Kaj pa kaka kombo varjanta drva peleti. Kaj se splača vzet.
Zdaj smo na olje in drva iz začetka 90-ih. In bo treba zaradi renovacije mansarde menjat dimnik in bom menjal še kurilnico.
Na vrhu lestvice imaš KWB, ETO in Froling. Potem je pa dol za njimi vsega boga, od Stadlerja, do Seltrona, ki je kopija taslabšega Stadlerja, pa Atmosa, pa Centrometala.... Pri prvih treh te mal glava zaboli, ko dobiš predračun, sam to potem špila. Sej špilajo tud cenejši, samo so vedno kompromis, cenejši kot je kotel, več je kompromisa. In ne, pri telih stvareh pa definitivno ne bom gledal, da bo izključno Slovenski proizvod. Tud s Cliotom se ne vozim.
S Seltronom (njihov proizvod je samo elektronika, ostalo so kopije drugih pod njihovo blagovno znamko) imam sicer dobre izkušnje, tako z oljnim kotlom, regulacijo, kot s poprodajno podporo in je bil ta kotel že kr blizu izbiri, sam temu morš ti potem dodat še peletni kotel, ker nima kombinacije. Pol sem povpraševal na Stadler, pa so bli bolj tko tko odzivni. Potem sem se odločil, da dodam tisto višino subvencije zraven in sem vzel Mercedesa (KWB), tud odzivnost KWBja in Muhiča, ki jih montira me je prepričala. Tud kombinacijo na pelete sem imel v mislih in vsaj teli taboljši že pridejo z enostavno možnostjo kasnejše prigraditve peletnega dela, sam sem pol po divji podražitvi pelet to opcijo opustil, če bo pa potreba kdaj kasneje, pa ni to problem, ker kotel že ima prirobnico in se peletni del samo primontira zraven. Bi pa rekel, da je za ta primer, kot ti zdaj uporabljaš oljni kotel boljša varianta toplotne črpalke, kak LG monoblock v kombinaciji z uplinejvalnim kotlom mora bit kr OK kombinacija, pomoje boljša kot peleti.
V glavnem, ko začneš to študirat kr boli glava.