Philips Sonicare vs. Oral-B 3D

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Glej tukaj kjer je primerjava v razpredelnici na uradni proizvajalčevi spletni strani je naveden drugačen podatek pod verzijo 1000. Ko pa klikneš povezavo na podstran tega izdelka v taisti primerjavi pa je naveden različen podatek, ki si ga našel tudi ti.

http://www.oralb.com/products/electric-toothbrush/professional

Če se motim, prosim sprejmite moje najglobje obžalovanje za nastalo navzkrižje informacij. Za eno ščetko se mi pač ne da narediti doktorata. Kupite v7000, saj alter je bogat, pa boste imeli sigurno vse pa mirna bosna. Hvala za razumevanje.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Nekje je napaka hehe, sam sklepam da je na slikci, ker povsod drugje je 40.000. Zaradi tega sem se malo sekiral, ampak me je minil
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zgleda, da so se z leti modeli in njihove funkcije mal spremenile, zato prihaja do ne skladanja glede moči med modeli.

moj prvi 5000 je imel "wifi" povezavo do ure, kjer ti je štel cajt in risal na katerm delu zobovja si (za res ultra lene:)) ), pa če preveč pritiskaš. Zaradi batrije sem potem na servisu dobil samo drugo ročko, ki je bila ravno tako kao 5000 model, vendar ne s čisto istimi oznakami (baje mojga modela niso imeli). No ta model ni imel več "wifi" povezave, ampak je vse prikazoval na ročki, kar pa je totalno ne uporabno, ker ročko držiš v roki in zakrivaš zaslon;)

Novi modeli vidim, da imajo samo dioidce, jst imam pa prov "lcd" display.

Urica je res fajn za ob ogledalo:)

Aja, a posodico za krtačke spravit imajo vsi modeli? To se mi zdi zlo uporabno. Kako imate pa to drugi rešeno?

Nazadnje urejeno:

axl155

Pripravnik
27. dec 2007
50
1
8
No pa da še jz napišem moje mnenje.
Lastim si oba modela. Oral b 5000 sem bil zadovoljen, ampak po 2-3letih je šla baterija. Zdaj sm si nabavil Sonicare DiamondClean in morem priznat da je še boljši, vsaj za mene. Sm kadilec in meni je sonicare fulll spucal nikotinske obloge tako da še sam nism mogel verjet. Edin kar pogrešam pri sonicarju je una urca od oral-b ker si lep nardiš timing za vsak predel.
Je pa eden in drug precenjen za moje pojme tako da kar pogledat po netu ki so bolj poceni pa tud pr zobozdravniku vprašat po kolk ti ga nabavi.
LP

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Aja, a posodico za krtačke spravit imajo vsi modeli? To se mi zdi zlo uporabno. Kako imate pa to drugi rešeno?

Misliš to zravn polnilca? 3000 ima tole, "slabše" serije pa mislim da ne... Malo me moti, da ni zravn ene plastike samo za nastavek na krtački, tako kot ima to rešeno sonicare...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Tole poznam, ampak bi raje mel original... Včasih je bilo to zraven nastavkov, da je direkt pasal... Mam na eni prastari oral-b na 2AA baterij...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
zgleda, da so se z leti modeli in njihove funkcije mal spremenile, zato prihaja do ne skladanja glede moči med modeli.

moj prvi 5000 je imel "wifi" povezavo do ure, kjer ti je štel cajt in risal na katerm delu zobovja si (za res ultra lene:)) ), pa če preveč pritiskaš. Zaradi batrije sem potem na servisu dobil samo drugo ročko, ki je bila ravno tako kao 5000 model, vendar ne s čisto istimi oznakami (baje mojga modela niso imeli). No ta model ni imel več "wifi" povezave, ampak je vse prikazoval na ročki, kar pa je totalno ne uporabno, ker ročko držiš v roki in zakrivaš zaslon;)

Novi modeli vidim, da imajo samo dioidce, jst imam pa prov "lcd" display.

Urica je res fajn za ob ogledalo:)

Mel si novejši model serijo5 brez lcd, oni pa so ti zamenjali za stari model serija5 z lcd..
uf-1.gif
Sem mel s4 z lcd, pa se je ta pokvaril-samo lcd, pa so mi na angleškem servisu zamenjali za komplet novo s5 v škatli, poslano z dhl na njihove stroške.

Slovenski nategatorski servis...
10.gif

Posodico pa sem že zdavnaj bek vrgo, ker je zame neuporabna in je samo plac zasedala in bla nerodna...Je pa potovalna posodica zelo uporabna
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Tole poznam, ampak bi raje mel original... Včasih je bilo to zraven nastavkov, da je direkt pasal... Mam na eni prastari oral-b na 2AA baterij...

Mam doma original, nerabljeno. Škatlica pod uro. Poštnino pokrij, pa je tvoje
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Ubistvu sem ciljal na to plavo potovalno škatlo hehehe
grin1.gif

Ker to je edina stvar ki je 3000 model nima zravn, pa tega nisem vedel, ker na amazonu je bilo napisano da je zravn
wink-1.gif

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Hvala za link na Amazon.

Ko sem kupil ščetko, sem nalašč naročil zraven še 20+ teh flossaction nastavkov ravno zato, ker so bili v SLO nerazumljivo dražji. Za več kot dvojne cene kot je spodaj na linkih me pač nobeno slovensko podjetje ne bo nategovalo. Bom šel pa ob priliki pogledat v Leclerc pa spotoma še v DM ali kaj imajo na Rudniku.

http://www.ideo.si/a/nastavek_za_zobno_scetko_FlossAction_4210201746348_2_1_ORAL_B - 9€/kos
http://www.bigbang.si/dodatki-za-nego-zob/eb25-2-floss-action-rezervna-scetka-braun-415225 - 9.5€/kos

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dosedaj ko sem jih kupoval in sem pregledal samo slo spletne trgovine je bila razlika vsaj 50% v prid ebay-u.

@Brooks
jst si jih ne upam uporabljat:) Vsake tolk časa se na zps najde kak odpoklic igrač ker vsebujejo strupene barve, snovi... Kaj pa vem kaj kitajci tlačijo v te ščetine.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Tale Sonicar je fajk, samo sem ga nabavil iz Ebaya še ceneje , pa je v kvaliteti enak originalu.