Paket iz kitajske (info nujno)

kajn

Guru
5. okt 2007
2.952
1.813
113
Iskajoč brata
kako bo to koristilo EU proizvajalcem? Nobedenv EU ne proizvaja več stvari, ki jih jaz kupujem iz kitajske....
Lahko pa tukaj kupim isti kos, ki je bil narejen na Kitajskem, prepakiran v lepšo pakungo, pa tukaj kupim za 5x dražje...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.187
664
113
tam ko se terc po tori rola
Hm... bom dal konkreten primer: iskal sem en del za kolo. Pri nas 180 evrov, Kitajc ima za 95 evrov. Enaka firma, isti tip. Kam se izgubi 85 evrov, če ga kupim pri nas? Pa je za kupce na debelo še precej manjša cena... Enako s kolesarskimi oblačili. Pri nas 80 evrov, Kitajc ima za 15. Kvaliteta ista, so pa šivi enojni pri Kitajcu. Ampak dve leti mi je še vsak dres zdržal. Potem se ga pa itak naveličam.. In, brez skrbi, imam tudi od Žolne, tako da ne pišem brez veze. Pred časom, ko je ženina znanka imela trgovino z oblačili, nabavljala je v Budimpešti in prodajala. V glavnem, v enem butiku (ne bom imenoval) so imeli eno fensi bluzo po 60 evrov, ona pa jo je imela za 12. Ista firma, isto vse. Posredniki (pri nas) so pač eni normalni, drugi pa pogoltni.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.856
1.150
113
Hm... bom dal konkreten primer: iskal sem en del za kolo. Pri nas 180 evrov, Kitajc ima za 95 evrov. Enaka firma, isti tip. Kam se izgubi 85 evrov, če ga kupim pri nas? Pa je za kupce na debelo še precej manjša cena... Enako s kolesarskimi oblačili. Pri nas 80 evrov, Kitajc ima za 15. Kvaliteta ista, so pa šivi enojni pri Kitajcu. Ampak dve leti mi je še vsak dres zdržal. Potem se ga pa itak naveličam.. In, brez skrbi, imam tudi od Žolne, tako da ne pišem brez veze. Pred časom, ko je ženina znanka imela trgovino z oblačili, nabavljala je v Budimpešti in prodajala. V glavnem, v enem butiku (ne bom imenoval) so imeli eno fensi bluzo po 60 evrov, ona pa jo je imela za 12. Ista firma, isto vse. Posredniki (pri nas) so pač eni normalni, drugi pa pogoltni.
Carina na kitajska kolesa in opremo je tam proti 100%...
Uvoznik jo mora plačat...
Za pakete do 150€ (z DDV in poštnino) pa ni carine...
Zdaj razumeš...

Razlika v ceni je tudi posledica zaščitnih EU carin za kolesa in dele koles...

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.509
4.374
113
Državljani EU torej plačamo carine s katerimi potem države subvencionirajo gospodarstvo, kolikor ga sploh še imamo? Nekaj pa seveda ponikne tudi v JU. Sicer bolj izgleda, da bi se v eu vsi najraje ukvarjali s trgovino in posredništvom in ne s proizvodnjo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.856
1.150
113
...no, torej? Veš, da potem raje sam naročim...
Jasno... Dokler EU še tega ne odpravi... Teh 2€/pošiljko je že v to smer.

Gre predvsem zato, da je za razliko v ceni v tvojem primeru kriva Antidamping Carinska stopnja na ravni EU-ja.

Ne vem pa katere EU proizvajalce koles in komponent zanje s tem ščiti (ker jih v EU skoraj ni)