Paket z internetom za EU

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kdo ponuja paket z internetom za EU (vključeno ali dokup opcije)? Bolj poceni paket mora bit, opcija pa mora biti mesečna, ne tak kot Simobil in Tušmobil s 3€ na dan
bonk.gif
Dovolj je že kak 1GB.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Če lahko zdrži še dva meseca, potem bo verjetno spet ta paket v akciji. Vsaka dva meseca menjajo. Če bo isti, oziroma, če bo vseboval podatke za tujino pa ne vem...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik boc pravi:

Mogoče pogledaš še 3UK, ki omogoča "brezplačno" gostovanje v 16 državah.

Podobno ima tudi Drei.ats tarifo 3likehome (Danska, UK, Irska, Hong Kong, Italija in Svedska), ... Jaz jo uporabljam obcasno za Avstrijo in Italijo ... Zal je ni vec v trenutni ponudbi ...

Je pa sedaj tarifa 3Europa pri kateri so vkljucene naslednje drzave: Italija, UK, Irska, Svedska in Danska in za 7,5€ dobis 1000 minut, 1000 SMSov in 1GB >> https://www.drei.at/portal/de/privat/tarife/roaming/roaming-wertkarte/zusatzpaket/

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Citat:

Jaz jo uporabljam obcasno za Avstrijo in Italijo ... Zal je ni vec v trenutni ponudbi ...

Imam zdaj po novem tudi Three UK kartico. BTW: dobil tukaj: http://www.saveonroaming.de/epages/17214603.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/17214603/Categories/Three_UK

Pa me zanima, je potrebno rocno zbirati Feel Like Home operaterje recimo v Aut, Ita, Fra ? Ce v MiFi-ju oznacim Roaming on, se bo verjetno SIM registrirala na najmocnejsega operaterja in bo kurilo roaming dobroimetje in ne to iz naslova "Feel Like Home" ?

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.272
113
V Avstriji ni možnosti koriščenja te tarife?

The data package can be used in following countries: UK, USA, Australia, Denmark, Finland, France, Hong Kong, Indonesia, Israel, Italy, Macau, Norway, Republic of Ireland, Sri Lanka, Sweden, Switzerland.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma naj grejo v tri p.m. Kakšni stroški, če bi drug drugemu ukinili stroške gostovanja? Kot da bi moj internetni ponudnik zaračunal za obisk tujih spletnih strani
bonk.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
V zameno sicer predlagajo nekakšno »podatkovno kapico«, določeno količino podatkov, ki bi jo gostujoči uporabniki plačali brez dodatnih stroškov gostovanja, nad tem pa bi bili stroški podobni kot danes. Trenutno še ni jasno, koliko megabajtov ali minut pogovora naj bi znašala taka kapica.
Jaz bi jih vprašal, kaj se pa imajo za pripravljat? In zakaj se do zdaj niso na to pripravljali.
Kar se pa citata tice se mi pa zdi vseeno primerno, da se postavi neka omejitev prenosa podatkov, da se ne bi omrežje izrabljalo v preveliki meri, ker to gre potem na slabo vsem. Ampak to ni 100mb, ampak 5GB recimo, to je razumljiva meja, ki jo lahko uporabnik v mesecu doseže z uporabo mobilnega interneta. Neomejen prenos je po pmojem bolj v škodu uporabniku (drugim, ki razumno uporbaljajo mobilno omrežje).

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.272
113
Glede na dosedanjo politiko naših operaterjev je bolj za pričakovati, da bo po njihovem razumljiva meja tam nekej pri 100 MB...