Electronic4you mi je olajšal izbiro. Kljub temu, da mi je obljubil, da bo danes imel v abholshopu Klagenfurt na zalogi oba, toda po klicu sem izvedel, da je na zalogi samo Philips 42' 8404. Ok, bom vzel pa tega in se po službi odpeljem gor. Toda ni mi dalo miru in sem šel prej še čez cesto v MediaMarkt, kjer imajo priklopljenih kakšnih 100 različnih LCDjev
Seveda tudi Philipse serije 7, 8 in 9 v velikostih 32-52 col) in enako tudi Samsunge. In na vseh enak (promo) program, tako da s primerjavo ni bilo težav.
Sicer imajo vsake oči svojega malarja, toda slika na 46' Samsungu B650 je bila precej lepša od slike na 42' Philipsu serije 8. Lepše linije, lepši prehodi med barvami in precej manj "kockasta" oziroma s čudnimi vzorci (npr. na človeških laseh). Razlika med 46' Samsungom in 47' Philipsom je bila še očitnejša. Na seriji 9 je bila sicer nekoliko boljša, toda še vseeno sem bil rahlo razočaran... Cena 42' Philipsa 8404 ali 46' Samsunga B650 je 1199€ ( 200-230€ več kot v e4u). Zanimiva pa je bila cena 46' Samsunga, ki je v akciji 1250€. Žal pa pri primerjavi neke praktične prednosti nisem našel. Prodajalec mi je pravzaprav kot edino vedel povedat da gre za 100hz vs 200hz, toda če sem še tako gledal, razlike med njima ni bilo videt...
Je pa gor tudi cel kup LED televizorjev in se lahko dobro primerja. So tanjši, malenkost boljši kontrasti (čeprav v primerjavi s LCDji s criystal zasloni tudi ni bistvene razlike) in več kot 30% dražji. Jaz žal nisem videl razloga da bi se zagnal vanj...
Ostali me niso prepričali. Ali slika ni bistveno izstopala v +, ali pa funkcijsko niso bili na nivoju. No, res pa je, da se kaj dosti s TVji nad 1500€ nisem ukvarjal, ker se mi po eni strani že 1000€ za televizor zdi metanje denarja vstran...
Tako da iščem Samsunga LE-46B650. Če ga kdo lahko zrihta za pod 1000€, se priporočam za informacije
Edini pogoj je dobava pred božičem pa da ima tovarniški 2 leti garancije (načeloma vseeno ali je SLO ali Avstrijska). Iskat ga lahko grem nekje do LJ, MB, Celovca ali Graza...