Pasjeljubci?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ravnokar gledam 24 kur...dej nej mi nekdo razloži, kako lahko take pse sploh rehabilitiraš? Kaj, jim z elektrošoki zjebeš možgane? Al kako ta nagon pretentaš? A serijske morilce tut lahko rehabilitiraš? Svašta...

Pa kakšna rehabilitacija? Govorimo o živalih, cuckih in ne ljudeh. Pri ljudeh še štekam, da se trudijo z rehabilitacijo, pri živalih pa lepo evtanazija in predelava v kostno moko.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
''Sicer pa, jaz sem doživela dva napada psov. Enkrat so me napadli jazbečarji, drugič pa nesocializiran mešanec (kmečki pes pač) z labradorcem.''

Kdo pa je to potem napisal? Adolf Hitler? Tito? Jože?

Še vedno ni zaznati povezave med mojim postom in tisto tvojo rečjo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hitra_kaca pravi:

Na splošno lahko pa vsakega psa hitro vzgojiš v nevarnega psa, je dovolj že, če ga imaš zaprtega (izoliranega), ko je zunaj (na sprehodu) je vedno privezan, ne dovoljuješ mu stikov z drugimi ljudmi in živalmi ipd.

Ko je zunaj, mora biti vedno na povodcu ... Pa če njemu in lastniku to paše ali ne.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz
Zakon, ki bi cuckologijo urejal, bi lahko obsegal nekaj kratkih in jedrnatih členov:
1) Vsak pes mora v naselju obvezno nositi nagobčnik.
2) Vsak pes mora biti izven doma privezan.
3) Vsak lastnik psa mora imeti sklenjeno obvezno zavarovanje za psa.
4) Kazenske določbe:
Kdor ne upošteva zgoraj navedenih členov zakona, se mu ob prvem prekršku odredi globa 1000€, v drugem 5000€, v tretjem pa 50000€ in se obenem psa usmrti. O prekrških se vodi kazenska evidenca. Kazni se ne krijejo iz zavarovanja, le-to je namenjeno takojšnjemu izplačilu odškodnine za poškodbe in škodo, ki jo je pes povzročil. Zavarovalnica izterja odškodnino od zavarovanca nazaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
In še dodatek: vse poškodbe, ki jih povzroči neprivezan pes se obravnava, kot da jih je namerno povzročll lastnik. Pri tem je vseeno, zakaj je pes napadel ...

Torej: če te spuščen pes napade in poskuša fentat, se lastniku sudi za poskus naklepnega umora.
Pa da vidimo, kdo bi bili heroji, ki bi v "moj pes je socializiran in lahko hodi okoli brez štrika" tvegali zapor ...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Malce kruta, ampak bi bil mir.
wink-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In še dodatek: vse poškodbe, ki jih povzroči neprivezan pes se obravnava, kot da jih je namerno povzročll lastnik. Pri tem je vseeno, zakaj je pes napadel ...

Torej: če te spuščen pes napade in poskuša fentat, se lastniku sudi za poskus naklepnega umora.
Pa da vidimo, kdo bi bili heroji, ki bi v "moj pes je socializiran in lahko hodi okoli brez štrika" tvegali zapor ...

Točno to sem že sam predlagal.
zmaga.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Nima veze al je pekinezer al pa nemški ovčar! Pes te ne sme napasti, še manj pa ugrizniti!!! Primerjave z nevarnimi ljudmi pa so še posebej butaste!?
Če jaz, ki večino svojega delovnega časa preživim na terenu in vidim odvezanega psa, pošiljke pač ne dostavim k tej hiši. Če pa se pes prosto giblje po naselju, pa se zna zgoditi, da bo kar nekaj hiš ostalo brez pošiljk... Pa naj se pritožujejo kakor hočejo!

Car, moja psička je bila prav pri tebi (v tvoji gostilni, na terasi) lani spomladi spuščena, pa nisi dajal občutka strahu.
Še vodo ste ji prinesli in se pohvalili, da imate radi pse. Sem sedaj kar presenečen nad tem pisanjem.

