Zdravo,
v roku enega ali dveh mesecev nameravam zamenjati svoj trenutno (pre)močan avtomobil z enim cenejšim, manj močnim in seveda novejšim. Letno naredim nekje 35.000 do 40.000 kilometrov, zato bom raje vzel dizla (tako, kot sem do sedaj vedno jemal in je bila izbira prava).
Ker mi pa minister financ ne dopušča nekih velikih, dragih in luksuznih avtomobilov, se odločam za manjše vozilo, ki ne bo imelo velike porabe in še kar veliko opreme. Cena vozila bi naj bila do 10.000 evrov, opreme pa bi lahko imel čim več
Zato sem gledal, da bi kupil od leta 2008 naprej:
- ali Peugeot 308 1.6 HDI, 66 kW / 90 KM (letnik 2008, 2009)
- ali Ford Fiesta Titanium 1.4 TDCi, 50 kW / 68 KM (letnik 2009, 2010)
Oba sta mi zelo všeč, če bi vzel Forda, bi ga vzel v BELI barvi, saj mi je lepši kot pa druge barve. Če bi pa se odločil za Peugeota, bi vzel ČRNEGA, ker se belega zelo težko dobi
No, sedaj bi vas pa prosil, če mi lahko iz prve roke ali iz lastnih izkušenj svetujete, katerega naj vzamem:
- da bo imel manjšo porabo na daljše relacije
- da bo imel nižje stroške servisiranja
- da je bolj prostoren in udoben
- da bo ponujal največ za svojo ceno
P.S. pri Fiesti me moti morda to, ker nima ESP, kar mi je sice zelo čudno.
Najlepša hvala vsem
v roku enega ali dveh mesecev nameravam zamenjati svoj trenutno (pre)močan avtomobil z enim cenejšim, manj močnim in seveda novejšim. Letno naredim nekje 35.000 do 40.000 kilometrov, zato bom raje vzel dizla (tako, kot sem do sedaj vedno jemal in je bila izbira prava).
Ker mi pa minister financ ne dopušča nekih velikih, dragih in luksuznih avtomobilov, se odločam za manjše vozilo, ki ne bo imelo velike porabe in še kar veliko opreme. Cena vozila bi naj bila do 10.000 evrov, opreme pa bi lahko imel čim več
Zato sem gledal, da bi kupil od leta 2008 naprej:
- ali Peugeot 308 1.6 HDI, 66 kW / 90 KM (letnik 2008, 2009)
- ali Ford Fiesta Titanium 1.4 TDCi, 50 kW / 68 KM (letnik 2009, 2010)
Oba sta mi zelo všeč, če bi vzel Forda, bi ga vzel v BELI barvi, saj mi je lepši kot pa druge barve. Če bi pa se odločil za Peugeota, bi vzel ČRNEGA, ker se belega zelo težko dobi
No, sedaj bi vas pa prosil, če mi lahko iz prve roke ali iz lastnih izkušenj svetujete, katerega naj vzamem:
- da bo imel manjšo porabo na daljše relacije
- da bo imel nižje stroške servisiranja
- da je bolj prostoren in udoben
- da bo ponujal največ za svojo ceno
P.S. pri Fiesti me moti morda to, ker nima ESP, kar mi je sice zelo čudno.
Najlepša hvala vsem