Panika ali obveščenost zaradi snega

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ah, kaj pa je en centi s tvojimi letnimi ...

Mimogrede, včeraj sem drsel na samo milimetru pomrznjenega snega in samo res dobrim zimskim gumam ter ABS-u se imam zahvaliti, da nisem v škarpi predčasno zaključil življenjsko poslanstvo moje honde.

takim telebanom za volanom je treba vzet izpit. Če ti vožnja ne gre ti pač ne gre, ne more bit vsak šolarček nekoč astronavt. Tam imaš avtobus pa se vozi z njim. Javni promet ti bo hvaležen.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Dajte prosim tisti ko imate kamere v avtu, pa se imate za alter zimske dirkače, naložit videe gor. Da vidimo kak šibate 100km/h izven naselja po sneženi cesti.
Mislim,da eni niti osnove fizike nimate, niti ne poznate agregatna stanja vode.
Tam ob 8pm je bilo pri nas zunaj 0.0 do 0.5°, padala pa je mešanica snega in dežja. Snega se na cesti ni videlo, pa so plugi že veselo posipavali. Le zakaj? Verjetno zato, ker je temperatura kmalu v večer padla pod -1°, pa je začelo zmrzavat.
Veselo vožnjo po zamrznjenem cestišču.

Ko ne plužijo ni vredu, ko ne posipavajo ni vredu, ko posipavajo ni vredu. Kaj je sploh vredu?
Nisem dirkač, nisem niti najpočasnejši. Na avtocesti se pred uro enega za drugim prehiteval. Večinoma ''Italjani'' in Mađari. So bili počasni. Sem bil pa na odsekih previden, ker ga je po vetru tu pa tam kar nametalo. Za ene tu pa se mi zdi, da jim manjka kaki zdrs, da se bodo malo bolj zavedali razmer, pa ne samo brezglavo letali.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Mimogrede, včeraj sem drsel na samo milimetru pomrznjenega snega in samo res dobrim zimskim gumam ter ABS-u se imam zahvaliti, da nisem v škarpi predčasno zaključil življenjsko poslanstvo moje honde.

takim telebanom za volanom je treba vzet izpit. Če ti vožnja ne gre ti pač ne gre, ne more bit vsak šolarček nekoč astronavt. Tam imaš avtobus pa se vozi z njim. Javni promet ti bo hvaležen.

Se vidva poznata ali kaj podobnega? Tudi mene je že odneslo na 1cm snega. Natančneje na Letališki pred leti. Pa sem pred tem slabo uro vozil bp. Tam pa je bila tanka plast ledu,čez pa 1 cm snega.je samo šlo.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Sneg pa še kar pada... Evo ga.
smile-1.gif

http://youtu.be/x9Jh4x19OcU

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Sem pomislil tudi na to, ampak bi se nekateri alterjevci zgražali.
grims-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Danes ponoci sem sel ob cca polnoči iz Ljubljane proti Gorenjski,..avtocesta je bila prav lepo splužena in tudi plužne skupine so bile aktvine celo pot,.. tako da samo pohvala cestarjem,...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Ravnokar iz Lj do Celja. Od Lj do prvega tunela vse lepo spluzeno,naprej pa zelo slabo, izvoza za Sempeter sploh ni, med celje zahod in celje center se je vozilo po levem pasu,desen je zametan, izvoz za ce center pa tut ne obstaja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Se vidva poznata ali kaj podobnega? Tudi mene je že odneslo na 1cm snega. Natančneje na Letališki pred leti. Pa sem pred tem slabo uro vozil bp. Tam pa je bila tanka plast ledu,čez pa 1 cm snega.je samo šlo.
yahel kar nekaj naklada. Odneslo me je pri 30 km/h po kar lepem klancu navzdol na ozki lokalni cesti, kjer ceste verjetno nikoli ne solijo. Da o javnem prevozu sploh ne bi, bi se tiste krave in ovce naokoli še smejale. S tem, da jaz vožnje v zimskih razmerah ne podcenjujem, vem pa kje je meja, sem že izpit sem delal v eni najbolj sneženih zim v zadnjih 2 desetletjih in mi ni panika iti v katerikoli sneg, ketne in lopata pa so vedno v avtu (in že večkrat uporabljene), sploh ker se pogosto vozim po težkih vukojebinah

I

Izbrisan uporabnik #488

Skoraj ne morem verjeti.

Premagali smo polarni mraz........
cheer.gif

Jutri bo že do 6 stopinj plusa v Mariboru.

Hvala, predsvem POPtvju, da je opozoril, da je bila temperatura par dni pod ničlo, ker so to za zimo nenavadne razmere, aja pa še snega je malo padlo.

priden.gif

O čem bodo pa sedaj poročali?

Kako se sneg tali?

p.s.
katastrofa tile mediji

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Skoraj ne morem verjeti.

cheer.gif

Hvala, predsvem POPtvju, da je opozoril, da je bila temperatura par dni pod ničlo, ker so to za zimo nenavadne razmere, aja pa še snega je malo padlo.

priden.gif

Kako se sneg tali?

p.s.
katastrofa tile mediji

ja, jest tud ze cel dan praznujem prezivetje teh ekstremnih temperatur. sicer je bilo tezko, prava bitka, ampak bunda, kapa in rokavice so ocitno zmagale!
cheer.gif

rumeni mediji pa so izgubili se nekaj tock v svoji verodostojnosti.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Prihodnji teden naj bi zelo padle temperature. Po napovedih tja do -15 stopinj. Znanstveniki in ostali priznani eksperti kot je npr. Lučka Kajfež, pravijo, da bo tako mrzlo zato, ker se podnebje segreva.
Niso se motili. Nedvomno pa znova ne bo noben Alterjevec presenečen, ko se bo sredi zime temperatura ozračja naenkrat dvignila za 10-15°C.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Prihodnji teden naj bi zelo padle temperature. Po napovedih tja do -15 stopinj. Znanstveniki in ostali priznani eksperti kot je npr. Lučka Kajfež, pravijo, da bo tako mrzlo zato, ker se podnebje segreva.
Niso se motili. Nedvomno pa znova ne bo noben Alterjevec presenečen, ko se bo sredi zime temperatura ozračja naenkrat dvignila za 10-15°C.

Odjuga pač...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.045
6.235
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Skoraj ne morem verjeti.

cheer.gif

priden.gif

Kako se sneg tali?

p.s.
katastrofa tile mediji

In še posebej hvala POPtvju, da nam je nazorno opisal, kako se naj oblečemo ko je zunaj pod ničlo (tista čebulna traparija). Ker sem si mislil oblečt enodelne kopalke namesto toplega puloverja, ko sem šel kidat sneg. Če nebi bilo njihovega prospevka, bi krematorij čez 2 dni imel še eno stranko več.
stupid-1.gif

Res večjega debilizma kot to nisem že dolgo zasledil med mediji, čeprav nas Denis Oštir vsak drug dan šokira z nemogočim.