Najbolj pomembno je, da je ura kompatibilna s telefonom oz. da je njegov "podaljšek" s čim boljšo podporo različnim funkcijam. Wear OS ali Tizen ura in Apple iPhone niso najboljša kombinacija. Jest ima res precej izkušenj tudi s to kombinacijo.
Sam sem imel najprej Gear S2 (Tizen OS) in sem (bil) zelo zadovoljen. Vrtljiva luneta za upravljanje je fantastična.
Ker sem želel preiskusiti še Wear OS, sem si omislil LG Urbane 2nd edition LTE (želel sem imeti uro, ki je lahko povezana v omrežje brez telefona, a e-sim pri nas še ni podprt). Izkušnja je malo slabša kot z Gear S2, ampak ima zame veliko prednost pred Samsungovo uro - plačevanje z Google Pay.
Najbolj uporabljene funkcije (nekako po tem vrstnem redu):
1.
čas, odštevalnik
2. Obvestilo/branje sporočil (SMS, WhatsApp, Messenger...)
3. Plačevanje (nekateri uporabniki so imeli težavo usposobiti to na uri. Meni deluje veš čas tekoče in brez težav)
4. Navigacija (iz Google Maps se zrcali navigacija na uro, tudi iz LocusMap)
5. Pošiljanje lokacije na Glympse (app za sporočanje "kdaj bom prišel na cilj")
6. Črtne kode za razne kartice zvestobe (aplikacija mobile-pocket)
7. Upravljanje Chromecast na TV (upravljam lahko tudi predvajanje na telefonu)
8. Odgovorjanje na sporočila (ampak noben vnos besedila na uri ni uporabniku prijazen: tipkanje po mini tipkovnici ali drsenje/pisanje po zaslonu)
9. Govorni ukaz za Google Assistant (za smart home: vklop/izklop alarma, luči...)
Nekaj časa sem uporabljal tudi za športanje, ampak sem to opustil. Zaradi uporabe vseh funkcij (GPS/lokacija, telefon+prenos podatkov LTE, merjenje utripa, predvajanje glasbe na BT slušalke) sem uro spraznil v 2 urah.
Občasno, če grem kam brez telefona, si klice in SMS preusmerim na SIM kartico v uri. Ne bi pa rekel, da je to tako pomembna prednost, da bi se znova odločil za uro s SIM (e-sim) kartico.