Pfizer doing SARS-COV2 Gain of Function

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.863
682
113
To kar rabite je, da razgledate sebe. Več učenja, manj vere. Vem, pričakujem preveč.

Anticepilec ... sem in nisem. Ne verjamem v cepljenje kot zaščito pred "virusi". Definitivno pa ne verjamem v "cepiti se moramo vsi, da zaščitimo tiste ki se ne morejo". Sploh pa ne na silo.
Ostala cepljenja pa ... porota še razsoja.

Neverjetno. Kot so zvončki znanilci pomlaci, ste ti in tebi podobni znanilci propada neke civilizacije.

• Haha
Reactions: Feniks

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
242
72
28
Govoriš o manj vere in več učenja, potem pa naprej govoriš, da ne verjameš v znanost, torej manj učenja.

Ne polagaj svojih besed (se pravi napačnega razumevanja mojega zapisa) meni ... nekam. Mimogrede, to je klasika za vernike.

Drugače pa ja, govorim o VERI v znanost. Mene zanima znanost (opis sveta), ne vera vanjo (kaj komu paše takrat ko mu paše).

• Haha
Reactions: mosseero

dask

Majstr
21. sep 2023
728
850
93
"necepljen iz zdravstvenih razlogov" ne obstaja ker ga ni razloga da bi cepivo škodilo zdravju, vsa cepiva so namreč varna in učinkovita, cepljenim z oslabljenim imunskim sistemom, sploh starejšim in (kronično) obolelim pa cepivo močno okrepi zdravje tako da če, in to velik če že zbolijo, gre le za lažji potek bolezni, vprašaj svojega Nebeškega Vladarja
Fant, pojma nimaš. V cepivu so tudi sestavine, na katere je kdo lahko hudo alergičen. Moja hčerka je med takimi....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.011
1.473
113
Titograd
Jaz govorim samo o virusih. Sem kje omenjal bakterije?

Drugače pa o (ne)obstoju virusov govorijo ljudje, ki vedo veliko več od mene. Večina njih so zdravniki.
Znanost temelji na večnem dvomu v dokazane hipoteze in tako je prav, to nas žene v napredek in nova spoznanja, ki rušijo stara in na tem bazira naša civilizacija. Nekoč je tudi veljalo da je zemlja ravna, dokler se ni dokazalo drugače. Virusi pa so zaenkrat dokazani, dokler ne bo dokazano kako drugače. Seveda, z znanstvenimi metodami, torej opredelitvijo problema, postavljanjem hipotez, merljivimi in ponovljivimi poskusi, ter na podlagi tega, sprejetje ali ovrženje hipoteze ter ponovitvijo in pridobitev enakih rezultatov iz strani drugih znanstvenikov z isto metodologijo.

• Haha

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.985
12.333
113
kod Džej-Zija
Javr je bil cepljen med pandemijo, dobil šus v rokico kot vsi ostali, nato smo bili pa deležni večmesečnega jamranja, ker je imel manjšo reakcijo in ga je bolela rokica. Od takrat je postal zagrizen anticepilec, ki je začel dvomit ne samo v cepiva proti covidu, ampak še vsa ostala. Njegov post je bil res sarkastičen, ampak v smeri, da cepiva ne delujejo, so škodljiva in bigpharma zarota.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
242
72
28
Daj mi že razloži iztrebljenje črnih koz, če:
  1. niso virusnega izvora,
  2. cepiva ne delujejo.
Hvala.

Fak, spet.
Govorim o virusih in cepivih zanje. Ostalo ima smisel. Najbrž, nisem se poglabljal (se mi pa pojavljajo vprašanja glede na izkušnje).

Črne koze niso virusnega izvora?

Sicer pa (na primer):

Kogar zanima, za ostale je tu vera ...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.011
1.473
113
Titograd
Saj ti je lahko smešno, ampak tako znanost deluje, nič drugače. Stran ki si jo nalepil v akademskih sferah ni relevantna, ko pa bo zadeva relevantna, se bo pa članek znašel v pubmedu in še kje in tam ljudje, ki si s tem služimo denar, iščemo informacije in se izobražujemo... ker bo nekdo nekaj sklepal, postavil hipotezo, s poskusi potrdil ali ovrgel in pod enakimi pogoji bo še kdo, ki bo to ponovil, dobil enak rezultat.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: bertoncl in Feniks

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
242
72
28
Znanost temelji na večnem dvomu v dokazane hipoteze in tako je prav, to nas žene v napredek in nova spoznanja, ki rušijo stara in na tem bazira naša civilizacija. Nekoč je tudi veljalo da je zemlja ravna, dokler se ni dokazalo drugače. Virusi pa so zaenkrat dokazani, dokler ne bo dokazano kako drugače. Seveda, z znanstvenimi metodami, torej opredelitvijo problema, postavljanjem hipotez, merljivimi in ponovljivimi poskusi, ter na podlagi tega, sprejetje ali ovrženje hipoteze ter ponovitvijo in pridobitev enakih rezultatov iz strani drugih znanstvenikov z isto metodologijo.

Torej nimaš pojma in predavaš. Kul.

