Paket iz kitajske (info nujno)

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.197
666
113
tam ko se terc po tori rola
..podoben primer je bil z bratrancem, že od nekdaj je na BMW-jih. To je bilo okoli 1992, če se ne motim...je vedno govoril, da za servis vedno uporablja original BMW dele (filtre), jih je hodil kupovati v Avstrijo na servis. Da on pa v avto res ne bo dajal kakšnega Donita, kot mi ostali... Ko pa je na škatli videl napis Original BMW ersatz teile, pa z majhnimi črkami spodaj ''by Donit, Slovenia''..(ali je pisalo Yugoslavia... ne vem več)...nepozaben izraz na obrazu.

• Haha
Reactions: Matey

corsol

Guru
11. mar 2010
3.382
1.217
113
Ne vem, sem videl kar nekaj revjujev o raznih good price china wheelsetih. Ne zaupam. Si ne predstavljam pri 70km/h+ na čungalungah...
Tud kitajc ima firme ki delajo kvalitetne obroče , niso pa par 100€.
Za cca1000€+ priznanega KIT proizvajalca, je verjetno skrb odveč razen minusov, ki so pri direktni prodaji.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.382
1.217
113
..podoben primer je bil z bratrancem, že od nekdaj je na BMW-jih. To je bilo okoli 1992, če se ne motim...je vedno govoril, da za servis vedno uporablja original BMW dele (filtre), jih je hodil kupovati v Avstrijo na servis. Da on pa v avto res ne bo dajal kakšnega Donita, kot mi ostali... Ko pa je na škatli videl napis Original BMW ersatz teile, pa z majhnimi črkami spodaj ''by Donit, Slovenia''..(ali je pisalo Yugoslavia... ne vem več)...nepozaben izraz na obrazu.
Dejstvo je, so za prvovgradnjo zahteve običajno bolj rigorozne , kot za aftermarket, kjer se proizvajalec (fitra npr.)sam odloči kakšne so sprejemljive tolerance.....tako, da je aftermarket lahko u nulo kot prvovgradnja lahko pa je tudi "malo" mimo.

Seveda avtombilisti to mastno zaračunajo.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.180
-1.444
63
Tud kitajc ima firme ki delajo kvalitetne obroče , niso pa par 100€.
Za cca1000€+ priznanega KIT proizvajalca, je verjetno skrb odveč razen minusov, ki so pri direktni prodaji.
Mene je zmotilo predvsem to, da so bili znižani za 45%. Za dobrega jurja pa dobiš precej soliden karbonski set že pri nas ali še celo manj na kaki tuji spletni trgovini.