Panasonic plazma TX-P42S20E Test - model 2010

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, ok, ne razumem kaj hočeš povedat.

Sicer pa vse plazme utripajo (in CRT tudi), to je pogojeno z naravo tehnologije.
(in LCD-ji tudi nekateri, tile pa tudi "namerno")

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bom povedal drugače, Panasonici moteče utripajo, saj še vedno prikazujejo nativne piksle z cca 48 Hz .

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Žal tu na forumu ne. Sem pa iz tega "foha", to pa lahko povem
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ni potrebe, ker sem poznan in spoštovan med kolegi z izkušnjami na tem področju.
smile-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
mene tud to utripanje (na beli podlagi) moti. - > kar sem pač zasledil v trgovinah...

Sam se odločam med G20 in Sony HX700 / Philips 7605, pa me edino to utripanje odganja od nakupa plazme...

@Simon_Vi: kaj mi predlagaš: Sony HX700 ali Philips 7605 ?
za SiolTV

thx

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če te moti utripanje pri Panasonicu, ga ne kupi. Najslabše kar narediš je to, da kupiš nekaj kar te ne zadovoljuje. Stran vržen denar.

Hx 700 je dober televizor. Bravia Engine 3 je dober procesor, lepo odpravlja artefakte, edino občasne sence pri downsamplanju iz 1080 na 720 mu je za zamerit. Pa še to ne vedno....Pa pustimo to, sem preveč pikolovski. Slika , ko taka in barve so zelo realne in mehke.

7605 televizor je podoben, vendar zelo drugačen. Pixel Precise HD je dober, vendar ne najboljši procesor na trgu, slabost procesiranje Full hd signala pri hitrih vertikalnih pomikanj.
Zato pa imajo Perfect Pixel HD procesor ( serija 8 in 9xxx) , ki je trenutno med najboljšimi oz tudi je na trgu .
smile-1.gif

Slika pri 7xxx seriji je po defaultu absolutno nenaravna in preveč umetna. K sreči se da popolnoma vse parametre slike ročno nastavit. Pa še "ambiligjt" ima(jo). Govorice pravijo, da ko enkrat imaš tv z "ambilightom", ga imaš vedno.
Lahko ti to samo potrdim .

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Prosim ne trosi neumnosti.

Citat:
Each frame that a Panasonic plasma TV creates consists of several sub-frames. Each of these frames is illuminated with a different level of voltage. In this way, the various grey levels / brightness levels are achieved.

...

Until now, the Intelligent Frame Creation was unable to allow for these sub-frames, since an extremely high computer performance is necessary to do so. In 2009, Panasonic managed for the first time to interpolate movements in these sub-frames. The motion sequence in the original frames is analysed in 3D and calculated down to sub-frames with the correct movements.

vir

Lepo se računa 12 vmesnih slik. Vsak pixel se pa osveži 600 krat na sekundo. Če opaziš utripanje pri 600Hz pa vsaka čast.
shocked-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
hehe, you wish. Imam kar nekaj zanimivih testov, ki prikazujejo sposobnosti televizorja. Meddrugim tudi gibanje telesa, tako horizontalno, kot vertikalno. Če bi panasonic dejansko risal vmesne slike, kot jih tvoj vir navaja, bi gledali najbolj tekočo sliko, kar jih video tehnologija premore.
Žal pa ni tako. Kot rečeno, tv je sposoben 1 sliko osvežiti večkrat.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Pa ga res malo mimo sekaš. Primer : ko leti po tv-ju preko ekrana trak z besedilom ( rcm. zadnja novica : bla bla bla ,.. ) pri panasonicu to leti brez najmanjšega poskakovanja! Lepo teeekoče in lahko brez problema bereš to besedilo!
Ali pa ko na koncu filma letijo napisi za igralce, režiserja,...!
Poglej to na drugih tv-jih!! Rcm. LG plazma ki ima tudi kao 600hz in ta zadeva dela dooosti slabše. Da ne govorim o LCD/led preskakovanju zgoraj omenjenega besedila.
Evo še ena : fuzbal! Hitri premiki kamere! Tu je pana car! ( preverjeno na lastne oči in NE le prebrano nekje )

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
smile-1.gif
To mi malo preveč smrdi na "imam dokaze, samo ti jih ne morem pokazati".

A na celem internetu ni enega testa, ki je to opazil?
In po možnosti dokumentiral?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
smile-1.gif
To mi malo preveč smrdi na "imam dokaze, samo ti jih ne morem pokazati".

A na celem internetu ni enega testa, ki je to opazil?
In po možnosti dokumentiral?

Glej jaz sem svoje povedal in lahko mi verjameš, lahko pa ne. Kakor hočeš. Če te zanima kaj več o tem, ti predlagam, da si zadaš sam to nalogo in preiščeš cel net. Meni ni treba
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Pa ga res malo mimo sekaš. Primer : ko leti po tv-ju preko ekrana trak z besedilom ( rcm. zadnja novica : bla bla bla ,.. ) pri panasonicu to leti brez najmanjšega poskakovanja! Lepo teeekoče in lahko brez problema bereš to besedilo!
Ali pa ko na koncu filma letijo napisi za igralce, režiserja,...!
Poglej to na drugih tv-jih!! Rcm. LG plazma ki ima tudi kao 600hz in ta zadeva dela dooosti slabše. Da ne govorim o LCD/led preskakovanju zgoraj omenjenega besedila.
Evo še ena : fuzbal! Hitri premiki kamere! Tu je pana car! ( preverjeno na lastne oči in NE le prebrano nekje )

To kar govoriš ni problema za 3/4 današnjih televizorjev, pa naj si bodo LCD ali plasme. Napisi so "nevidni" samo še pri 50hz lcdjih in določenih plasmah.
Panasonicove plasme utripajo in to je dejstvo. Saj ne delujejo s frekvenco 600Mhz ...:)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Točno tole me je zanimalo: ali je s20 dovolj dober za šport (fusbal) oz. morda celo boljši kot hx700.

HX 700, pa tudi EX500 je dovolj dober za šport, za filme igre....argument, da je xy televizor boljši za gledanje fuzbala je bedarija...Drugje so razlike...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
nasploh naj bi bile plazme idelne za gledanje športa, ker pač bolje obdelajo hitre premike. Imam sam panasonica S20, v spodnjem nadstropju pa je Sony. Vsaj z mojimi očmi je šport na plazmi veliko lepši, ampak jaz pač nisem iz foha, tako kot ti.
crazy1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pozabil si povedati bistven podatek...kateri Sony je v spodnjem štuku ? Ne metat vse v isti koš...:)