Ravno pri virologiji se znanost niti ne dotakne osnov, kaj šele da bi jih šla preverjati (in s tem imam jaz težavo). Kdor si drzne to narediti, je izobčenec. Jih imaš nekaj ...

Osnova sodobne virologije je pripet patent.
Na prvi pogled je tole zelo znanstvena zadeva (saj je, ampak v osnovi je tole v bistvu poskušanje na slepo, ko nekaj pa le najdeš). Če ga prebereš kritično, se ti mora pojaviti par vprašanj. Ne rabiš doktorata za to, samo ZKP in osnovnošolsko znanje biologije.

Kaj se zgodi z živo celico, ki jo pomanjkljivo hraniš par dni, potem pa hranila ukineš v celoti?
Ves čas je celica (in ostali biološki material, ne pozabit) izpostavljena antibiotikom (skozi čas so se spreminjali), ki ji po naravi sami škodijo.
Ko celica odmre, se pojavi kaj?
Kako se to razlikuje od virusov? Se ti dve zadevi lahko ločita in razvrstita?

Elektronska mikroskopija je pa itak žival svoje vrste in njeni učinki na organski material so tudi zanimivi (cel postopek, ne samo slikanje). Menda, nisem se spuščal v podrobnosti, ker za tole debato nimajo pomena, ker zadeva pade na osnovah.

Enders sam je imal par let kasneje (57 ali 58, nisem prepričan) hude pomisleke, ki jih je izrazil v članku. Tega par let nazaj nisem našel, vmes pa nisem iskal.

Priponke

• Enders Peebles 1954.pdf
    2,3 MB · Ogledi: 24
  • Haha
Reactions: jest5

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
242
72
28
Saj ti je lahko smešno, ampak tako znanost deluje, nič drugače. Stran ki si jo nalepil v akademskih sferah ni relevantna, ko pa bo zadeva relevantna, se bo pa članek znašel v pubmedu in še kje in tam ljudje, ki si s tem služimo denar, iščemo informacije in se izobražujemo... ker bo nekdo nekaj sklepal, postavil hipotezo, s poskusi potrdil ali ovrgel in pod enakimi pogoji bo še kdo, ki bo to ponovil, dobil enak rezultat.

V bistvu ni smešno, ampak z ostalimi smeškoti te ne bom žalil, ker verjamem da imaš dobre namene.

Ko sva pri osnovah znanosti; ali je pri izolaciji virusov narejena kontrola? Enders je ni naredil, samo povem.

Če mi pokažeš (ali kdorkoli drug) en primer takega postopka bom tiho in se preselim v vaš tabor. Ljudje z več znanja in časa kot ga imam jaz tega niso našli. Samo povem.

Ker ko gledaš zgodovino (ki jo recimo predstavlja Kate v zgoraj prilepljenem videu, ni edina ki gleda to), se vprašaš....

Ko sva že pri stvari; peer review sistem je super. Na prvi pogled in dokler gre raziskava in ugotovitve v pravo smer. Če odstopa od "normale", srečno z objavo. Normala pa se spreminja samo z odstopanjem.

Dobro, dost filozofiranja. Kdo želi lahko pogleda prilepljeno, kdor ne pa bo pač na pubmedu in ostalih podobnih. Ker drugače ne bo kruha, kaj šele namazanega. To lahko razumem. Razumem, dokler ni prisile...

• Haha

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
242
72
28
Samo še tole...

Dežurnima smejalcema v teh temah je smešno (ne verjamem, da mislita da imam jaz dobre namene). Brez da bi pogledala prilepljeno.
To je dogma. Čestitam za vero.
Je pa to najbolj enostaven način izražanja nestrinjanja. Se bom tudi jaz držal tega. V bistvu sem se že navadil. Je precej sproščujoče.

Vseeno priporočam branje patenta. Ker to je znanost.

• Haha
19. jul 2007
3.016
1.766
113
Ko sva pri osnovah znanosti; ali je pri izolaciji virusov narejena kontrola? Enders je ni naredil, samo povem.

Če mi pokažeš (ali kdorkoli drug) en primer takega postopka bom tiho in se preselim v vaš tabor. Ljudje z več znanja in časa kot ga imam jaz tega niso našli. Samo povem.

Kakšno kontrolo si pogrešal (leta1954), kaj točno te moti. Povej en stavek v trdilni obliki.

En primer poznavanja virusov in stanje tehnike v tretjem tisočletju.

Kitajsko cepivo Sinovac, ki je bilo narejeno po klasičnem postopku in je klasično inaktivirano cepivo. Izoliran virus so kitajci razmožili v celicah, in to v takih količinah, da ga izolirajo in pripravijo inaktivirano cepivo.

Si zadovoljen s to izolacijo in razmoževanjem virusa, je tudi to zarota, .... ali sicer napisano drži, ampak ....

Povej, kaj te moti.

"As an inactivated vaccine like the Sinopharm BIBP vaccine and Covaxin, CoronaVac uses a more traditional technology that is similar to the inactivated polio vaccine. Initially, a sample of SARS-CoV-2 from China was used to grow large quantities of the virus using vero cells. From then on, the viruses are soaked in beta-propiolactone, which deactivates them by binding to their genes, while leaving other viral particles intact. The resulting inactivated viruses are then mixed with the adjuvant aluminium hydroxide."

• Haha