Panika ali obveščenost zaradi snega

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mediji že lepo širijo "paniko", da bo padal sneg...

Hja, je za zimo to nepričakovan pojav?

Še teden, dva nazaj pa so mediji jokcali, da ni snega in da je pretoplo.

Jaz nič več ne razumem
sprasujem se.gif
Tako kot vsak normalen človek tudi mediji očitno razumejo, da je čudno, ko iz sončnega vremena prejšnji teden temperatura ozračja naenkrat pade za 10°C in povzroči sneženje naslednji teden.
Klimatska sprememba žal ni razumljiva tematika za povprečnega Alterjevca.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Prihodnji teden naj bi zelo padle temperature. Po napovedih tja do -15 stopinj. Znanstveniki in ostali priznani eksperti kot je npr. Lučka Kajfež, pravijo, da bo tako mrzlo zato, ker se podnebje segreva.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.122
16.342
113
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Najbolj fino bi bilo spremenit zakonodajo, ki mislim da še vedno pravi, da gredo lahko plugi na ceste šele ko je na cestah 10cm snega. In potem preden pridejo na teren ga je že 20+ nato pa da se še vse spluži pa imajo nekateri konci že 30+cm....no ja, seveda je pa veliko odvisno tudi od aktualnega sneženja a ne
smile-1.gif

Ne razumeš čisto zakonodaje.
priden.gif

Plugi plužijo takoj, ko je par cm snega na cesti. Rabijo pa obhodni čas, tako da je snega na daljši relaciji potem še par cm več.

Zelo lepo. V kateri državi pa je tako? Ker tole sigurno ni opis dogajanja v SLO.... Kar se pa zakonodaje tiče je pa to vsakoleten izgovor cestarjev, ki ga slišim od njih kot odgovor zakaj še niso plugi na cestah. Zakonodaja oz. predpisi o višini svežezapadlega snega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Prihodnji teden naj bi zelo padle temperature. Po napovedih tja do -15 stopinj. Znanstveniki in ostali priznani eksperti kot je npr. Lučka Kajfež, pravijo, da bo tako mrzlo zato, ker se podnebje segreva.

To je zgolj ugibanje zaradi snega, ker če je sneg na zemlji se potem večina sončnih žarkov odbije in ne segrevajo "zemlje". Če snega ne bo, bodo temperature takoj višje za kar nekaj stopinj, ugibal bi tam do -5 zna prit ponoči, kaj nižje pa težko, če seveda snega ne bo. Zaenkrat je pri nas še suho, držimo pesti da tako ostane
wink-1.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
KSZ

Včeraj sem zaradi napovedi snega in nizkih temperatur nataknil zimska obuvala. Računam na to, da v roku 2 tednov ne bo ponovno 15-20 stopinj plusa
smile-1.gif
. Je pa Dars vzel napovedi precej resno, že včeraj so v našem koncu nenormalno posipavali AC... Vsaj včeraj bolj ali manj nepotrebno, poleg nepotrebnih stroškov se dela še okoljska škoda.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
če posipajo ni ok če ne posipajo ni ok...komunala ve veliko boljš kaj in kako kot vi... brez skrbi. samo 10cm velja za AC in velja da ne sme biti toliko na koncu obhodne poti.

aja samo če fuuul nametava ni smisla... in če se ve da bo čez manj kot urco nehal snežit se še mal počaka. ker bv da se 5x drsa (drugo je na AC).

glede zimskih/letnih pa samo toliko: poznam pametnjakoviča ki je ravno tako menil, da zimskih ne rabi važn so dobr letne. no, ko je sred vrhniškega klanca v metežu, mrazu itd natikal ketne je popizdil... drug dan zmontiral zimske...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Alko, a te niso še nič naokol poslal? Pri nas 15cm snega, ena runda že odplužena. Plug se dobro obnese, JCB je pa za sive lase delat.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je zgolj ugibanje zaradi snega, ker če je sneg na zemlji se potem večina sončnih žarkov odbije in ne segrevajo "zemlje". Če snega ne bo, bodo temperature takoj višje za kar nekaj stopinj, ugibal bi tam do -5 zna prit ponoči, kaj nižje pa težko, če seveda snega ne bo.
Hm, včeraj je bilo ponoči hladneje kot -5, pa to brez snega. Če pa pride polarni zrak sem, pa komot zavije pod -10, prav tako brez snega. Ni vse v snegu.
wink-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Zgleda da so še premalo obveščali. Prej sem šel čez vrhniški klanec in je bilo pri par cm snega kar nekaj problemov...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
To ja, pač mislim za te čase, v naših krajih. Verjamem, da je kje v slo bilo tudi blizu -10...

jebeštrga, že naletava sneg, kak centi ga je, [cenzura]..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:

Lucka kajfez, znanstvenik in priznan expert...
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ah, kaj pa je en centi s tvojimi letnimi ...

Mimogrede, včeraj sem drsel na samo milimetru pomrznjenega snega in samo res dobrim zimskim gumam ter ABS-u se imam zahvaliti, da nisem v škarpi predčasno zaključil življenjsko poslanstvo moje honde.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:

Lucka kajfez, znanstvenik in priznan expert...
hysterical-1.gif

za sarkazen pa ti še nisi slišal
hysterical-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ah, kaj pa je en centi s tvojimi letnimi ...

Mimogrede, včeraj sem drsel na samo milimetru pomrznjenega snega in samo res dobrim zimskim gumam ter ABS-u se imam zahvaliti, da nisem v škarpi predčasno zaključil življenjsko poslanstvo moje honde.

Saj, če bi bilo 10cm snega, bi se prej ustavil. Najslabše je tole, par mm pomrznjenega.