Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Za pregled krvi moraš biti vedno tešč.
Odvisno kaj ti testirajo...
Za hemoglobin to nekako ni pomembno, za sladkor pa zelo. Pa še pri sladkorju lahko testiraš dva scenarija: na tešče ali pa 2 uri po obroku.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Za pregled krvi moraš biti vedno tešč.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pri pregledih za diabetes me vedno vprašajo ali sem tešč. Če odgovorim, da ne, jih nič ne zanima, kdaj sem jedel.
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Kaj pa se točno šteje? Da tisti dan nisi nič jedel?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vseeno pa še ostaja vprašanje, kako to, da se tako hitro zadiham, oz da mi pulz že ob manjših naporih kar sunkovito poskoči...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa je cikloergometrija?
Ni moja trditev, je trditev kardiologa. Dosegel sem zgolj MET 11.1, kar je 99.2% tega, kar bi "naj zmogel". Ampak glede na to, da sem relativno fizično aktivna oseba, je rezultat slab, pomoje? Če si prav razlagam te METe, je 100% nekaj, kar bi naj dosegel "normalen" človek?
PS, cikloergometrija je zgleda obremenitveni test. Sem ga že opravil, lahko pripopam rezultate, če koga zanima.
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tako, končno sem rešil te preiskave, čeprav še ne v celoti.
Fizičnih problemov s srcem ni. Bi pa naj bila "napeljava štroma" malce nepravilna, oz ne optimalna. To bi naj bil tudi vzrok za ne-idealen EKG. V izvidu piše takole: Segmentnih krčljivostnih motenj ni, razen interventrikularni septum se zaradi bloka giba diskinetično. Sicer recimo da razumem to, ampak vseeno se da komu povedati bolj domače? Zaradi napačnih impulzov se en del srca krči napačno?
Posledično se sumi, da zaradi tega dosegam višje frekvence srca pri nižjih obremenitvah od "predpisanih". Recimo obremenitveni test sem opravil zgolj s MET 11.1. Max pulz je bil 181, pritisk pa 160/80.
UZ srca je OK, lahko še prepišem cifre, če koga zanima. Enako lahko tudi pripopam obremenitveni test.
Opravit še grem edino test ščitnice, mogoče pa je problem v hormonih...
ni problem v napeljavi stroma ampak po desni strani srca strom za stotinko sekunde prepocasi tece, zato se septum (sredinska stena) malo popaceno krci, kar ne vpliva na samo funkcijo.