Penine

Car

POSTman
4. avg 2007
8.504
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
penine in šampanjci se v veliki večini pijejo za aperitiv, potem za razno nazdravljanje, se jih pa lahko tudi uporabi kot pijačo ob npr nekem obroku. npr če greste k isteniču na kosilo ( katero je potrebno predhodno naročit), boste ob vsakem hodu dobili drugo vrsto penine in tudi par stvari boste zvedeli o tisti vrsti penine. splača se kak vikend odpravit na bizeljsko, miha (istenič) vam prvo razkaže klet, potem pojeste kosilo, potem pa lahko še tam prespite. ampak za vse to se je dobro že v naprej dogvorit.
zmaga.gif
Reklama?
grims-1.gif

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
šampanjec mumm je dober? v leclercu sem ga gledal kao v akciji za 22 eurov in bi ga kupil za novo leto

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik simon_m34 pravi:
šampanjec mumm je dober? v leclercu sem ga gledal kao v akciji za 22 eurov in bi ga kupil za novo leto

Meni je.
cheer.gif
Samo, če ti je všeč polsuha srebrna boš razočaran.

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Zakaj so prestižni šampanjci tipa Dom Perignon tako dragi?
Nekaj je prav gotovo v imenu in razvpitosti. Seveda pa se zadaj skriva tudi kvaliteta.
Gre za letniške šampanjce, kar pomeni, da se prestižni šampanjci delajo samo ob dobrih letnikih. Ker se šampanjce dela iz treh različnih vrst grozdja (in dve od tega sta rdeči), mora seveda biti dober letnik za vse sorte.
Ceno zvišuje tudi čas izdelave. Mislim, da je trenutno na trgu Dom Perignon letnika 1999, se pravi da so se vse te steklenice do sedaj ( 8 let) nekje skladiščile in to stane.
Pri navadnih šampanjcih (npr. Mum, Moet ...) se pa lahko mešajo vina različnih letnikov (ampak še vedno istih sort). Ti šampanjci tudi manj časa odležijo in gredo prej v prodajo. Mešanje vin različnih letnikov omogoča, da imamo na policah izdelek konstantne kakovosti, se pravi je vedno enak in se nanj lahko zanesemo.
Letniški šampanjci se pa med seboj razlikujejo po kvaliteti, čeprav so že v osnovi vsi dobri (drugače jih itak ne bi bilo), ampak nekateri so res vrhunski, drugi pa samo odlični.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
izmed tujih penin predlagam penine iz območja valdobiadine in franciacorta (Italija). Obe območji sta precej severno, pridelava je skoncentrirana na sveže in aromatičnih penine.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Vedno srebrna, včasih zlata radgonska penina, tak iz navade. Srebrna mi je boljša, nekak ne mislimo prešaltat na nič drugega. Zakaj bi menjal, če je dobrega okusa in deluje hehe.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Mi smo pa pili Krug + Istenič Desireee, ostala pa še je ena flaša Moeta.
Po okusu mi je Istenič boljši.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Na fantovščini probal Crystal... Xtra uvoženo zadevo, posebna izdaja, bojda bla draga ko svinja. Brez komentarja.

Radgonska penina do amena!!

Po resnici, ker sem bol kmet, pa mam najraje spumante za 80 centov, ker je fajn sladek.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ksz

Obujam temo,ker rabim 10-12 flas penine. Zazeljena Istenic ali Radgonska. Vem da sm zamudu decemberske akcije,ampak rad bi jo pod 5€/0,75l . Kaka ideja kje dobiti?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Hvala,dobra akcija,ampak si predstavljam da ce lahko da Petrol za 6e,lahko kdo drug za 5e. Itak se ne mudi,rabim poleti,tko da bom se mal pocakal pa spremljal. Ce vidis kako akcijo se priporocam.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.504
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
To je samo fama o Petrolu. Isto ko pri pošti. Včasih je bilo na Petrolu ( tudi še sedaj v trgovinah) in pošti dražje kot drugod, s spreminjanjem pump in pošt v trgovine, ki ponujajo tudi spletno nakupovanje in dostavo na dom pa se je precej spremenilo.