Petrol Ultimax

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
LOOOL, kje se zmanjša stroške? pri izobraževanju, prevajanju brošur, zagotavljanju servisnih delov... ne seri, okay?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
se vedno je prevec zvepla zato se mercedesi pri nas ne bodo prodajali. Tistim turistom ki bodo natocili kak tank ali dva pri nas pa tudi ne bo nic, ker problemi se lahko pojavijo samo na daljsi rok. Samo kater tujec pa se sploh tanka pri nas
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
reklame povsod da od 1.9. naprej na petrolu kdo ve kaj bo to?

koliko se vidi po reklami...v vagen tlačijo črno ročko....če to kaj pomeni?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kot bi bral reklamo za kremo za obraz ali zobno pasto: 40% manj gub, 28% bolj beli zobje, bla bla. Dodatne informacije daje pa njihov PR-ovec.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, zdaj sem "vrgel pogled", ko sem se vozil mimo Petrolove črpalke in sem opazil tablico "EuroShell" ( in mogoče še ena besedica zraven) . A to so imeli že prej? Kaj pa bi naj pomenilo?

Na glavni tabli (tista ob cesti, ko je včasih cene gor pisalo) pa napis Ultimax...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kot bi bral reklamo za kremo za obraz ali zobno pasto: 40% manj gub, 28% bolj beli zobje, bla bla. Dodatne informacije daje pa njihov PR-ovec.

Tvoji "prispevki" v tej temi se pa berejo kot blodnje Petrol hejterja s spranimi možgani, ki pljuva po zadevah, ki jih ne pozna oz jih noče spoznat in že vnaprej vse skritizira brez kakršnih koli pametnih argumentov.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.694
1.536
113
Pri določenih motorjih se razlike v slovenskem gorivu definitivno poznajo. Izkušnje imam samo s PSA motorji:
3.0 V6 - polne performanse in ekonomija samo na OMV 100okt. in AGIP 98. Na Petrolov 98 slabše, na 95 pa porazno.
2.0 16V - na OMV 100 bolj elastično delovanje motorja, performanse in poraba pa ista na vsa slovenska goriva.
1.6 HDI - s Petrolom nimam izkušenj, MOL - občutno bolj odziven motor v nizkih obratih (speljevanje v drugi je izvedljivo), OMV - pol litra nižja poraba kot z MOL ali Agip (morda pa OMV pumpe lažejo v korist potrošnika, saj nikoli ne morem naliti toliko goriva kot drugje, poleg tega pa na OMV nafto pot. rač. laže ravno za pol litra). Z OMV nafto pa je motor do 1200 obratov mrtev, speljevanje v drugi enostavno ni možno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Neverjetno, kaj vse opazite.
hysterical-1.gif

Jaz sem tankal vsegaboga v svojega Accorda po celi Sloveniji in Italiji ter enkrat na Hrvaškem in rezultat je, da ni nikjer nobene razlike ne pri odzivnosti ne pri porabi. Saj če ne bi gledali na to, kje tankate, tudi ne bi opazili nobene razlike. Razlika v porabi se opazi samo pri spremembi načina vožnje (ter zunanji temperaturi, če morata klima ali pa ogrevanje delati težke nadure)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Neverjetno, kaj vse opazite.
hysterical-1.gif

Jaz sem tankal vsegaboga v svojega Accorda po celi Sloveniji in Italiji ter enkrat na Hrvaškem in rezultat je, da ni nikjer nobene razlike ne pri odzivnosti ne pri porabi. Saj če ne bi gledali na to, kje tankate, tudi ne bi opazili nobene razlike. Razlika v porabi se opazi samo pri spremembi načina vožnje (ter zunanji temperaturi, če morata klima ali pa ogrevanje delati težke nadure)

Točno tako. Se popolnoma strinjam. Ampak določen procent ljudi vedno išče dlako v jajcu. Na vseh področjih.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Tankam včasih tudi 2x tedensko polen tank, pa se po mojih izkušnjah dejansko opazi razlika med gorivi. Pri podobnih pogojih (vsaj kar se vremena tiče
smile-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Ta procent je zelo velik.

Se mi zdi da je tak bolj prav:

''Eni sploh ne opazite nobene razlike
hysterical-1.gif
''
ksz

Se na službenem parkirišču menim z nemškim državljanom, ki je pri nas za 3 tedene na oddihu.
Imava enak avto, enako star z enakim motorjem.Edini problem glede avta, ki ga je omenil je problem z gorivom pri nas
confused-1.gif
. [censored] kot, da smo v da ne rečem kje.
Avto bistveno manj odziven...
Torej nekaj je na tem. Razmišljam, da bi začel tankat 100 oktanca pa da vidimo, čeprav jaz sem več kot zadovoljen, ker smo pač navajeni na tak bencin od nekdaj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Tvoji "prispevki" v tej temi se pa berejo kot blodnje Petrol hejterja s spranimi možgani, ki pljuva po zadevah, ki jih ne pozna oz jih noče spoznat in že vnaprej vse skritizira brez kakršnih koli pametnih argumentov.

Petrolu pustim 300€ na mesec in si pridržujem pravico do skeptičnosti do izdelkov proizvedenih v njihovem marketinškem oddelku. Dovolj prevozim, da vem, da med bencini ni nobene razlike v porabi. Pa so me farbali z OMV-jevim 100 oktancem kako da bo bolj frčalo pa kako bom imel 3l manjšo porabo. Pa ja. Petrolu ni v interesu proizvajati bencin, ki ga bomo porabili manj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Če je neka številka prej 0.6 in se poveča za 100% pridemo na cifro 1.2...kar je še vedno crap

wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.411
5.657
113
Že pr primadieslu kolk že...cca 3 leta nazai so rožice za avtom cvetele k je šel po cesti
grin1.gif

Kakšna đungla bo šele kle rastla
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: