Pectus excavatum

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Za ta dva pritiska bi lahko rekel da sta praktično ista, saj imajo tudi merilne naprave svojo napako pri merjenju. Plus pritisk se lahko zelo hitro spremeni - malo se razburiš pa se ti lahko že dvigne (pritisk
grin1.gif
).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni jutranji pritisk niha med 115 in 135 (gornji) oz. 70 in 85 (spodnji), odvisno od utrujenosti in kaj sem počel dan prej. Tvoje nihanje je neznatno.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
jaz sn mel probleme s hercom zaradi negibanja, je bil sum ne neke ( blok 2. stopnje ).. pa mi je kardiolog reko da se morm začet gibat, pa so hvalabogi se problemi rešli.. Mel pa sn probleme ker nisn mel enakomerno bitje srca, pa me je sredi noči s postle metalo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Šele konec junija imam pregled, mene pa vedno bolj skrbi, ne toliko zaradi tega, da bi imel kakšno okvaro, ki bi bila fatalna, ampak me skrbi, da ne bom mogel pognati srca do max obratov, oz počel stvari, ki zahtevajo zelo dobro kondicijo.

Namreč zdaj se že cca 4 meseca udejstvujem t.i. funkcionalnega fitnessa, in napredka na področju kondicije ni. Vaje so vodene, trener je strokovnjak, tako da je trening primeren. Sam je rekel, da je skoraj nemogoče, da človek ne bi napredoval v tem času, jaz pa nisem. Napredujem samo na področjih, ki potrebujejo večjo moč, explozivnost, etc...

Zelo hitro se torej zadiham, prehitro, ampak drugih težav pa ni, če potem mirujem, utrip relativno normalno hitro pade, in tudi utrip zjutraj imam ~60. Tako da nekih "fatalnih" problemov verjetno ni, sumim pa, na nekaj malega, ampak hkrati dovolj velikega, kar mi onemogoča napredek. Pomoje, moje laično mnenje, da mišice ne dobijo dovolj kisika, kar je posledica nepravilnega delovanja srca ali kaj povezanega s tem?

Glede ne razultate EKG, stanje prnega koša in ostalega napisane, je kdo tu dovolj kompetenten, da opiše, kaj bi lahko bilo krivo s srcem, ali čem drugim? Namreč to me zelo žere, do pregleda pa še dober mesec, vsak večer pa se mi ne ljubi več googlat pa iskat ne vem kakšne vse možne scenarije in se dodatno še sekirat potem.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Na eni strani trdis da imas vse vecjo moc, eksplozivnost itd. potem pa postavljas googlske teorije o "premalo" kisika in nenapredovanju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ampak a ni napredovanje pri moči in kondiciji različna stvar?

Tole je še EKG, star cca 10 let, narejen v istem času, kot tisti UZ, ki sem ga že omenim v tej temi, takrat sem bil star 23 let:

http://shrani.si/f/d/3I/4t66Zhgk/wp20130515001.jpg
http://shrani.si/f/30/LR/4yrzWd6A/wp20130515002.jpg
http://shrani.si/f/15/2t/jJfWMRc/wp20130515003.jpg
http://shrani.si/f/3b/7F/4ldq3esY/wp20130515004.jpg

Upam, da je kvaliteta dovolj dobra. Na traku so še eni podatki, mislim da neke številke, videt je kot čas v ms(?), ampak je tako slabo berljivo da še komaj kaj vidim s očesom. Če pa se potrebujejo tudi tiste cifre, pa jih bom poskušal prepisati?

Kako je videt ta stari EKG glede na novega, oz obratno?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ze na starih ekg posnetkih so vidne spremembe enake svezim. Zato "preventivno" svetujem UZ srca, ki pa najverjetneje posebnosti razen kaksnega blagega spuscanja zaklopke nebo pokazal.
Lahko se ponovi sirometrija in bronhodilatatorni test (na astmo).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Spirometrijo sem naredil cca 1 mesec nazaj, potem pa se zdravnik, na podlagi rezultatov in mojega pričanja, ni odločil za test za astmo, ker je dejal, da zelo verjetno nimam astme. Prilimam novi test spirometrije? Tako na oko so sedaj številke kar boljše.

In kaj je storiti glede tega spuščanja zaklopke, so kakšni "prijemi", da se zadevo vsaj delno sanira ali pa vsaj do te mere, da se ne poslabša?

Kardiologa imam junija, mislim da tudi ni take "sile", da bi šel zdaj samoplačniško?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
lahko prilepis.
Povedati hocem da je povsem normalno da zaklopka minimalno spusca. In na to ni vpliva, niti to vpliva na funkcijo srca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kul
zmaga.gif

Držimo zdaj pesti en mesec dni, da bo tudi srce vse OK, pol pa vsak dan telovadim do onemoglosti
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Krucefix pa ta rogaška...že od marca imajo napotnico, takrat mi je bilo rečeno da bom junija prišel na vrsto, danes pa se izkaže, da šele julija.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Tako, končno sem rešil te preiskave, čeprav še ne v celoti.

Fizičnih problemov s srcem ni. Bi pa naj bila "napeljava štroma" malce nepravilna, oz ne optimalna. To bi naj bil tudi vzrok za ne-idealen EKG. V izvidu piše takole: Segmentnih krčljivostnih motenj ni, razen interventrikularni septum se zaradi bloka giba diskinetično. Sicer recimo da razumem to, ampak vseeno se da komu povedati bolj domače? Zaradi napačnih impulzov se en del srca krči napačno?

Posledično se sumi, da zaradi tega dosegam višje frekvence srca pri nižjih obremenitvah od "predpisanih". Recimo obremenitveni test sem opravil zgolj s MET 11.1. Max pulz je bil 181, pritisk pa 160/80.

UZ srca je OK, lahko še prepišem cifre, če koga zanima. Enako lahko tudi pripopam obremenitveni test.

Opravit še grem edino test ščitnice, mogoče pa je problem v hormonih...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tako, končno sem rešil te preiskave, čeprav še ne v celoti.

Fizičnih problemov s srcem ni. Bi pa naj bila "napeljava štroma" malce nepravilna, oz ne optimalna. To bi naj bil tudi vzrok za ne-idealen EKG. V izvidu piše takole: Segmentnih krčljivostnih motenj ni, razen interventrikularni septum se zaradi bloka giba diskinetično. Sicer recimo da razumem to, ampak vseeno se da komu povedati bolj domače? Zaradi napačnih impulzov se en del srca krči napačno?

Posledično se sumi, da zaradi tega dosegam višje frekvence srca pri nižjih obremenitvah od "predpisanih". Recimo obremenitveni test sem opravil zgolj s MET 11.1. Max pulz je bil 181, pritisk pa 160/80.

UZ srca je OK, lahko še prepišem cifre, če koga zanima. Enako lahko tudi pripopam obremenitveni test.

Opravit še grem edino test ščitnice, mogoče pa je problem v hormonih...

ni problem v napeljavi stroma ampak po desni strani srca strom za stotinko sekunde prepocasi tece, zato se septum (sredinska stena) malo popaceno krci, kar ne vpliva na samo funkcijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Vseeno pa še ostaja vprašanje, kako to, da se tako hitro zadiham, oz da mi pulz že ob manjših naporih kar sunkovito poskoči...

Kaj moram biti na tešče, ko dajem kri za pregled ščitnice?