PCTV USB kartica za LAPTOP

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
KEr ne poznam stvari dovolj dobro
rolleyes-1.gif
, bi prosil za nasvet okoli PCTV USB kartice za DVB-T (za MPEG 2 kodiranje - Hrvaška oddaja v tem kodiranju na kampiranju bi kakšno tekmo pogledal) predvsem za MPEG4.
Se pravi če ima MPEG4 deluje tudi na MPEG2?
Ima kdo kakšne izkušnje s katero???
Nekaj sem gledal, da so tudi take, ki imajo integrirano anteno (je to možno)?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Večina USB TV kartic nima strojnega kodiranje, tako da je glede kodekov vse odvisno od računalnika in naloženega software-a. Če je računalnik dovolj zmogljiv in imaš naložene ustreune kodeke, boš lahko gledal tako MPEG2 kot MPEG4.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kodeki so na racunalniku in dekodiranje se opravi v softveru.

Ce dela MPEG4, je zelo varno predpostaviti, da imas nalozen tudi MPEG2 kodek in bo tudi to delalo.

Ce imas moznost, vzemi tako s prikljuckom za zunanjo anteno in prinesi zaresno anteno s seboj, razen ce mislis kampirati nekje, kjer si blizu in v vidni liniji oddajnika. Yagi za UHF bo sla brez problema na dno potovalke ali na vrh krame v prtljazniku ali kamorkoli pac ze).Moja "homemade" zasede priblizno 65x30x1 cm prostora, razlika med njo in prilozeno omnidirekcionalno je pa normalen sprejem signala brez tezav (moja) ali pa stalne kocke (s tovarnisko).

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
predlagam avermedia volar hd black preko pixmanie. Pride 25EUR + poštnina (ni velik).

Mam sam in je kr vred. Dobiš zraven antenco (brez dalinca!!) in to je vse.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem si na dealextreme naročil eno za cca 14€. Tudi na forumu je že bilo debate o njej. V lj, z original mini antenco mi ob oknu lovi 8 slo kanalov. Kdaj kater malo zakocka. Tko, da predvidevam, da bi z boljšo anteno moglo bit dost boljš.