Peugeot 1.2 puretech mlinček kuri olje

2. okt 2007
3.962
2.484
113
Načeloma vsi, EB2 tip, novejši po letu 2020 bi naj bili malo manj, ker so spremenili obatne obročke in še nekaj zadev....

Sem pa vozil 130KM in 8 stopensko avtomatiko (P2008), pa moram rečt, da zadeva je kar kultivirana za 3-cilinderski mlinček, res zelo lepo potegne je kar poskočen. Škoda, da so motorji niso bolj vzdržljivi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.619
6.824
113
To da potegne, je tak zanimiv fenomen. Po posluhu misliš da ima avto 3000 obratov, ko menjaš, ko pogeldaš na števec pa jih ima 4000. Seveda ker manjka en bat. Pri 4k rpm, pa marsikater motor pokaže svoj karakter.
Pa ne pametujem, jaz službeno vozim C4 s tem motorjem.
Če mi je všeč? Ne ni.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.704
1.412
113
Torej,

po okvari mi je AMZS avto odpeljal čez praznike domov, ker sem po koncu dopusta naredil diagnostiko z OBD.
Na podlagi tega sem pisal servisu (servis1) kateri je 15.1.2025 izvedel menjavo zobatega jermena, da uveljavljam reklamacijo.
Rekli so naj jim avto dostavim tja in da bodo oni pogledali kaj se je zgodilo.
Citroenova asistenca se s tem ni strinjala in je avto zapeljala na najbližji uradni servis (servis2), ker sem se dogovoril, da naj diagnostiko izvedejo kar oni ( zaradi nezaupanja prejšnjim )
Na delovni nalog so zapisali da so odkrili odvit vijak na glavni gredi motorja in to poštempljali, meni pa svetovali da naj avto peljem tja kjer so ga nazadnje servisirali - servis1.
Na že prvi poslani email servisu1 sem še enkrat odgovoril, tokrat s priloženo dokumentacijo servisa2 in jim napisal, da jih avto čaka na dvorišču servisa2.
Takoj naslednje jutro so ga prišli iskat in se še isti dan spravili k delu. Z malo truda smo si za ta čas izborili tudi nadomestni avto.
Teden dni pozneje so javili, da je avto popravljen in sem ga šel iskat.

to je na kratko.

aja... kupi kdo Citroena C4 Spacetourer 1.2 puretech letnik 2019? avtomatik, radarski tempomat, masaža sedežev, family paket, električna prtljažna vrata, samodejno parkiranje, origilal kljuka, thule airwing strešni prtljažni,..... pravkar opravljen veliki servis in samo 52k km na števcu... ni da ni, še žensko dam polek
:valjamse:

tony

Guru
23. jul 2007
10.006
1.685
113
Šefico skomandiraj, da naj speče en štrudel, pa ga nesi fantom na servis... Da boš ostal v dobrem spominu, saj veš, če se še kaj vidite :zardelalter:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Kamele0N

jezek

Guru
24. jul 2008
4.234
1.799
113
Ne če......KO se naslednjič vidijo! Mene impresionira da so uspeli zadevo porihtat tako hitro..... Se bojim da bo ena lučka v roku par dni.....Tako da štrudl is a must!

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.704
1.412
113
kaj ti naj povem....
da bi odprli motor gor in pogledali noter je bilo res preveč optimistično pričakovati.
So baje pogledali ventile skozi odprtino za svečke. ob vprašanju, če so izvedli vsaj test kompresije so zatrdili da ni bilo potrebno.
Je pa samo zdrsnila jermenica, tako da ko je "motor" opazil da je ven iz faze se je še pravočasno ugasnil.

• Žalosti me
Reactions: tony

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.704
1.412
113
tako da jo, še preden začne klepat po ventilih, razbremeniš, vržeš v ler in motor ugasneš?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.704
1.412
113
Nisem nikjer pisal hitro ustavljanje ampak pravočasno - variabilni časovni interval v katerem še ne pride do poškodb ventilov.

tony

Guru
23. jul 2007
10.006
1.685
113
kaj ti naj povem....
da bi odprli motor gor in pogledali noter je bilo res preveč optimistično pričakovati.
So baje pogledali ventile skozi odprtino za svečke. ob vprašanju, če so izvedli vsaj test kompresije so zatrdili da ni bilo potrebno.
Je pa samo zdrsnila jermenica, tako da ko je "motor" opazil da je ven iz faze se je še pravočasno ugasnil.
Da niso niti kompresije izmerili spomni na tisto MTLjevo zgodbo iz hibridnega aurisa, kjer je pooblaščenec že večkrat popravljal baterijo (odpiral in menjal celice), nikoli niso pa spucali mrežice na prezračevalnih kanalih... Ker principal tega ni predvidel...

Držim pesti, da ne bo težav, ampak sem malo pesimističen...

• Všeč mi je
Reactions: jezek, novaa in ltd

jezek

Guru
24. jul 2008
4.234
1.799
113
Očitno je motor onega tipa (trenutno ne spomnim izraza, pa da me yebes), ki ne stakne ventilov in bata ko je izven faze. Ker je malo nenavadno da bi bil tako malo iz faze oz. Da bi se tako hitro ustavil...ker v sekundi naredi odmična x obratov (verjetno ene toliko kot je obratov mašine se pravi ene 12 na sekundo - v leru?). Je pa res da verjetno masina ne bi laufala sedaj ce bi bilo karkoli od krmiljenja poskodovano. Bi se pa splačalo poslušat tek mašine sedaj. Čeprav bi jaz stavil levo jajce, da je vsak puretech za v smeri...ker zvoki, ki jih to spušča.....

Torej,

po okvari mi je AMZS avto odpeljal čez praznike domov, ker sem po koncu dopusta naredil diagnostiko z OBD.
Na podlagi tega sem pisal servisu (servis1) kateri je 15.1.2025 izvedel menjavo zobatega jermena, da uveljavljam reklamacijo.
Rekli so naj jim avto dostavim tja in da bodo oni pogledali kaj se je zgodilo.
Citroenova asistenca se s tem ni strinjala in je avto zapeljala na najbližji uradni servis (servis2), ker sem se dogovoril, da naj diagnostiko izvedejo kar oni ( zaradi nezaupanja prejšnjim )
Na delovni nalog so zapisali da so odkrili odvit vijak na glavni gredi motorja in to poštempljali, meni pa svetovali da naj avto peljem tja kjer so ga nazadnje servisirali - servis1.
Na že prvi poslani email servisu1 sem še enkrat odgovoril, tokrat s priloženo dokumentacijo servisa2 in jim napisal, da jih avto čaka na dvorišču servisa2.
Takoj naslednje jutro so ga prišli iskat in se še isti dan spravili k delu. Z malo truda smo si za ta čas izborili tudi nadomestni avto.
Teden dni pozneje so javili, da je avto popravljen in sem ga šel iskat.

to je na kratko.

aja... kupi kdo Citroena C4 Spacetourer 1.2 puretech letnik 2019? avtomatik, radarski tempomat, masaža sedežev, family paket, električna prtljažna vrata, samodejno parkiranje, origilal kljuka, thule airwing strešni prtljažni,..... pravkar opravljen veliki servis in samo 52k km na števcu... ni da ni, še žensko dam polek
:valjamse:

nekateri so recimo leta nazaj "težavne" avte polno kasko zavarovali in na ravnem ovinku zleteli v kako drevo, znak, jarek....tok da šoferju ni blo nč, avto pa totalka.....