Ne splaca se s temi poceni kitajci zajebavat, govorim iz prve roke.Denis neka "Senior" ura
ngc2392 to o € = dohtar bom "preslišal"
Zanima me, če ste zadeve kaj testirali.
Naprimer: Normalni krvni tlak je npr: 120-70 in ti zmeraj pokaže približno takšnega. Tudi če imaš 180-120. Sumim, da je zadeva sprogramirana na nekaj variant in ti te kaže skoz. Raven kisika v krvi je 97%, če jo imam na roki ali pa na nočni omarici.
Za korake mi tud ni jasno od kje jih dobi in na kakšen način jih šteje.
Spanec, ki naj bi beležil ure, mi je korake nabilo. Ne vem, mogoče me je luna nosila
Ste imeli primer, ko ste reklamirali zadevo, ker enostavno ena ura ni delovala pravilno, ko ste dobili drugo, je bilo pa OK?
(barometer nima pojma o višini , pa bom videl, kaj točno bojo spacali na servisu.
Pri GPS je natančnost nadmorske višine odvisna od števila satelitov, na katere je GPS trenutno zaklenjen. Več satelitov, večja natančnost.V kolikor ima ura GPS je to res. Če tudi GPS zna falit po vertikali za nekaj m.
Če pa je neka lo-cost med'i'čaj iz praška pa dvomim, da ima GPS?!
Jebiga, tudi tam so šparali. Če bi hotel dober activity tracker, se kupi uro od Garmina, Suunta ali Polarja, vse ostalo je približek. Nasploh imajo ljudje nerealna pričakovanja:Pred par meseci sem vidu prijatla (vse uradno, nič bat) in imel je novo, "pametno" uro...
Moram priznat, da je na izgled lepa, okrogla (47mm/11mm), kot normalne zapestne ure, naštimal si je zaslon, ki kaže klasično uro (brez dodatkov), tako da...
No, potem pa je povedal
- edine zadeve, ki so točne - ura in datum, alarm, rok trajanja baterije (10/7/3 dni).
- mala odstopanja - utrip in kisik v krvi (je umerjal dvakrat na dan, pa odnehal)
- nenormalna odstopanja - pritisk, štetje korakov, nadmorska višina, napoved vremena...
Pa sem ga vprašal, lepo pošteno - pa daj jo vrži v smeti, pa bo mir...
Ah, dobil jo je od tašče in tasta za rojstni dan in njegova pravi, da je to najboljše, kar ima...
Jeseni sem bil na Pokljuki in mi je pri hotelu program Altimeter pokazal za 5 m različno nadmorsko višino, kot je označena na karti, kar je zanemarljiva razlikaŠtevilo satelitov ne bi smelo biti problem, saj imaš zdaj že ogromno konstelacij (GPS, Glonass, Galileo). Vertikalna natančnost je cca. 3x slabša od horizontalne, ki pa je v večini primerov konkretno pod 10m.
Večji problem so "ovire", ki zastirajo nebo - krošnje v gozdu, visoke gore, nebotičniki ipd.
Za dober odčitek nadmorske višine z gpsom je ključno, da sprejemnik ujame signal čimveč satelitov, posejanih kar se da enakomerno po celotnem nebu. Pokljuka je za tak odčitek idealna, odprto nebo in malo električnih motenj. Npr. v Triglavski severni steni bi bil odčitek zanič, ker je sprejemniku vidna le polovica neba. Tam potem višina skače po par sto metrov gor in dol.Jeseni sem bil na Pokljuki in mi je pri hotelu program Altimeter pokazal za 5 m različno nadmorsko višino, kot je označena na karti, kar je zanemarljiva razlika