Petrol Ultimax

B81

22. jul 2007
37.695
10.965
113
Mene boli za ultimax, samo videl sem temo zjutraj in ko sem se vsedo v avto, sem prevero...meni je pravzaprav vseeno, samo enkrat me je napizdil ded, ko mi je prek avtoneta začel, da ta avto pije 11 litrov, najmanj pa 10......prokleto tele. kak me je dvigno.

Glede prahu pa, avto morem eno soboto spucat generalno, da lahko potem v pralnico sploh peljem, zdaj mi je nerodno takega
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Jaz sem pri sebi opazil nekaj čudnega. Ko sem prvič nalil Ultimax je bila poraba do polovice tanka po BC približno enaka kot prej, potem pa se je zvišala za pol litra. V bistvu čudno, ker se klima uporablja manj, zjutraj pa še ni tako mraz, da bi se moral avto več ogrevati
confused-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja no to ravno ni merilo
smile-1.gif
Najbrž nisi bil 3m od pumpe v obeh primerih ko se ti je lučka prižgala?

Že že...vendar, če točiš za določen znesek npr. 50eur in ti pokaže na vseh črpalkah enako količino goriva potem mislim da je meritev ali se motim
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
hysterical-1.gif

Šele zdaj sem prebral podrobneje.
hysterical-1.gif

Da, meritev za to imajo verjetno pravo. Imenuje se 1 Liter = 1,1€.
priden.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če bi recimo dobil kazen za prehitro vožnjo, kaj če bi se pritožil in krivdo zvalil na ultimax bi to šlo skozi?
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Sploh nebi dobil kazni ker te po novem prvo vpraša kaj si tankal. Če rečeš ulitmax se kazen pošlje na Petrol d.d.

Aha to je fino vedet
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In zdaj po dolgem času probavanja tega goriva, koliko imate nižjo porabo? Če pogledate nekatere komentarje od takrat, so nekateri trdili o ogromnih prihrankih.

No, pri meni ni tako, je pa res, da ima avto sedaj že 270.000 km, kar na porabo ne more ravno blagodejno vplivati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Petrol že kako leto nima več Ultimaxa. No edino nalepk na bencinskih črpalkah še niso odstranili, ampak povsod drugje se zdaj kliče "Petrol 95" in "Petrol Diesel".

Najbrz bo kar 98-oktanski in ne 95, glede na to da gre za 98-oktanski bencin.

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Petrolov ultimax je pač odgovor na OMVjevo Carrero, saj je bil timing pravi, oz. "pokazali" so ga še celo malenkost pred avstrijci, seveda kot državni in primarni slovenski ponudnik naftnih derivatov ne sme biti v zaostanku.
Verjamem da gre tle bolj za marketinški trik in da je na temu kaj več kot le nova nalepka na točilnih pipah me noben ne prepriča.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Petrol že kako leto nima več Ultimaxa. No edino nalepk na bencinskih črpalkah še niso odstranili, ampak povsod drugje se zdaj kliče "Petrol 95" in "Petrol Diesel".

Najbrz bo kar 98-oktanski in ne 95, glede na to da gre za 98-oktanski bencin.

98-oktanski se še naprej kliče Super Plus 98, kot se je, še preden se je začela ta norija z nekimi raznoraznimi imeni goriv.