Pasjeljubci?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Tega nisem rekel, če kdo hoče naj kupi nerodovniškega psa, vendar za njega ne moremo trditi da je potomec tega in tega če pa nima dokazila.

lp

Če ima dokazilo = rodovnik staršev, lahko trdimo.
Enako dokazilo se uporablja za rodovniške pse.

Lahko pa kdo trdi nasprotno, nasprotne dokaze pa naj predloži
smile-1.gif
(pavšalna gostilniška navedba o nategu ni dovolj)

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

In ti bi dal psičko umsrtit, ker te je npr. ugriznila, ko si ji odstranjeval klopa ....

Hehe, Murko sindrom ... mislim, da se mal hecaš.
Nisem pisal v smislu, da bi jo dal usmrtit, če bi ugriznila mene, ampak če bi ugriznila in napadla v smislu zadnje tragedije. S tem bi pri meni izgubila vseh 100 točk in nisem se pripravljen trest, če bo to še kdaj storila. Sam namreč v psičko verjamem 101% in sem prepričan, da kaj takega ni možno. Ampak, saj veš, kaj pravijo: pes ima ušesa. Kosmata.

In ja, da ti potrdim, me je že ugriznila, ali bolje "ugriznila". Ampak samo mene, ne otrok, ne ostalih, recimo neznancev. Do njih se obnaša bolj "resno". Do mene pač tako, ker ji pustim. In, da se vrnem na "grizenje". Če ji dam roko v gobec in ona stisne gobec, to ni tisti pravi ugriz. Če me v igri malce zagrabi za nogo, tudi to ni ugriz. To je pa vse. In vedno v povezavi z igro, nikoli brez povoda.

Da zaključim s tole nadvse "diskutable" temo: svojemu psu zaupam, poznam njegov značaj. Dokler bo tako, ga bom branil.
Če pa se stvari obrnejo, če zgubim zaupanje .... ne bom več pisal o tem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Oprosti, samo to pa je smešno.
Grem kupiti čistokrvnega psa, ki nima rodovnika.

Prodajalec mi pokaže mladiče in izberem enega, nakar mi pokaže tudi starša (ni nujno da je bil "skok" od zunaj) in njune papirje, rodovnike in pove, da so to mladiči teh staršev. Skratka vidiš celo familijo. Poleg psa dobiš tudi knjižico o prvem cepljenju.

Ko pa greš kupiti rodovniškega.
Enako greš po mladiča, ki si ga izbereš (lahko tudi že prej izbereš), zraven ti uturijo papirje in pokažejo npr. le mamo, saj jo je naskočil izbran samec, ki je dislociran. Prodajalec spet pove, da je to mladič staršev iz papirjev. Enako dobiš tudi knjižico o cepljenju.

V obeh primerih so papirji in izjave o IZVORU psa.

Če te je prodajalec nagnil, te je z lahkoto nagnil v obeh primerih.

Dokler ne boš dobil DNK testa in sam lastnoročno odvzel vzorce pri vseh treh udeležencih pa ne boš nikoli siguren, ali je cucek pravi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Seveda malo potenciram
smile-1.gif

Hočem povedati bistvo. Pes je zver z močnim ugrizom, ki nikoli ne more biti 100% pod kontrolo.

Še boljši primer bi bil, da bi psa peljal k veterinarju, ki bi imel pripravljeno iglo za uspavanje v primeru da ga pes pri pregledu mazne.

Prvega psa ko sem imel je tudi nekdo izzival ko sem bil na črpalki in je stegnil roko v avto. Pes ni dvakrat razmišljal kaj je njegova dolžnost (varovanje lastnine) in je teren odbranil
smile-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Če pes nima rodovnika, ga nima zato, ker starši od psa (oba ali eden) nista dobila vzrejnega dovoljenja. Mene bi v tej situaciji predvsem zanimalo kaj je s psom narobe, da ni dobil vzrejnega dovoljenja, saj je velika verjetnost da to "napako/bolezen" prenese na svoje potomce. Tukaj ne gre za razstave ampak za to, kakšen karakter lahko pričakuješ pri psu ter kakšno je njegovo splošno zdravstveno stanje.
Lahko gre npr. za kakšno dedno bolezen, težave s kolki ipd. Iz tega sledi, da si tako v minimalno 75% kupil tako ali drugače "bolanega" mladiča. Zakaj pa bi za takšnega še plačal, pa mi sploh ni jasno. Če se nato dejansko izkaže, da je z njim nekaj narobe, lahko ceno rodovnika večkratno preplačaš pri veterinarju.

Če mi je denar problem, grem raje v azil po žival ali vzamem od koga, ki mladiče oddaja, ker jih ne more obdržati.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj nima rodovnika oz. vzrejnega dovoljenja je samo tvoje ugibanje.

Edino pravilno razmišljanje in vprašanje je zakaj prodajalec takšne pse prodaja, torej ali se je zgodila nehotena oploditev ali samo biznisiranje.