Priznam pa, da je v Slo še vedno velik problem vaških psov (večinoma nevzgojeni, slabo socializirani, ... in vse, kar prinese za sabo).

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Priznam pa, da je v Slo še vedno velik problem vaških psov (večinoma nevzgojeni, slabo socializirani, ... in vse, kar prinese za sabo).
Daj no. Nekateri vaški psi so res nevzgojeni ipd., ampak so mestni psi bistveno nevarnejši od vaškega... Ne trdim, da vaški psi niso napadalni, ampak nisem še zasledil članka, da bi kak vaški kuža napadel lastnika, mimoidočega ipd., ampak se piše in govori samo in izključno o mestnih psih.
Na vasi pač velja nepisano pravilo: "Pes ki laja, ne grize." V mestu pa je lih obratno, pes ne laja, ampak grize.

Dejstvo pa je, da nekatere stvari pač ne gredo skupaj:
- nevzgojen lastnik in vzgojen pes je slaba kombinacija
- vzgojen lastnik in nevzgojen pes je tudi slaba kombinacija
- edina pravilna kombinacija je ta, da sta oba "pasje" šolana in vzgojena

Tako da zrvaen "fakičevih" predlogov bi jaz dodal še enega, in sicer, da rabiš za psa nad 12 kg posebno dovoljenje in spričevalo, ki bi ga izdalo pristojno ministerstvo (veterinarska izpostava), tako kot dovoljenje za orožje, pa izpit za motor ipd.

Pa še nekaj... Vsakega, ki ima psa na ketni, bi jaz dal na ketno (po domače verigo) za kak mesec. Če česa ne prenesem, ne prenesem lastnikov, ki imajo pse na ketni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

ha ha ha... si predstavljaš koliko bo potem zlorab tega zakona??? Valda ne more biti vseeno zakaj je napadel.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Ne trdim, da vaški psi niso napadalni, ampak nisem še zasledil članka, da bi kak vaški kuža napadel lastnika, mimoidočega ipd.,

Seveda se o vaških psih ne piše ker kmetje pač niso take pičkice kot meščani in se zaradi takih stvari ne sekirajo. Tudi sam sem že občutil zobe vaškega psa, prvič na hrbtu in drugič na nogi pač tko je bilo na vasi, so rekli da do poroke se bo že zacelil
hysterical-1.gif

p.s. ravno so se spravli delavci sneg čistit s križišča ...letim v drugo temo
grims-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
in kakšen nateg je čistokrven pes brez rodovnika??? dej mi razlož, to sem že lepo peljal scat pasjeljubce ene parkrat, k so neki stokal, da to kao ne obstaja pa take neumnosti...

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Sam si je kriv.
Ko so njegovi psi skoraj ubili Slovenca, jih ni dal uspavat kot bi to naredil vsak normalen človek, ampak so ga odvetniki rešili.

En norec z morilskimi psi manj, bomo normalni ljudje bolj varni....

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
V današnjih Slovenskih novicah piše, da so na kraju dogodka,kjer sta psa raztrgala lastnika našli umetni penis.
Piše dobesedno tako!
Kaj je ta zadeva delala tam?
stupid-1.gif

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
in kakšen nateg je čistokrven pes brez rodovnika??? dej mi razlož, to sem že lepo peljal scat pasjeljubce ene parkrat, k so neki stokal, da to kao ne obstaja pa take neumnosti...

Kako boš dokazal da je čistokrven? A na besedo? Zakaj sploh kupiš psa brez rodovnika? Cena?

kalimero

Zelenc'
7. jan 2008
5
0
1
14
nad obzidjem
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
V današnjih Slovenskih novicah piše, da so na kraju dogodka,kjer sta psa raztrgala lastnika našli umetni penis.
Piše dobesedno tako!
Kaj je ta zadeva delala tam?
stupid-1.gif

Kakšen umetni penis?
A tak, kakršnega namestijo nekoč dvospolniku, ki prestane operacijo in postane "moški"?