Še posebej, ker ga dobiš že za 35, 40 evrov čisto OK ... Ne vem - meni to, s kakšno pijačo nazdravim pove veliko o tem, koliko tisti, ki jo je prištimal, ceni dogodek, okoli katerega se nazdravlja ...Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
sej jz to vem in se tudi strinjam s tabo. ampak nekateri raje dajo npr 5-10€ za penino, kot pa npr 100€ za šampanjec. spet odvisno kaj ti pitje penine pomeni. mlajši mislijo da bodo ob pitju penine zgledali oz izpadli bolj odraslo, odrasli pa večkrat posežejo po šampanjcu ker hočejo s tem nekaj povedat
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Penine (sekta) ne morem spraviti po grlu več kot en požirek, enostavno ne gre.
Sem pa pred časom imel priložnost srkniti nekaj pravega šampanjca - Barbara, tisto je pa povsem nekaj drugega
Citat:
Uporabnik pikanika pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Penine (sekta) ne morem spraviti po grlu več kot en požirek, enostavno ne gre.
Sem pa pred časom imel priložnost srkniti nekaj pravega šampanjca - Barbara, tisto je pa povsem nekaj drugega
Dajmo malce razčistit kaj je penina in kaj šampanjec.
Izraz penina se je pri nas uveljavil za peneča vina, kakršna koli.
Šampanjec je pa peneče vino (oz. penina), ki izvira iz Šampanje v Franciji in samo od tam.
Tako, da pri nas se šampanjci ne pridelujejo.
Barbara (od Isteniča) ni šampanjec ampak penina, pridelana po klasični oz. šampanjski metodi.
Citat:
Uporabnik pikanika pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Penine (sekta) ne morem spraviti po grlu več kot en požirek, enostavno ne gre.
Sem pa pred časom imel priložnost srkniti nekaj pravega šampanjca - Barbara, tisto je pa povsem nekaj drugega
Dajmo malce razčistit kaj je penina in kaj šampanjec.
Izraz penina se je pri nas uveljavil za peneča vina, kakršna koli.
Šampanjec je pa peneče vino (oz. penina), ki izvira iz Šampanje v Franciji in samo od tam.
Tako, da pri nas se šampanjci ne pridelujejo.
Barbara (od Isteniča) ni šampanjec ampak penina, pridelana po klasični oz. šampanjski metodi.