-up?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.912
113
Tole zgleda glih še malo bolj cigansko od golfa dvojke s teletom v prtljažniku. A cel bicikl sploh gre gor po diagonali? Ker tole je isto kot bi se hvalil da gre 4 metrska dila v karavana čeprav jo pelješ tako da je spredaj skozi šipo gleda 1 meter, prtljažna vrata so pa odprta ker zadaj je pa gleda ven še 2 metra.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Prej mesto, kot kmet s traktorjem.

v Ljubljani v Šentvidu je bil prej kmet, kasneje obvoznica in celovška cesta, in kako naj on pride do svoje obdelovalne površine?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Zato ker ga evropski proizvajalci ne marajo preveč in ker je v evropi precenjen, prodaja se bolj kot šminka in ne za namene, za katere je narejen.

S temle se pa kar strinjam. Ker ga v evropi ne izdelujejo so tudi ljudje prepričani, da je tako vozilo brezveze in je primeren samo za butaste američane. Tako mišljenje lahko vidimo tudi v tej temi. No zadnje čase smo priče rahlim spremembam, ker se je NADavtoindustrija VAG odločila posnemati zahojene američane (amarok) je pick up kar naenkrat nekaj kar bi lahko bilo uporabno in ker je nemški je seveda tudi najboljši
hysterical-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Amarok je najboljši, pa še TDI. Glede uporabnosti pick-upov in Evrope so pa vaše razlage kar mim. Gradbenik ali kmet še mogoče rabi takšen avto, za šport pa res ni no.
bonk.gif

Da ga res rabi. Ostali se pa malo pokažete kao. SUV sindrom.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.087
1.891
113
Emona / Carnium
Glede uporabnosti, bi lahko kot zanimivost povedal, da sem s katrco 2x gnoj vozil na vrt. Tudi pesek, ko sem robnike zašolal. Vse se da. Ravno tako se da tudi s pickupom
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Tole zgleda glih še malo bolj cigansko od golfa dvojke s teletom v prtljažniku. A cel bicikl sploh gre gor po diagonali? Ker tole je isto kot bi se hvalil da gre 4 metrska dila v karavana čeprav jo pelješ tako da je spredaj skozi šipo gleda 1 meter, prtljažna vrata so pa odprta ker zadaj je pa gleda ven še 2 metra.

... nabijaš z nekimi subjektivnimi ocenami, dejstvo ostaja, da lahko na pick-upa zadaj v 2 minutah nabašem in fiksiram 4 bajke in sem že na poti nazaj na vrh brega, zgoraj pa jih zmečem dol v 1 minuti. Za to sedaj uporabljamo kombi, ki je sicer super zadeva, ampak preden tam naložim in fiksiram 4 bajke mine malo več časa.

Sprednje kolo je čez kripo namerno, saj je dodatna fiksacija.
rolleyes-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Glede uporabnosti, bi lahko kot zanimivost povedal, da sem s katrco 2x gnoj vozil na vrt. Tudi pesek, ko sem robnike zašolal. Vse se da. Ravno tako se da tudi s pickupom
grin1.gif
V katrco je šla euro paleta genau ampak jaz bi še vedno imel raje Navaro, kot kakšnega naslednika Katrce.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Vsi pa pozabljate, da imajo "pickup trucks" samonosno karoserijo. Dve jekleni traverzi na katero se lahko obesi vsakrsno nadgradnjo in to relativno poceni. Pa se nosilnost je omejena samo z gumami.

Slovenci se tako radi obremenjujemo s tem kaj vozi sosed. Pred svojim pragom je treba najprej pomest.
zmaga.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Mah, Katrca je itak legendarna, v to ni dvoma. Bila je moj prvi avto.

Meni je všeč tak način vleke prikolice - k šleper. Ajde, ne se obesit na to, da je na fotki "avto dom"

truck-and-trailer.jpg

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Ampak tile ameriški full-size pickupi verjetno zahtevajo C kategorijo? Tole je verjetno že čez 3,5t NDM?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja dobr, nisem našel druge fotke na brzino. Bolj sem jo dal zaradi načine vleke, eni se morate vedno obesit na tisk, kar sploh ni važno. To se dobi tudi za Navaro, ki jo lahko mirno voziš z B kategorijo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Ja dobr, nisem našel druge fotke na brzino. Bolj sem jo dal zaradi načine vleke, eni se morate vedno obesit na tisk, kar sploh ni važno. To se dobi tudi za Navaro, ki jo lahko mirno voziš z B kategorijo.

Ne se razburjati
smile-1.gif
Na splošno me zanima, kako je s tem v US, ko vidiš bejbike za volani full-size pickupov ... dvomim, da imajo C kategorijo ... oz. me zanima, kako je pri njih, očitno mora biti možno z B kategorijo (ali karkoli je že njihov ekvivalent) možno voziti tudi več kot 3,5t.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Vsi pa pozabljate, da imajo "pickup trucks" samonosno karoserijo. Dve jekleni traverzi na katero se lahko obesi vsakrsno nadgradnjo in to relativno poceni. Pa se nosilnost je omejena samo z gumami.

Slovenci se tako radi obremenjujemo s tem kaj vozi sosed. Pred svojim pragom je treba najprej pomest.
zmaga.gif

Nimajo samonosne. Imajo karoserijo na šasiji (to sta tisti dve "traverzi" z dodatki, body-on-chassis). Če bi bila samonosna, ne bi bilo tako prperosto in poceni ... Samonosno (unibody) karoserjo imajo klasični avti, recimo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:

Ne se razburjati
smile-1.gif
Na splošno me zanima, kako je s tem v US, ko vidiš bejbike za volani full-size pickupov ... dvomim, da imajo C kategorijo ... oz. me zanima, kako je pri njih, očitno mora biti možno z B kategorijo (ali karkoli je že njihov ekvivalent) možno voziti tudi več kot 3,5t.

Če odšteješ par heavy duty izvedenk (torej s povečano nosilnostjo) recimo noben F-150 nima NDM čet 3,5 tone ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem vozil in se vozil v nissan navari, delovni stroj ne razumem da si kdo kupi tako sranje"brez potrebe" ( s tem mislim da ne rabi pickupa). Neudobno, glasno, zadaj klop za sedenje kot v parku...... tko da če ga res nebi rabil ga nebi imel imam raje enoprostorca ali osebni avto.