Zaščita pred vdorom vode.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
luka51 , nisem mislil, da bi razbijal celo dvorišče, kot omenjaš. OK... pač nočeš kanala ali odtočnega jaška.
Kolk mi je jasen teren po slikah, je iza stebra na zadnji sliki konkreten padec terena. Torej si ni z najnižjo točko asfata oddaljen od tega izliva okoli pol metra do meter???
Mogoče še, da zvrtaš luknjo z najdebelejšim sfedrom za beton ( kolk je fi14,16...20??? )in seveda da je dovolj dolg- postrani od najnižje točke asfalta postrani iza stebra ven.
Tista lukja te verjetno ne bi motila, nekaj vode bi pa le dodatno prej oddteklo. Sicer je možno, da bi se občasno zamašila, če imaš kakšno listje okol, ampak to rešiš z neko šipko...porineš preko in je čisto.
Sam sem v nekem drugačnem primeru naredil tako, kjer se mi je nabirala voda.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
ja v bistvu bi mogo razbijat kar lep kos. Ker smo kr lep kos betona vlili na delu okoli jaška. In če bi htel tja spravit cev nebi bilo dovolja samo avalta rezat.
Drugače pa tak kot je na zadnji sliki zadeva deluje. Tu ni debata kako se rešit rešit problema na širše. Iskal sem samo neko trajno rešitev, Kako naredit tistega pol metra neke pregrade ki ne rabi bit višja od 2cm. Ker to je vse kaj voda rabi da ne gre tja kjer ji ni mesto :)