Pfizer doing SARS-COV2 Gain of Function

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
242
72
28
mossero (ker si prilepil v obliki citata ne morem citirati tvojega besedila, prevalov s kopiranjem pa ne bom delal);

Fin osnovnošolski povzetek nekega postopka. Vem, sam sem rekel, da pravi strokovnjak lahko kompleksno zadevo pove na razumljiv način.

Ampak; kako ta sestavek odgovarja na vprašanje:
Torej vprašanje:
Ali kje obstaja objava/naloga/raziskava (recimo temu kakorkoli že hočemo) o izolaciji neznanega virusa iz vzorca (ne omejujem se na kovid; katerikoli vzorec in katerikoli neznani virus) z jasnim opisom metodologije in uporabljenih materialov, VKLJUČNO z uporabo kontrolnega vzorca, v katerem preverjeno ni virusov (recimo fiziološka raztopina)? Kontrolni vzorec bi moral biti uporabljen po enakem postopku in na enakem materialu kot vzorec, ki predvidoma vsebuje virus(e). Temu je kontrola v osnovi namenjena.

In drugič; resno pričakuješ, da bo kdorkoli verjel, da se da viruse iz brozge izločiti s centrifugo? To je žaljivo!

P.S. Če se par dni ne bom oglasil; ne bom v dosegu računalnika. Vem da bom pogrešan :evil:

• Wow
Reactions: jest5

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
242
72
28
Klinc pa petminutna omejitev urejanja.

Sem hotel dopisati tole

P. P. S.: Vem, da je to jasno, pa vseeno; tudi jaz nisem virolog in ne biolog z akademsko potjo. Verjamem pa, da sem sposoben razbrati pošten odgovor na moje vprašanje.

Na žalost me včasih čustva malo zanesejo in pri komunikaciji zdrsnem nižje kot bi želel s trezno glavo, ne glede na nivo na drugi strani. Za to se opravičujem za nazaj in za naprej.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.985
12.333
113
kod Džej-Zija
Ni ravno centrifuga za perilo iz Lidla.

Differential centrifugation is a classic and clever technique used to separate components in a mixture based on their size and density. When it comes to isolating viruses from cell debris, here’s how it works step by step:

Principle Behind Differential Centrifugation

• It relies on sedimentation rates: larger and denser particles settle faster under centrifugal force.
  • By spinning the sample at increasing speeds, different components pellet out at different stages.

Step-by-Step Process to Separate Viruses from Cell Debris

1. Cell Lysis
    • The infected cells are broken open (lysed) to release viruses and cellular contents into a solution.
  2. Low-Speed Centrifugation (~500–1,000 × g)
    • This removes large debris like nuclei and unbroken cells.
    • These form a pellet at the bottom, while smaller particles (including viruses) remain in the supernatant.
  3. Medium-Speed Centrifugation (~10,000 × g)
    • This step pellets organelles like mitochondria and lysosomes.
    • Again, viruses stay in the supernatant.
  4. High-Speed Centrifugation (~100,000 × g or more)
    • Now the viruses are pelleted because they’re smaller and require higher force to sediment.
    • The supernatant is discarded, and the virus-rich pellet is collected.

Why It Works for Viruses

• Viruses are smaller than most cellular components, so they remain suspended until the final high-speed spin.
  • This method is crude but effective for separating viruses from bulk cell debris.

Bonus Tip: Density Gradient Centrifugation​

If you need higher purity, you can follow up with density gradient centrifugation (e.g., using sucrose or cesium chloride). This separates particles based on density, not just size.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.176
4.141
113
Pi 5 letih Youtube daje nazaj accounte in video posnetke, ki so jih z casa Covida cenzurirali:

Ocitno je, po toči, tudi YT spoznal, da so bile 'teorije zarote' resnicne.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.985
12.333
113
kod Džej-Zija
Pi 5 letih Youtube daje nazaj accounte in video posnetke, ki so jih z casa Covida cenzurirali:

Ocitno je, po toči, tudi YT spoznal, da so bile 'teorije zarote' resnicne.
Kje je facepalm reakcijski smajli spodaj, ko ga rabiš?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.361
6.248
113
Jaz sem pričakoval, da boste malikovalci pfizerja in vladnih ukrepov izvedli častni seppuku, potem se je izkazalo, da je šlo za en velik kabuki show, s katerim ste prali glave ovcam.

• Haha
Reactions: Vadim in jest5