pick-upi amerikanizacija slovenije?

Bi moral pri vsaki hiši biti pick-up?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
ksz
nekaj takega sem jaz videl na cesti v Domžalah
Vidim da nastopa pod različnimi znamkami.
Edino znižan ni bil
mmfs_070022_01_z+hulst_customs_ford_super_duty_pickup+2007_ford_F350_super_duty.jpg

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
pick up je izredno uporaben v gradbeništvu. sploh za kakšnega manjšega privatnika da prevaža nafto, žlice itd... malo starejši se boste spomnili škodinih pick-upov...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:

IMO v našem podnebju pickup ni preveč uporabna reč. Lahko sicer dokupiš hardtop za keson, ampak to ni to. Če rabiš tovorni prostor, je bolj praktična zadeva kombi, po možnosti z dvema vrstama sedežev in tovornim prostorom. Tudi za nalaganje tovora je bolj praktičen (nižji nakladalni rob), tovor je na zaprtem (varnost, vreme), ...

Hm! Le zakaj so potem pick up tudi v Kanadi tako zelo priljubljeni, če je vreme tak problem?

Ali je boljši pick up ali kombi bi se dalo v nedogled debatirati. Vsak je po svoje dober in ima nekatere prednosti.

Jaz si lastim full size Pick upa in mi je, kot prvi avto že skoraj 7 let zato lahko trdim, da je to zelo uporabno, praktično in multifunkcijsko vozilo. Neverjetno je kako zelo prav pride za vsemogoče stvari. Mnogokrat na kakšno pot vzamem kolesa in še mnogo drugih stvari. Prav fino je tudi, ker vedno v vsakem trenutku lahko kaj naložim in peljem. Naprimer ogromno stvari za moje hobije, kakšno večjo zadevo iz trgovine, za delo in zabavo.....tisoče stvari ..... na kratko, odličen delovni stroj uporaben za najrazličnejše hobije in, ker je vožnja z njim precej udobna in bolj podobna vožnji osebnega avtomobila, kot kombiju je tudi uporaben za čisto vsakdanje opravke, kot so pot v službo, trgovino ali kino. Sicer živim v mestu vendar imam tak način življenja, da mi pick up zelo odgovarja vendar pa ne morem trditi, da bi ga vsak v mestu moral imeti. Zelo prav pa bi prišel čisto vsakemu, ki ima hišo in rad veliko sam postori ali pa ima celo kakšno tako delo kjer potrebuje keson.
Tisti, ki nikoli niste imeli pick upa raje ne govorit koliko je ali ni uporaben, ker nimate pojma! Jaz vem, da brez pick upa nebi več zdržal.

Citat:
Uporabnik Benady pravi:

Modeli na slikah zraven članka so tudi zgodba zase
smile-1.gif

Lahko razložiš?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Vsakomur svoje, kajne
nahrung002.gif
Nekomu paše odprt keson, na katerega lahko vrže kar želi, drugemu več pomeni zaprt prostor, ki ga ponuja kombi.

Jaz sem samo poskusil poiskati razloge, zakaj pickupi pri nas niso razširjeni izven sfere obrtnikov in kmetovalcev.

Aja, še en minus pickupa - če ni 4x4, je pickup za povprečnega voznika skoraj neuporaben na snegu in nevaren na mokrem. Pa preden se kdo obesi na besede - govorim o povprečnem vozniku, ne o Alter-fahrerju.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zakaj misliš, da je nevaren, če ni 4x4? Verjetno ravno toliko, kot drugi avti s podobnimi gabariti.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.150
11.018
113
kod Džej-Zija
Zaradi tega, ker ima večina pick-upov pogon zadaj in ob praznem kesonu težišče močno spredaj. V slabih voznih razmerah je stvar še bolj nestabilna kot stari BMWji.

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.912
113
Kaj od naštetega recimo ne nudi ena gajbica tipa renault kangoo (ok, razen tega da ti lahko bager šodr direkt gor strese). Za zvočno kuliso pa nabaviš še tole:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če to veš in voziš temu primerno, ni problema. Enim ne bi pomagalo niti to, da bi imeli gosenice namesto koles, samo to je že druga tema.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zaradi tega, ker ima večina pick-upov pogon zadaj in ob praznem kesonu težišče močno spredaj. V slabih voznih razmerah je stvar še bolj nestabilna kot stari BMWji.

Pri mojem je samo zadnji pogon in je v snegu z njim res nekaj težav. Ni pa tako grozno, da bi bil neuporaben ali pa celo nevaren, kot je panoramic omenil.

Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Aja, še en minus pickupa - če ni 4x4, je pickup za povprečnega voznika skoraj neuporaben na snegu in nevaren na mokrem. Pa preden se kdo obesi na besede - govorim o povprečnem vozniku, ne o Alter-fahrerju.

Jaz nikoli nisem resno pogrešal 4x4 in mi je itak bolj všeč samo zadnji pogon. Kdor pa se veliko vozi po terenu pa vsekakor potrebuje 4x4 pogon na pick upu.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Hehe, meni je pick-up popolnoma neuporaben avto, tako kot SUV, Hilluxa bi pa z veseljem imel.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
zakaj pri nas pickup ni razširjen? sej bo vedno bolj... drugače pa kmet gre s prikolico in traktorjem v mesto, boli njega [cenzura]
wink-1.gif
vsaj tako je na bolj perifernih delih slovenija.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zato ker ga evropski proizvajalci ne marajo preveč in ker je v evropi precenjen, prodaja se bolj kot šminka in ne za namene, za katere je narejen. Več jih bo v ponudbi, nižja bo cena (še vedno previsoka) in bolj bo razširjen. V Nemčiji jih je že vedno več, takih za vsakodnevno uporabo, kot takih za šminko.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zakaj pri nas pickup ni razširjen? sej bo vedno bolj... drugače pa kmet gre s prikolico in traktorjem v mesto, boli njega [cenzura]
wink-1.gif
vsaj tako je na bolj perifernih delih slovenija.

je bil prej kmet ali je bilo prej mesto?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
jaz sem samo dejstva napisal... Slovenski kmet ima 4 traktorje in en avto..namest da bi imel 1 traktor, če že, pa recimo pickup
wink-1.gif