Imam Pectus excavatum. Nekje 2cm, ali pa slaba 2cm. Zadnjih nekaj mesecev sem zelo aktiven, a opažam, da nekega velikega napredka pri kondiciji ni. Vedno je problem v tem, da pridem zelo hitro do visokega utripa (~180), zaradi česar moram potem upočasniti. Zjutraj imam relativno nizki utrip, 60, a tudi kakšna domača zahtevna opravila mi zlahka povišajo pulz.
Bral sem, da imajo ljudje s PE pogosto težave s črpanjem zadovoljive količine krve ob visoki telesni aktivnosti:
Razmišljam, da je tudi pri meni tak problem, glede na zgoraj napisano.
Pred par dnevi sem to omenil tudi osebni zdravnici, opravila je EKG in rekla da "ni idealen" in me napotila h kardiologu. Ampak kaj, ko so tu čakalne dobe 90+ dni.
Gugl vrne podatke o operacijah, ki popravijo zadeve, a je okrevanje dolgo, torej če res potrebujem operacijo, bi jo želel asap, nisem več v rosnih letih (30+). Zato razmišljam, da bi rajši šel samoplačniško na pregled h kardiologu. Našel sem tudi, da je najboljše opraviti CT, kjer se lepo vidi v kakšnem položaju je srce, glede na prsnico in hrbtenico, torej predvidevam, da bom še na to moral.
Ima kdo izkušnje glede tega, ali več infa?
Bral sem, da imajo ljudje s PE pogosto težave s črpanjem zadovoljive količine krve ob visoki telesni aktivnosti:
Citat:
However, the ability of the heart to pump effectively during strenuous exercise may not be normal. Several medical studies have indicated that the sternum may press on the heart enough that the heart cannot fill with blood and pump it out as rapidly as with a normal chest.
Razmišljam, da je tudi pri meni tak problem, glede na zgoraj napisano.
Pred par dnevi sem to omenil tudi osebni zdravnici, opravila je EKG in rekla da "ni idealen" in me napotila h kardiologu. Ampak kaj, ko so tu čakalne dobe 90+ dni.
Gugl vrne podatke o operacijah, ki popravijo zadeve, a je okrevanje dolgo, torej če res potrebujem operacijo, bi jo želel asap, nisem več v rosnih letih (30+). Zato razmišljam, da bi rajši šel samoplačniško na pregled h kardiologu. Našel sem tudi, da je najboljše opraviti CT, kjer se lepo vidi v kakšnem položaju je srce, glede na prsnico in hrbtenico, torej predvidevam, da bom še na to moral.
Ima kdo izkušnje glede tega, ali več infa?