Glede teh bolezni pri cuckih. To so pa spet idiotizmi pasjeljubcev, ki gledajo na to, da bo njihov fantek ali punčka takšen kot iz knjige.

V Sloveniji je preko 350.000 pesof in mačk in me prav zanima koliko od te številke je "bolanih" po merilih pasjeljubcev.
Druga zgodba je tudi zakaj so "bolani". Zaradi idiotskega križanja med pasmami, s katerimi so oslabili genski material oziroma ga tako premešali.

Ampak večinoma takšnim kužkom nič ne manjka, pač ni kot iz knjige.

Poglej koliko otrok se rodi v Sloveniji in mi najdi takšne čiste, ki nima nobenih težav z očmi, sluhom, skeletom, kasneje karakterjem itd..

Ne delati cirkusov pri "fantkih in punčkah", mladič se skoti in pregleda, če bi bilo kaj hudega se opazi.

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Bemti, ne morem več z psom normalno na sprehod... Vsaka starka me vpraša če mam Bullmastifa...

Pa boxer mu tud mal ni podobn...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.835
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ti tut veš, da je bil ta tip prej baba?
evil.gif

sam a veš da je bil res... smo mel lih dons na firmi debate, doktor je bil namreč stranka enega mojega sodelavca, tako da smo vse predebatirali na dolgo in široko
grin1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Razen slovenskih novic so vsi mediji to informacijo zadržali zase, čeprav so vedeli zanjo. Bomo videli, kako daleč bodo šli jutri.

Govoric kroži ogromno, kaj je dejansko res pa ...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Se bom postavil v tvojo kožo in te nekaj vprašal: zakaj, ampak ZAKAJ bi človek pse rajši prodal za 200 eur kot za 800?? Bi ti raje na psu zaslužil 800 eur ali bi rajši po 200?

Veš kje je problem - da je v večini s takimi psi nekaj narobe, ali niso po merah standarda, ali imajo zdravstvene težave pa ne bi niti mogel dobiti 800 za njih, ali pa enostavno ne dobijo vzrejnega dovoljenja. Še nisem videl primera pasemskega "čistokrvnega" psa brez rodovnika, ki bi bil po izgledu vsaj pol tako ustrezen kot rodovniški.

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno mu ne gre za denar in se mu ne da ubadati s papirologijo, mladiči pa so bili spočeti nenačrtovano.
Ker pa je nek strošek le imel z mladiči pa se mu vsaj to povrne. Menda ne bo iz lastnega žepa plačal cepljenja, knjižice in še kaj, potem pa se oddal. No, mogoče pa tudi kdo.

Jaz pa sem že videl pasemskega čistokrvnega prav v takšnem primeru, ko ni v ozadju mađarska preprodaja.

Pa mi še ti odgovori koliko je med 350.000 psi in mačkami pri nas "bolanih" primerkov po merilih pasjeljubcev...

Sicer pa nisem jaz prodajalec, zato bi se jaz bolj vprašal zakaj bi dal 800, če lahko dobim za 200. A ne?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Eni ste pač trmasti v nedogled in bi kupili NAJK superge, samo ne mi pa prosim enačit enega namerno sproduciranega psa, ki je dal teste skozi tako kot vsi njegovi predniki z nekim nenačrtovanim parjenjem znotraj države. Ata moje psice je prišel iz rusije na hrvaško, šlo je za izkušenega rejca, ki je vedel kakšnega psa rabi, da bo dobre mladiče dobil in izkazalo se je, da je pes odličen. Pa sem dal 500 eur zanj z rodovnikom.

I

Izbrisan uporabnik #488

So NIKE brez etikete.
Nenačrtovano parjenje je naravno za razliko od namernega, ki je sproduciralo "bolne" "fantke in punčke".

Malo sva se oddaljila od teme, sicer pa ni nujno da se bova v vsem strinjala
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
So NIKE brez etikete.
Nenačrtovano parjenje je naravno za razliko od namernega, ki je sproduciralo "bolne" "fantke in punčke".

Malo sva se oddaljila od teme, sicer pa ni nujno da se bova v vsem strinjala
smile-1.gif

Oprosti, ampak bluziš! En lep primer...tile psi, ki so klali, NIKOLI ne bi dobili vzrejnega dovoljenja zaradi karakterja, ampak ti pa bi jih po naravni selekciji še vedno paril in prodal za 200 eur kajne?

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz nisem narava, parili bi se sami če bi bile takšne okoliščine.
Žival ni bila pravilno vzgajana, sicer pa lahko v vsakem cucku prebudiš zver, kakor tudi v človeku, ki lahko sicer ima modro kri.

In še enkrat, nisem prodajalec, povedal sem le kaj si mislim o rodovniških in nerodovniških "fantkih ter punčkah".

No če se vrnemo spet k temi.
Včeraj smo videli, da je minstrstvo ravnalo nezakonito, v nasprotju z zakonom, ko je vrnilo pse.