Paypal

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Problem. Kolikor sem videl sta 2 opciji. Nakazilo na bancni racun ali kartico. Bancni racun pride v postev ce je odprt v USA, kartica pa ce je VISA. Kaj ce nimas ne enega in ne drugega? Jebo jih paypal a zdej ne morem do svojega denarja? Prosim za pomoc ...

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Ok. Pac se sprijaznim s tem da najdem nekoga z VISA krtico in mu nakazem. Ko on dobi denar na kartico ali se mu denar prenese na racun al kako je pol s tem? Kako lahko ta oseba denar nakaze/da meni?

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Najlažje je zapravit zadevo. Ali pa da zadevo prenakažeš nekomu, kateri bo zapravil. Najmanj provizij, itd...

bleki

Zelenc'
14. jan 2012
22
0
1
ce vzamem novo kartico in sicer imam tole v mislih http://www.delavska-hranilnica.si/DH,,osebne_finance,kartica_mastercard,navadna_kartica.htm
lahko potem nalagam denar gotobino gor osebno in jo uporbabim za spletne nakupe kot so ebay,dealextreme,amazon in ostale strani
kaksna je potem provizija ob nakupu in stroski vodenja

boljse je da se prej pozanimam kot pa naredim ta korak brezuspehov

hvala

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Na kreditno se ne nalaga denar, temveč ti ga ob plačilu trgajo iz TR-ja, na katerega je vezana kartica. Oz. ti ga trgajo na določen datum v mesecu. Mastercard navadna bo ok za Paypal. In le na to jo veži, na Ebayu in ostalem pa potem plačuješ preko PayPal-a. Zate kot za kupca ni provizije, plača jo prodajalec. Koliko pa stane letna naročnina na kartico si pa poglej na Delavski hranilnici. In to je zate tudi edini strošek.

bleki

Zelenc'
14. jan 2012
22
0
1
kaj je potem boljse mastercard ali visa, ker sem hotel drugo kartico da ni vezana na prvo kartico...se pravi ce jo izgubim ali pa da mi jo kdo zlorabi ni vezano na moje prihodke

ali lahko imam drugo kartico na katero polagam denar in kupujem prek neta brez dodatnih stroskov in da ni vezana na prvo kartico?

bleki

Zelenc'
14. jan 2012
22
0
1
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
visa electron ni vezana na nič in imaš gor toliko kot si nakažeš. [/quote

malo sem gledal in sem videl da ima nlb omejene drzave, zdej za ostale banke tega nisem videl, potem lahko gor osebno nalozis denar in brez dodatnih stroskov provizije
aja zanima me se na ebayu ali narocilo iz kitajske ima dosti prodajalcev moznost nakupa viso ali enako kot mastercard?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
malo mešaš stvari med seboj.

Izdelaš si Viso
Položiš recimo 10€ na Viso
Odpreš paypal račun in na njega vežeš Viso.
Paypal ti trga dober €, ki ti ga kasneje vrne. (par dni moreš počakat, da dobiš neko kodo)

Sedaj lahko na ebayu kupiš nekaj za cca 8€, plačaš preko paypala in imaš prazno Viso.
Po potrebi si spet nekaj € nakažeš na Viso in veselo zapravljaš. Hitrost nakazila pa je odvisno od banke. Ponavadi je naslednji delovni dan. Tko da kak € rezerve je dobro imeti na Visi, če te slučajno kaj piči na hitro kupit;)

Kupuješ lahko na bilo katerem ebayu iz bilo katere države.
Če slučajno naletiš na kakšnega čudnega prodajalca na ebayu, da ne sprejema paypala, pa se ga na daleč izogneš.

Če je Visa electron še zastonj ne vem. Se boš moral pozanimat. Pa ne vem več kako je z nakazilom denarja na Viso, če vzamejo kak cent ali ne.

Sam uporabljam mastercard, ker sem dosti tudi na amazonu. Mastercard pa je vezan na TRR in če ti ga zlorabijo se ti vležejo na tvoj TRR. Glede na izkušnje in prebrano pa ni težav. Imam pa za vsak slučaj še sms opcijo, da dobim ob vsaki transakciji še obvestilo na telefon.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
ksz... ker je ze minilo nekaj casa (let) odkar sem nazadnje menjal kartico na Paypal accountu, me zanima, ce kdo ve, ali ti se poberejo 1.50 EUR z na novo dodatne kartice na Paypalu? Oz ce ja, kaj potem naredijo s tem, ko je kartica verificirana -- chargeback nazaj na kartico ali pa ta znesek lezi na Paypal accountu?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Potem so spremenili? Ker mi je uspelo izbrskati izpisek od Vise iz 2010, pa je bil samo charge 1.50 EUR gor, znesek pa je verjetno na PayPalu ostal. Ce je to tako, je bolje, da ga pustim brez kartice do prvega nakupa.