Kakšno kontrolo si pogrešal (leta1954), kaj točno te moti. Povej en stavek v trdilni obliki.
En primer poznavanja virusov in stanje tehnike v tretjem tisočletju.
Kitajsko cepivo Sinovac, ki je bilo narejeno po klasičnem postopku in je klasično inaktivirano cepivo. Izoliran virus so kitajci razmožili v celicah, in to v takih količinah, da ga izolirajo in pripravijo inaktivirano cepivo.
Si zadovoljen s to izolacijo in razmoževanjem virusa, je tudi to zarota, .... ali sicer napisano drži, ampak ....
Povej, kaj te moti.
"As an inactivated vaccine like the Sinopharm BIBP vaccine and Covaxin, CoronaVac uses a more traditional technology that is similar to the inactivated polio vaccine. Initially, a sample of SARS-CoV-2 from China was used to grow large quantities of the virus using vero cells. From then on, the viruses are soaked in beta-propiolactone, which deactivates them by binding to their genes, while leaving other viral particles intact. The resulting inactivated viruses are then mixed with the adjuvant aluminium hydroxide."
![]()
CoronaVac - Wikipedia
en.wikipedia.org
Težko odgovoriti na vprašanja in gremo po metodi "odgovarjam z vprašanji"?
Moti me to, da v samih postopkih "izolacije" ni narejena kontrola. In bi rad videl, da mi nekdo pokaže kje je bilo to narejeno. Jaz nisem našel. Pametnejši od mene tudi ne.
Pri izolaciji virusov se uporabi vzorec (karkoli že to je) in se doda v pripravljeno brozgo sestavljeno iz gostiteljskih celic plus še par zadev. Ender je za to brozgo uporabil ledvične celice, drugi uporabljajo (so uporabili?) piščančje zarodke, morda tudi kaj drugega, kolostrum (zakaj za boga svetega), šibko hranilno raztopino za celice, antibiotike, ...
Obstaja poskus, kjer so naredili samo postopek s to brozgo, brez dodajanja vzorca ali pa je bil vzorec samo recimo nevtralna fiziološka? Ker temu se reče kontrolni vzorec.